31/05/2025 - Praga
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 31/05/2025 - Praga
W Pradze ma być jakiś Eddie's Dive Bar, nie wiem czy będzie tam coś ciekawego oprócz przepłaconego piwa i żarełka xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Pewnie wpadnę, chyba że będzie zatłoczone jak Lidl w czasie promocji Argusa.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- maniekmaiden
- -#Wrathchild

Ta knajpa jest w parku Riegrovy sady ( Open air pub park ), tam na zewnątrz jest miejsca dla ponad 1000 osób, organizują koncerty, oglądanie meczów itp. Podejdę tam w pt po południu zobaczyć co jest ciekawego i dam znać.
- maniekmaiden
- -#Wrathchild

Płatność na koncercie za jedzenie i napoje będzie tylko przez opaski NFCtron, trzeba doładować wcześniej online, można też doładować kartą na miejscu, ale za pierwsze doładowanie biorą 50kć. Ma ktoś z tym doświadczenie jak to wygląda?
https://www.livenation.cz/letnany/cashless
Ponoć jedynie merch kartą.
Opaska z chipem. I normalnie płacisz zbliżeniowo jak kartą - przykładasz opaskę do urządzenia i zabiera hajsy z tych co wcześniej wpłaciłeś.maniekmaiden pisze: ↑wt maja 20, 2025 9:13 am Płatność na koncercie za jedzenie i napoje będzie tylko przez opaski NFCtron, trzeba doładować wcześniej online, można też doładować kartą na miejscu, ale za pierwsze doładowanie biorą 50kć. Ma ktoś z tym doświadczenie jak to wygląda?
www.MetalSide.pl
Jaka bzdura - nie doladujesz - nie wypijesz, nie zjesz¿
Z drugiej strony szybsza obsługa i sprawniejsze sprzedawanie.
www.MetalSide.pl
Ale teraz przelewania, cudowania, nie zawsze wiadomo ile kasy zejdzie 
Zgadza się. Więcej to sensu ma ma festiwalu gdzie jest się kilka dni.
A i pewno po imprezie będzie można to co zostanie sobie zwrócić.
www.MetalSide.pl
Mnie bardziej zastanawia na jakiej zasadzie zasilam opaskę której fizycznie nie mam , a dostanę ją na jakimś stoisku o ile dobrze zrozumiałem. Co ona swój indywidualny jakiś numer będzie miała ?
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że one maja unikalny numer. To taki kawalek plastiku z chipem nawleczony na opaskę.
www.MetalSide.pl
Tak to wygląda. Tylko nie wiem jak można to zasilić wcześniej, bo ja zawsze to robiłem jak już na łapie miałem.

www.MetalSide.pl
- maniekmaiden
- -#Wrathchild

Trochę poczytałem na ten temat, albo instalujesz apkę NFCtron, tam się rejestrujesz i dobijasz kasę, albo to samo tylko na tej stronie:
https://tickets.nfctron.com/event/resis ... certy-2025
Pierwsze zasilenie min. 500 kć, później nie wiem. Opaskę dają na miejscu, aaaa i trzeba zasilić online najpóźniej 1h przed aktywacją opaski.
Kasę co zostanie można poźniej odzyskać na konto, ale nie wiem jak to jest w rzeczywistości. Opaskę można też doładować na miejscu kartą, tylko za pierwsze biorą 50kć, później już normalnie.
https://tickets.nfctron.com/event/resis ... certy-2025
Pierwsze zasilenie min. 500 kć, później nie wiem. Opaskę dają na miejscu, aaaa i trzeba zasilić online najpóźniej 1h przed aktywacją opaski.
Kasę co zostanie można poźniej odzyskać na konto, ale nie wiem jak to jest w rzeczywistości. Opaskę można też doładować na miejscu kartą, tylko za pierwsze biorą 50kć, później już normalnie.
U mnie wygladalo tak: na stronie była opcja zwrotu, wpisywalem nr z opaski, wyświetlało mi ile kasy na niej jest, podawalem numer konta i kasa za kilka dni wracała.maniekmaiden pisze: ↑śr maja 21, 2025 9:29 am
Kasę co zostanie można poźniej odzyskać na konto, ale nie wiem jak to jest w rzeczywistości.
A opaskę zawsze na miejscu zasilam z revoluta.
www.MetalSide.pl
Szanuję, LN potrafi skomplikować nawet kupowanie piwa.
Czytam i nie wierze.
Zamiast wyjąć korunki i legitnie kupic piwko
To alpejskie kombinacje, zasilic, ale nie wczesniej niz 1h przed, nie później niż 15min przed
Ludu! Oby w Budapeszcie na podobne pomysły nie wpadli.
W przypadku festu jeszcze jestem w stanie to zrozumieć, ale na pojedynczy koncert

Zamiast wyjąć korunki i legitnie kupic piwko
To alpejskie kombinacje, zasilic, ale nie wczesniej niz 1h przed, nie później niż 15min przed
Ludu! Oby w Budapeszcie na podobne pomysły nie wpadli.
W przypadku festu jeszcze jestem w stanie to zrozumieć, ale na pojedynczy koncert
Zwrot środków jest zawsze szybki max 2 dni. (Używałem tego 2x w Pradze i raz w Bratysławie).
Ale fakt dla jednodniowego koncertu jest to przerost formy nad treścią zwlaszcza ze istnieje cos takiego jak płatności zbliżeniowe.....
No i podwójna strata na przewalutowaniu (chyba ze ktoś ma konto w czk)
Myślę ze stawiają na to ze czesc ludzi nie ogarnie zwrotu no (no tak jak moj sszwaguer ktory to po AcDc w Bratyslawie od razu wywali do smieci
) i z tego co pamiętam to część kasy idzie jako opłata za samo startowe zasilenie tego gówna
I najwazniejszy czynnik duzo łatwiej sie wydaje kasę jak nie widzisz ile jej ci zeszło
Mnie to irytują te wielorazowe kubki z którymi nie ma co zrobić. A potem albo sie bujasz z tym kubkiem pod płyta i nie ma gdzie go wsadzic albo musisz szukac punktu zwrotu. A później zechce ci sie znowu pić to jednak tezeba wziąć nowy.
Ale fakt dla jednodniowego koncertu jest to przerost formy nad treścią zwlaszcza ze istnieje cos takiego jak płatności zbliżeniowe.....
No i podwójna strata na przewalutowaniu (chyba ze ktoś ma konto w czk)
Myślę ze stawiają na to ze czesc ludzi nie ogarnie zwrotu no (no tak jak moj sszwaguer ktory to po AcDc w Bratyslawie od razu wywali do smieci
I najwazniejszy czynnik duzo łatwiej sie wydaje kasę jak nie widzisz ile jej ci zeszło
Mnie to irytują te wielorazowe kubki z którymi nie ma co zrobić. A potem albo sie bujasz z tym kubkiem pod płyta i nie ma gdzie go wsadzic albo musisz szukac punktu zwrotu. A później zechce ci sie znowu pić to jednak tezeba wziąć nowy.
W Bratysławie na Maiden też ma być to gówno do płacenia ?