Venom

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Venom

Post autor: LukaSieka »

Schizoid pisze: ndz wrz 14, 2025 4:01 pm Podkuliłeś ogon w momencie, kiedy najpierw sugerowałeś mi ubytki intelektualne, a następnie "uuuu sam sobie wnioski wyciągasz". Średnio rozgarnięta osoba jest w stanie odczytywać tego rodzaju chwyty retoryczne, bo nie są one ani nowe, ani skomplikowane.
Tylko, że ja wcale Tobie żadnych rzekomych "ubytków intelektualnych" nie sugerowałem. Pisałem, że jesteś za mądry, żeby pisać o tak dennych czy nawet dziecinnych (jak wolisz) rzeczach jak postawa, podejście punkowe. I nie znaczyło to nic innego, ani nic więcej niż napisałem....
Nie wiem gdzie tu niby widzisz przejaw "podkulenia ogona" z mojej strony. Ogona nie podkuliłem jak to napisałeś, i bez żadnego problemu mogę podejść i pogadać, pociagnąć ten temat dalej o tym, na pierwszym lepszym koncercie, na którym Cie zobaczę.
I na serio nie doszukuj się w tym na siłę czegoś napastliwego albo co gorsza jakiejś agresji.
Wolę po prostu 666 razy gadać na żywo, tak "face to face" niż przekomarzać się w nieskończoność na jakimś forum internetowym.
Schizoid pisze: ndz wrz 14, 2025 4:01 pm I DOPIERO PO TAMTYM POŚCIE pozwoliłem sobie na pojazd z przychlastem. Nota bene, nie jestem człowiekiem, który rwie się do wyzywania bliźniego, więc nie widzę sensu w uciekaniu się do bardziej mięsistych sformułowań, ale rozumiem, że to sprawa środowiskowa.
Nie. Coś słabo rozumiesz. To jeden z tekstów Erica Cartmana z South Park...

A wracając do głównego tematu, czyli Venom, to kiedy patrzę na to wszystko z boku, na to co się dzieje teraz z tym zespołem i tym co starzy kumple z kapeli wyczyniają względem siebie, to po prostu, tak zwyczajnie robi się smutno...
Tym bardziej, że dla niejednego fana, ten zespól bardzo dużo znaczył i nadal znaczy...
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Schizosef? Tylko nie to! :? :roll: :)
Awatar użytkownika
Daveastate
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Daveastate »

A to ja też chętnie na żywo pogadam o sytuacji Venomowej, dajcie znać kiedy się łapiemy :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

LukaSieka pisze: ndz wrz 14, 2025 4:40 pm
Schizoid pisze: ndz wrz 14, 2025 4:01 pm Podkuliłeś ogon w momencie, kiedy najpierw sugerowałeś mi ubytki intelektualne, a następnie "uuuu sam sobie wnioski wyciągasz". Średnio rozgarnięta osoba jest w stanie odczytywać tego rodzaju chwyty retoryczne, bo nie są one ani nowe, ani skomplikowane.
Tylko, że ja wcale Tobie żadnych rzekomych "ubytków intelektualnych" nie sugerowałem. Pisałem, że jesteś za mądry, żeby pisać o tak dennych czy nawet dziecinnych (jak wolisz) rzeczach jak postawa, podejście punkowe. I nie znaczyło to nic innego, ani nic więcej niż napisałem....
Nie wiem gdzie tu niby widzisz przejaw "podkulenia ogona" z mojej strony. Ogona nie podkuliłem jak to napisałeś, i bez żadnego problemu mogę podejść i pogadać, pociagnąć ten temat dalej o tym, na pierwszym lepszym koncercie, na którym Cie zobaczę.
I na serio nie doszukuj się w tym na siłę czegoś napastliwego albo co gorsza jakiejś agresji.
Wolę po prostu 666 razy gadać na żywo, tak "face to face" niż przekomarzać się w nieskończoność na jakimś forum internetowym.
Schizoid pisze: ndz wrz 14, 2025 4:01 pm I DOPIERO PO TAMTYM POŚCIE pozwoliłem sobie na pojazd z przychlastem. Nota bene, nie jestem człowiekiem, który rwie się do wyzywania bliźniego, więc nie widzę sensu w uciekaniu się do bardziej mięsistych sformułowań, ale rozumiem, że to sprawa środowiskowa.
Nie. Coś słabo rozumiesz. To jeden z tekstów Erica Cartmana z South Park...

