Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Judas Priest

Post autor: nugz »

Jeszcze trochę i będą spontaniczni jak Maiden :)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Nieoczywiste wałki, na które liczę:
-Private Property (wg setlist.fm najczęściej grany z Turbo nie licząc Lovera i Cold)
-Rock Hard Ride Free (chociaż jak słuchałem jakieś wersje live, to odniosłem wrażenie, że wałek traci trochę mocy na żywo)
-Night Comes Down (skoro Saints wróciło z 2018 to czemu nie to)
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Rock Hard Ride Free słabo brzmiało na nagraniach z 2008, ale Halford w gorszej formie był wtedy, ale poza nim instrumentalnie też brzmiało to tak bez iskry. Lecz i tak bardzo chciałbym ten utwór na żywo usłyszeć, tak samo jak Eat Me Alive i Some Heads Are Gonna Roll. Najchętniej oczywiście, że usłyszałbym utwory, których nie słyszałem wcześniej live, a z powtórek z DotF nie pogardziłbym ponownie Love Bites, moim ulubieńcem od nich z lat 80' i w sumie kto wie czy nie w ogóle nawet, kocham ten wałek, ma zajebisty groove i na żywo jest jeszcze cięższy. W Krakowie to był imo highlight, nie sprawdzając wcześniej setlisty obecność tego utworu mnie zszokowała, ale poza tym szkoda, że pamiętam ten występ jako najsłabszy od Priest jaki widziałem i słyszałem, sama setlista mnie trochę rozczarowała, bo za dużo było powtórek z poprzednich tras jak dla mnie i wykonawczo też nie było ekscytująco, Saxon bardziej mi się wtedy podobał. Ostatnia Łódź, Spodek 2011 i Mystic to moje bezkonkurencyjne top3 ich widzianych przeze mnie koncertów.

A z Turbo standardowo tak jak każdy chciałbym Out in the Cold i Reckless najbardziej usłyszeć, poza tym być może Hot For Love jeszcze.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

RHRF grali w 2008/09, a wtedy ten zespół był w stanie agonalnym i to nie były ich najlepsze koncerty :mryellow: Teraz prawdopodobnie wyszłoby to lepiej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Wydaje mi się, że mogą zrobić tak jak z Painkillerem w tym roku, czyli pozbierają wszystkie pozycje, które grali w ostatnich latach. W ten sposób mielibyśmy Freewheel, Night, Bites, Roll, Sentinel, Victim, Ripper, Tyrant, Genocide, Lover i Cold. Dopchać kotletami/półkotletami i byłby realistyczny set.
Ostatnio zmieniony wt gru 02, 2025 10:43 pm przez Max323, łącznie zmieniany 1 raz.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Takie coś z chęcią bym przyjął. Plus jeszcze jakiś rarytas z innej płyty niegrany wieki lub nawet i w ogóle jak Solar Angels w tym roku -
Spoiler
Tak, Priest, dawajcie mi Lochness!!!!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak może być, jak najbardziej. To też zależy od osobistych chęci muzyków. Wiem, że Richie i Ian mają utwory, które sobie upatrują i chcą grać (chyba stąd Sinner w 2024, Ian go bardzo lubi). Robowi jest to co ciekawe bardziej obojętne. Pewnie zgodzi się na większość propozycji, o ile wie, że są w jego zasięgu. Dreamer Deceiver już nie zaśpiewa :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Caracalized pisze: wt gru 02, 2025 9:04 pm Takie coś z chęcią bym przyjął. Plus jeszcze jakiś rarytas z innej płyty niegrany wieki lub nawet i w ogóle jak Solar Angels w tym roku -
Spoiler
Ooooo kurwa, tak!!!!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Caracalized pisze: wt gru 02, 2025 9:04 pm Takie coś z chęcią bym przyjął. Plus jeszcze jakiś rarytas z innej płyty niegrany wieki lub nawet i w ogóle jak Solar Angels w tym roku -
Spoiler
Tak, to byłyby coś! Uwielbiam!
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: wt gru 02, 2025 2:28 pm 1. Freewheel Burning (z poprzedzającym intrem z 12-calowego singla - jak ktoś nie zna, odsyłam na Youtube)
2. Locked in
3. You’ve Got Another Thing Comin’
4. Breaking the Law
5. The Ripper
6. Jawbreaker
7. Some Heads are Gonna Roll
8. Tyrant
9. Out in the Cold
10. As God is My Witness
11. Turbo Lover
12. Victim of Changes
13. Genocide
14. Hell Bent for Leather
15. Heavy Duty/Defenders of the Faith
---------------------------------------------------
16. The Hellion/Electric Eye
17. Heading Out to the Highway (generalnie nie był to utwór "bisowy" do wiosny tego roku, IMO fajny wybór)
18. Living After Midnight
Też sobie powróżyłem ze szklanej kuli i takie coś mi wyszło niestety:

1. Freewheel
2. Thing
3. Ripper
4. Breaking
5. Lover
6. Sentinel
7. Angel
8. Cold
9. Roll
10. Tyrant
11. Night
12. Bites
13. Genocide
14. Painkiller
-
15. Hell
16. Victim
17. Living

Zobaczymy czy jestem szesnastym albumem Priest.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

IMO kiepska dynamika.

