Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Black Sabbath

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 6:37 am

Produkcja streama mega - dynamiczna praca kamer, płynność, dźwięk - wow, jest to fajne dograne. Jeśli nie lagowalo od ilości ludzi online, to naprawdę kozacko to zapierdala.

Obrotowa scena - czad.

Wracam do oglądania.

Skoro ich Halfin na koniec nie złapał do zdjęcia i się rozeszli, zostawiając Ozza na tronie, to taktycznie dość biednie to rozegrali.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 9:53 am

Yungblud super na Changes, Caravan też zacnie, no i Tyler rozjebał, jamowanie Whole Lotta Love - ogień.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » ndz lip 06, 2025 10:06 am

No było to trochę dziwne, że sobie poszli, a Johna zostawili na tronie. On coś potem krzyczał do $haron i leciały "faki" w jej kierunku. Z tym że to było pożegnanie Ozza, a reszta zespołu była w zamyśle raczej na drugim planie. Albo wstydzili się pozować do zdjęcia ze starym Billem topless :)

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 10:08 am

Geezer przyniósł Ozzowi jakiś tort czy coś... :roll:
Nie wiem, gdzie był Halfin, nie kumam.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » ndz lip 06, 2025 10:12 am

Bill też dobry, niezłe wyjebki zaliczył :) choć spodziewałem się, że będzie gorzej. W Paranoid jak przysnął, to Geezer zgłupiał totalnie na chwilę.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 10:59 am

Ozz wokalnie naprawdę spoko!
Bill zrobił, co się dało, nie położył nic mocno, ale trochę się chłop umęczył.

Szkoda, że Jake tylko przeleciał przez scenę na chwilę.

Metalica mogła olać nagłośnienie z M72 i wystawić klasyczne, czarne ;)

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » ndz lip 06, 2025 11:55 am

Te przyśnięcie na Paranoid mogło wywalić cały misterny plan xD no ale to muzyka na żywo. Jest ryzyko, jest zabawa. Nie sądziłem, że to wydarzenie odbędzie się bez playbacku. Pozytywne zaskoczenie. Ogólnie cała organizacja takiego wydarzenia dała radę. Tom może być z siebie dumny, aczkolwiek brakowało brytyjskiej stali w tym wszystkim….

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz lip 06, 2025 12:00 pm

Największym minusem tego całego dnia był brak jakiegoś oficjalnego zakończenia. Ze staną razem się ukłonią, jakiś napis - nic a nic.
Kwit się zgadza żydówie i to najważniejsze, resztę można popierdolić
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 12:15 pm

No, ostatnich kilka minut porażka. No chyba że to nie koniec... ;)

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » ndz lip 06, 2025 12:22 pm

Obejrzałem występ BS na YT, fajnie, że pojawił się zrzut z transmisji. Nie sądziłem, że aż tak mnie weźmie emocjonalnie, ale w sumie to od tego zespołu zacząłem słuchać muzyki. Widok Ozza na tronie był przykry, on w ogóle nie chodzi już? Niemniej jednak, śpiewał fajnie. Tony i Geezer w świetnej formie, zwłaszcza ten drugi, wyglądał jakby miał 15 lat mniej. Bill dał radę, choć niektóre partie miał uproszczone, to spodziewałem się, że będzie gorzej. A tu żadnego powodu do wstydu nie było. Piękny, emocjonalny występ i pożegnanie z legendą.

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » ndz lip 06, 2025 12:23 pm

Dodatkowo odpalcie filmik z Mama I’m Coming Home. To dopiero emocjonalny rollercoaster…

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Recit The Thornographer » ndz lip 06, 2025 4:42 pm

No dobra, kolejny dzień to trochę inne myśli się pojawiają.

Realizacja streamu - super. Sam event już nie do końca.

Dobór artystów - rozumiem, że nie rozumiem współczesnych gustów, ale kilku osób tam nawet nie czaiłem. Z tych co czaiłem, to się dziwiłem. Czemu Tom Morello dostał tak dużą rolę w całości wydarzenia? Kim on jest dla Ozza i BS? Wybuczany koleś z Disturbed, co on ma takiego, że tam był? Albo Corgan? Rozumiem, że część artystów jak np. Judas Priest miało inne zobowiązania tego dnia, ale przecież nie wszyscy. Czemu miało służyć granie coveru Judas Priest? Podkreśleniu, że jest tam KK i też są z tego miasta? Hagar to samo, po co on to śpiewał? Steven Tyler wspaniale, ale jego część akurat zupełnie odklejona od Black Sabbath.