A wracając do głównego tematu, czyli Venom, to kiedy patrzę na to wszystko z boku, na to co się dzieje teraz z tym zespołem i tym co starzy kumple z kapeli wyczyniają względem siebie, to po prostu, tak zwyczajnie robi się smutno...
Tym bardziej, że dla niejednego fana, ten zespól bardzo dużo znaczył i nadal znaczy...
Ojoj, ale przecież mając na uwadze kontekst sytuacyjny, to "bycie zbyt mądrym" jak najbardziej miało pejoratywny wydźwięk :wink: Bo co to w zasadzie znaczy? No mniej więcej tyle, że nie rozumiem, o czym mówisz/że moje możliwości poznawcze są w tym zakresie jakoś ograniczone. Umówmy się, wcale nie uważasz dosłownie, że jestem zbyt mądry na rozumienie jakiegoś prostactwa. To jest językowa fasada, warstwa merytoryczna jest tak naprawdę do niej zupełnie przeciwna. Jeszcze może bym uwierzył w te opisywane intencje, gdyby nie to, że postuję tu regularnie od 11 lat, czytasz te moje posty i niejednokrotnie wymienialiśmy zdania w przestrzeni forumowej.

South Park znam z tego, że pojawiło się tam Rush i tyle. Nie mam tu nic do rozumienia, jeżeli posługujesz się cytatem z serialu bez podania jego źródła.

A co do samego zespołu - ja Venom uważam niestety za wielki zespół tworzony przez małych ludzi. Być może istniały między nimi więzi kumpelskie, ale to jest pieśń wieków minionych. Za dużo tam gówna się wylewało przez te wszystkie lata. To jest być może najbardziej toksyczny zespół, jaki znam. Nigdy nie miałem pokładów nadziei co do reunionu, a w obecnej sytuacji chyba nie powinno być żadnych wątpliwości co do tego, że do niego już nie dojdzie. Szkoda? Na pewno, ale nie będę wymagał od zwalczających się wzajemnie ludzi, by dalej grali razem. Taka próba już miała miejsce i wiemy, jak się to skończyło, nawet więcej niż raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
LukaSieka

Schizoid pisze: ndz wrz 14, 2025 10:08 pm South Park znam z tego, że pojawiło się tam Rush i tyle. Nie mam tu nic do rozumienia, jeżeli posługujesz się cytatem z serialu bez podania jego źródła.
Ano rak. Był tam epizod z Rush. Był też Dio, Slash, Cannibal Corpse. I łaził tam w jednym z pierwszych odcinków gość w koszulce Venom...
Tak czy siak myslalem, ze to na tyle znany serial, że ktoś wyłapie skad ten tekst. Tym bardziej, że od dawna ktoś tu ma Erica Cartmana z South Park w awatarze właśnie.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

To, że x osób zna jakiś serial to nie znaczy, że ktoś inny go musi znać. I jedna osoba z avatarem Erica Cartmana nie jest reprezentatywna dla całej społeczności jednak.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No dokładnie :D "Ktoś" mógł wyłapać, ale to nie byłem ja.

Swoją drogą natrafiłem na blog jakiegoś brytyjskiego prawnika (chyba pełnomocnika Cronosa?) i z tych treści wynika, że sama sprawa sądowa została założona przez... Cronosa?
https://www.walkermorris.co.uk/comment- ... -creation/
Venom was formed in 1978 and joined a year later by Mr. Lant, the claimant in this case. Both Mr. Lant and Mr. Bray (a defendant) claimed to have designed various logos and artwork for the band.
Więc teraz, gdy jest w grze do tego Mantas, to chyba musi być jakaś apelacja, nie wiem. Tu jest jeszcze coś za paywallem i te treści dostępne też wskazują na to, że inicjatywa uporządkowania kwestii praw autorskich była po stronie Lanta: https://www.law360.com/articles/2353574 ... ic-designs

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Cóż za plot twist! Ale najważniejsze - kto teraz jest prawdziwym punkiem?
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Żaden, wszyscy się sprzedali ;)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Ciekawy punk(t) widzenia.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

