Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Zajzajer »

wydaje mi się, że to są nagrania z soundboardu
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przynajmniej część tego to zapisy transmisji radiowych, a do takich rzeczy licencje bywają dziwne, ale mogą być legitne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

na pewno są legitne, bo patrzyłem na te firmy i wydają różne bootlegi, właśnie często radiówki, z mojej strone eot, ja i tak tego nie kupię, wrzuciłem, bo może jakiś kolekcjoner się skusi ;)
Still Reigning...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Ciekawy wywiad z Adrianem, mówi w nim między innymi, że mieli grać Infinite Dreams, ale nie grają i w sumie nie wie dlaczego. :roll:

https://www.eonmusic.co.uk/interviews/a ... eny-guitar
MaidenZary
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: MaidenZary »

Zajzajer pisze: ndz gru 14, 2025 1:28 am https://www.biedronka.pl/pl/plyty-winylowe-08-12#

w biedronce 4 wydawnictwa maiden do kupienia, jedno 2cd i 3 winyle
Kupiłem sobie CD z tej promocji
https://www.biedronka.pl/pl/product,id, ... rmed-in-nl

Dwa CD - wg rozpiski na końcu to zapis kilku utworów z koncertu z 81 r. oraz koncertu z 2000 r. Posłuchałem kilka utworów z 2000 r., jakość dźwięku zadowalająca, wykonania dla mnie fajne, digibook, w środku nic nie ma tylko dwie płytki, na rozpisce utworów takie kwiatki, że DiAnno jest autorem The Mercenary ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Powiedzieć, że to dziadostwo, to nic nie powiedzieć - ot, dwa przypadkowe fragmenty koncertów Maiden w Niderlandach
https://www.empik.com/box-performed-in- ... f8364c6748
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

MaidenFan pisze: pn gru 15, 2025 7:59 pm Ciekawy wywiad z Adrianem, mówi w nim między innymi, że mieli grać Infinite Dreams, ale nie grają i w sumie nie wie dlaczego. :roll:

https://www.eonmusic.co.uk/interviews/a ... eny-guitar
Ja mam wrażenie, że w tym Iron Maiden to jest Steve Harris i jakieś NPCe. Jakby ich nic nie interesowało. Chciał grać Infinite, ale nie grają i nie wie dlaczego :lol: Jakby chciał, to by wiercił innym dziurę w brzuchu i albo by zagrali, albo by wiedział dlaczego nie grają. Tak samo było z Alexandrem przez prawie 20 lat z okazji różnych wywiadów. Nikt nie wiedział czemu, dlaczego, ktoś zapomniał solówki XD Oni w ogóle mają jaja rozmawiając z prasą? Bo zawsze te wywiady takie mało charakterne. Steve mówi, że go płyta męczy, że nie wie czy nagra bla bla. Mowa trawa. Odnoszę wrażenie, że albo oni mają totalnie w dupie co się dzieje, albo im Rod gęby pozamykał.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Raczej to pierwsze , ja ten zespół od ponad dwóch dekad postrzegam jako totalnych ignorantów. Co prawda miewali przebłyski ale to znikomy odsetek.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

A może z gitarzystą jest jak z aktorem i dupą i nic innego ich nie interesuje?
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Pewnie Steve, Rod i Bruce układają setlistę, a reszta się dopasowuje. No ale jaj brakuje. Dużo osób w tym roku narzekało, że nie grają nic z No Prayera. A nasz ulubiony zespół - ja zwykle, nabrał wody w usta i nawet się do tego nie odniosą. A mógłby mieć któryś jaja, wyjść i powiedzieć np "Uważamy materiał z No prayer za słaby/nie lubimy go/ Steve nie chce go grać".
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kalectwo »

Jakoś mi się nie chce wierzyć że reszta nie ma kompletnie nic do powiedzenia w sprawie setu. A fakt że Adrian nie wie czemu nie grają "Infinite Dreams" świadczy że oni po prostu to mają w dupie, robią jak Steve powie i nawet nie wnikają. No bo kurła, myślał że zagrają, a jak wyszło że jednak nie to nawet nie zapytał czemu?
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Geri666 pisze: śr gru 17, 2025 3:52 pm Pewnie Steve, Rod i Bruce układają setlistę, a reszta się dopasowuje. No ale jaj brakuje. Dużo osób w tym roku narzekało, że nie grają nic z No Prayera. A nasz ulubiony zespół - ja zwykle, nabrał wody w usta i nawet się do tego nie odniosą. A mógłby mieć któryś jaja, wyjść i powiedzieć np "Uważamy materiał z No prayer za słaby/nie lubimy go/ Steve nie chce go grać".