Brakowało mi kontynuatorów Black Sabbath, tych, którzy ciągnęli granie podobnej muzyki. Wiecie, to nie tak znani artyści, no ale... No właśnie, ale.

Poza tym przypomniano nam, że God Hates Us All, ale dominowało jednak God bless you!. Tylko który God, bo nie wiem, czy o tym samym myślimy? Ach, ci metale ze świecznika.

Guns n'Roses moim zdaniem najlepiej podeszli do tematu, bo faktycznie przygotowali coś ekstra i coś związanego z Black Sabbath. Axl niestety jest wokalną Myszką Miki i tego się nie przeskoczy, ale podejście jednak mieli może najlepsze. Metallica spoko, Slayer rewelacja, Pantera nie.

Sam Ozzy. Oj, tam emocje przy Mama I’m Coming Home, naturalnie ludzi takie rzeczy ruszają. Ale kurde, jesteś stary, chory, miliony ludzi cię żegnają... i masz im do powiedzenia, że Wine is fine but whiskey's quicker? Wiem, że na ten tekst można spojrzeć ironicznie, ale nie szukajmy drugiego dna. Gość ma lepsze teksty i większe hity na koniec.

Black Sabbath wspaniale. Wymieniłbym solowego Ozzy'ego na więcej BS, ale to już pogoń Tony'ego Iommiego sprzed dekad za modnym brzmieniem sprawiła, że Ozzy jest większą marką niż BS, nie ma co drążyć tematu. Mogło być gorzej.

Tylko to zakończenie... to akurat mnie rusza bardziej niż Mama I’m Coming Home. Osamotniony Ozzy drący się do Sharon (tak mi się wydaje), "Sharon, co ja, kurwa, mam teraz robić?!"

W ogóle Ozzy siedział jak Karol Wojtyła, ta samo choroba, trochę inny tron. Tylko Wojtyła miał to lepiej zorganizowane.
Ostatnio zmieniony ndz lip 06, 2025 5:54 pm przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath

Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: DeJMIeN Wielki » ndz lip 06, 2025 5:22 pm

Czemu Tom Morello dostał tak dużą rolę w całości wydarzenia? Kim on jest dla Ozza i BS?
Typ chyba przejął po Grohlu pałeczkę bycia "tym, co się wpieprzyć musi wszędzie i na wszystko"

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 6:02 pm

On bywał już co-hostem na takich dużych masówkach, ale nie pamiętam u kogo.

Jak mogli TAK SPIERDOLIĆ FINAŁ :?
Jeszcze Ozza nie wyczytali z ust, co wydzierał z fotela?

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » ndz lip 06, 2025 6:33 pm

It's true that Ozzy was annoyed they walked off, leaving him all alone. He had no idea they were allowing him time alone with the crowd.. chanting his name. They returned to the stage with a cake for Ozzy. Livestream cut the final bow from Sabbath out.

Z komentarza z fb. Myślę że można na tym zakończyć dyskusję ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz lip 06, 2025 6:57 pm

To trochę słabe, że zapomnieli go uprzedzić :lol:

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 7:03 pm

Gdyby Harris to reżyserował, byłoby pod linijkę, bez irytacji ;)

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » ndz lip 06, 2025 7:38 pm

Ja na żywo nie widziałem żadnego final bow. Ozzy nie ogarniał, co robić z tym tortem i go wtedy schowali z tym krzesłem/obrócili scenę.
Dziwi mnie, że nie wyświetliło się jakieś The End 1968-2025 xD może celowo xD

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Piwowarus » ndz lip 06, 2025 8:35 pm

Tom Morello to akurat był jednym z głównych architektów całego tego przedsięwzięcia stąd i jego większa obecność na scenie. Pomysł wyszedł od Sharon, ale dobór zespołów i cała reszta muzyczna to głównie jego robota.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz lip 06, 2025 8:52 pm

Chłop dostał tort....
"Jeszcze kurwa do kina do weźcie i popcorn mu kupcie..." ;)

Wróć do „Zespoły i Albumy”