YGATC powinno przechodzić w BtL, jak do tej pory. I potem The Ripper, najpewniej z synthowym/perkusyjnym intrem, jak w 2018.

Angel-OitC-Roll - za wolny segment, oni raczej starają się mieszać szybsze numery z wolniejszymi. Podobnie z duetem Night-Bites.

Victim na bis - raaaaczej nie, zdarzało się w 2018, ale to z uwagi na Glenna, który wychodził na bisy.

Painkiller - IMO tym razem nie będzie:

Pomarańczowa 2018 - jes Pejnkila
Fioletowa 2019 - nie ma Pejnkila
50HMY 2021/22 - jes Pejnkila
50HMY vol. 2 2022 - nie ma
IS i SoP 2024/25 - jes Pejnkila

W ostatnich latach starają się go grać co drugą trasę. Teraz był 2 razy pod rząd, ale ten drugi raz był niejako wymuszony okolicznościami. Myślę, że po mocnym focusie na Painkiller w tym roku, na Faithkeepers go sobie odpuszczą. I normalnie mówiłbym, że poleci coś innego z 1990 (jak kiedyś All Guns, Hammer), ale z uwagi na to, że ostatnio zagrali prawie cały album, to tego nie zrobię. No chyba, że zaskoczą Leather Rebel, na Metal Meltdown nie ma szans.

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Oczywiście wróżka ze mnie żadna, ale też spróbuję zrobić jakiś w miarę możliwy wariant setlistowy:

1. Freewheel Burning
2. Eat Me Alive
3. Reckless
4. Breaking the Law
5. Rock Hard Ride Free
6. Locked In
7. The Sentinel
8. Out in the Cold
9. Hot Rockin'
10. Victim of Changes
11. Some Heads Are Gonna Roll
12. You've Got Another Thing Comin'
13. Tyrant
14. Genocide
15. Heavy Duty/Defenders of the Faith

16. Turbo Lover
17. Hell Bent for Leather
18. Living After Midnight

Nie wiem czy kiedykolwiek dawali Turbo Lover na bis, ale nawet jeżeli nie to zawsze ten pierwszy raz mógłby być, a to jest wystarczający hit w ich katalogu na otwarcie finałowej części koncertów.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Nic z Painkillera, ich najlepszej płyty? Nie wierzę...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Oby się nie okazało, że forumowicze ułożą lepsze sety niż Robercik z ferajną.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mi do szczęścia wystarczy Genocide i Out in the Cold, reszta to dodatki. Te utwory (+Reckless, w które powątpiewam) to ostatnie numery Priest, które bardzo chciałbym usłyszeć. Z dekadę temu zrobiłem listę kompozycji będących szczególnie upragnionymi, no i teraz będzie szansa wykreślić z niej ostatnie tytuły.

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

U mnie wciąż po tej trasie będzie sporo utworów, które chciałbym usłyszeć, ale i tak pewnie ich nie usłyszę nawet jakby mieli możliwość je zagrać: Lochness, Escape from Reality, Burnin' Up, (Take These) Chains, You Don't Have To Be Old To Be Wise, Pestilence and Plague, Nostradamus, Fever, Deal with the Devil, Hellrider, Stained Class, Raw Deal.... no tego w kurwę i jeszcze trochę jest i będzie po prostu, ale co zagrają to przyjmę, nawet jeżeli 90% setlist by się składało z Ram It Down i Demolition :lol:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A, to takich utworów, które chciałbym usłyszeć trochę bardziej, jest bardzo dużo. Wspomniane tytuły to po prostu rzeczy topowe. Natomiast po Shield of Pain mam już tylko przyziemne oczekiwania co do przyszłych koncertów, bo nic lepszego w wykonaniu tych panów już po prostu nie zobaczę.

Awatar użytkownika
kalectwo
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kalectwo »

Naukładacie się, a moim zdaniem wydarzy się jedna z dwóch rzeczy:
1. Podobnie jak w zeszłym roku, trasa roboczo nazwana "Faithkeepers" (w zeszłym "Metal Masters") zmieni się w trasę albumową - mniej prawdopodobne.
2. Będzie to typowo kotletowa trasa festiwalowa dla szerokiego grona odbiorców, wciśnięta pomiędzy jednym albumem a drugim, i z rarytasów które wypisujecie usłyszymy może jeden utwór, a pewnie zero - bardziej prawdopodobne
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na potwierdzenie tych tez masz dokładnie 0 przykładów :mryellow: Poza pierwszym wariantem, ale to jest nierealistyczne. Zresztą Metal Masters od początku było trasą Invincible Shield, po prostu pod innym tytułem. Koncerty ogłoszono jesienią 2023, wtedy też był koncert na Power Trip, gdzie zasygnalizowano wydanie nowej płyty i puszczono teaser Panic Attack, które zresztą krótko potem wyszło jako singiel.
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2025 11:38 am przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kalectwo
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kalectwo »

Zgadza się! Jak to w spekulacjach już bywa.
ODPOWIEDZ