Mimo wszystko mają jaja , zobacz ile trwało olewanie Alexandra a to był bardziej pożądany utwór niż cały No Prayer razem wzięty. Mimo to przez tyle lat mieli go totalnie w dupie.
Po czym gdy go zagrali , Steve tak się podjarał odkurzaniem utworów nigdy nie granych na żywo że już nawet Only The Goods Die Young chciał odkurzyć . Ledwo trasę później czar prysł i pokazał jak bardzo ignoruje temat, a przecież ten idealnie by pasował.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Geri666 pisze: śr gru 17, 2025 3:52 pm Pewnie Steve, Rod i Bruce układają setlistę, a reszta się dopasowuje. No ale jaj brakuje. Dużo osób w tym roku narzekało, że nie grają nic z No Prayera. A nasz ulubiony zespół - ja zwykle, nabrał wody w usta i nawet się do tego nie odniosą. A mógłby mieć któryś jaja, wyjść i powiedzieć np "Uważamy materiał z No prayer za słaby/nie lubimy go/ Steve nie chce go grać".
Dziennikarze nie mają jaj, nikt ich nie pyta, to nie gadają. A tyle fajnych pytań możnaby zadać.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

Fani też nie pytają. Po co kłopotać takiego uprzejmego Stefana? :)

Obawiam się, że Rod może mieć jeszcze większy wpływ na Maiden niż możemy sobie wyobrazić. I nawet na Stefana. Ostatnio odnotowałem, że mimo obejrzenia pewnej liczby koncertów British Lion spod barierki, od jakiegoś czasu nie widziałem Harrisowego "opatentowanego, słynnego" celowania z basu pod koniec utworu. Z rzadka podnosi gryf do pionu. Ale już nie celuje w publiczność. Dawniej tak robił nawet w malutkich salach, gdzie nie było barierki (chciało się dotknąć...) Od dwóch lat - nie widziałem. No nie robi! A na Maiden - oczywiście, że robi. Sensacyjna teoria: Rod zabronił Steve'owi przybierać takiej postawy na koncertach Lwa, zastrzegając ją w kontrakcie jako wyłączną część wizerunku Iron Maiden. Kto uwierzy? Ja byłbym w stanie wierzyć! Chociaż wolę: Kto przyniesie dowód foto/video, że jednak tak nie jest?

M.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

A oni jeszcze rozmawiają z prasą? Bo te "wywiady" to nic nie wnoszą i wyglądają jak wygenerowane.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

gumbyy pisze: śr gru 17, 2025 11:04 pm A oni jeszcze rozmawiają z prasą? Bo te "wywiady" to nic nie wnoszą i wyglądają jak wygenerowane.
Coś tam gadają. Harris komuś nawet udzielił wywiadu wczoraj w sprawie książki Infinite Dreams ze z zespołu tylko on cokolwiek zbiera do archiwum bo reszta ma to gdzieś.

Ja myślę że wszyscy w tym zespole to ignoranci :) Jakby zadać pytanie Murrayowi co sądzi o utworze Chains Of Misery to pewnie nie wiedziałby o co chodzi.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

Kevin18 pisze: czw gru 18, 2025 12:28 am Jakby zadać pytanie Murrayowi co sądzi o utworze Chains Of Misery to pewnie nie wiedziałby o co chodzi.
:lol: Itz a najs tajtyl, lawli. Majd plej dis sonk sam tajm, hu nołs. Czirs.

M.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Coraz gorszą "prasę" mają Ajroni na Ssntku :P
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

beaviso pisze: śr gru 17, 2025 10:06 pm Fani też nie pytają. Po co kłopotać takiego uprzejmego Stefana? :)
W sumie jak mieli okazję to pytali - Dickinson codziennie dostawał masę pytań i próśb o Alexandra na swoich wystąpieniach książkowych. Skutkiem było zagranie ATG.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Gdyby nie zagrali Olka na tamtej trasie, znając demand fanów, byliby Największymi Dziadami Heavy Metalu :)
ODPOWIEDZ