No i mamy trzeci Venom, tj. "Mantas/Abaddon Venom" :) :) mają grać jako head Keep It True 2026, z gośćmi specjalnymi.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Ale będą jaja jak ci dwaj się pokłócą, podzielą, i w efekcie powstaną cztery. Będzie to chyba jedyny przypadek że będzie więcej zespołów niż członków oryginalnego składu :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A to już parę tygodni temu ogłosili taki występ w Japonii, także bez szoku. Regularnych koncertów pewnie nie będzie.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Metalophil pisze: sob wrz 27, 2025 4:34 pm Ale będą jaja jak ci dwaj się pokłócą, podzielą, i w efekcie powstaną cztery. Będzie to chyba jedyny przypadek że będzie więcej zespołów niż członków oryginalnego składu :D
I cyk, wspólny koncert tych 4 składów :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
LukaSieka

Ja pier... Jaka glupota.
Jeszcze Mike Hickey i Jimmy Clare powinny założyć następny Venom i grać na żywo kawałki z "Calm Before The Storm".
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

LukaSieka pisze: śr paź 01, 2025 2:21 pm Ja pier... Jaka glupota.
Jeszcze Mike Hickey i Jimmy Clare powinny założyć następny Venom i grać na żywo kawałki z "Calm Before The Storm".
Głupota że współtwórcy utworów chcą je czasami zagrać na żywo? :lol:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
LukaSieka

Sardi pisze: śr paź 01, 2025 7:17 pm
Głupota, że z jednej kapeli zrobiły trzy grające te same kawałki.

W dzisiejszych czasach to może i dla każdego norma, że funkcjonują dwie czy trzy kapele o tej samej nazwie. I to, że działają sobie dwa KATy, dwa Deicide, osiem Immortali albo siedem Tanków. Ale dla mnie to jest kur*a jakiś surrealizm i w gruncie rzeczy pierdoły.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

LukaSieka pisze: śr paź 01, 2025 10:10 pm
Sardi pisze: śr paź 01, 2025 7:17 pm
Głupota, że z jednej kapeli zrobiły trzy grające te same kawałki.

W dzisiejszych czasach to może i dla każdego norma, że funkcjonują dwie czy trzy kapele o tej samej nazwie. I to, że działają sobie dwa KATy, dwa Deicide, osiem Immortali albo siedem Tanków. Ale dla mnie to jest kur*a jakiś surrealizm i w gruncie rzeczy pierdoły.
Tak, to chujowe że część muzyków ma tak wyolbrzymione ego, że nie potrafi się dogadać z innymi. Z drugiej strony jestem zdania, że Mantas i Abaddon mają moralneprawo to robić, zwłaszcza że wygląda to na ekskluzywne wyskoki
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
LukaSieka

Sardi pisze: śr paź 01, 2025 10:17 pm Z drugiej strony jestem zdania, że Mantas i Abaddon mają moralneprawo to robić, zwłaszcza że wygląda to na ekskluzywne wyskoki
To też sobie założyli i grali w Venom Inc. Ktory przecież funkcjonuje bez nich nadal.
Nie mogą pod tą nazwą zagrać na festynie? Tylko przy okazji każdego występu trza zakładać kolejny projekt, z którym i tak nic poza zagraniem koncertu nic nie będą robili? Na pewno Venom Inc. ponownie z nimi w składzie przyciągnął by wiecej ludzi aniżeli jakis kolejne popluczyny po Venom.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

LukaSieka pisze: czw paź 02, 2025 8:49 am
Sardi pisze: śr paź 01, 2025 10:17 pm Z drugiej strony jestem zdania, że Mantas i Abaddon mają moralneprawo to robić, zwłaszcza że wygląda to na ekskluzywne wyskoki
To też sobie założyli i grali w Venom Inc. Ktory przecież funkcjonuje bez nich nadal.
Nie mogą pod tą nazwą zagrać na festynie? Tylko przy okazji każdego występu trza zakładać kolejny projekt, z którym i tak nic poza zagraniem koncertu nic nie będą robili? Na pewno Venom Inc. ponownie z nimi w składzie przyciągnął by wiecej ludzi aniżeli jakis kolejne popluczyny po Venom.
No nie mogą, bo Inc. jest aktualnie Dolana, z którym mają aktualnie chyba większą kosę niż z Konradkiem
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