Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Przynajmniej część tego to zapisy transmisji radiowych, a do takich rzeczy licencje bywają dziwne, ale mogą być legitne.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
na pewno są legitne, bo patrzyłem na te firmy i wydają różne bootlegi, właśnie często radiówki, z mojej strone eot, ja i tak tego nie kupię, wrzuciłem, bo może jakiś kolekcjoner się skusi 
Still Reigning...
Ciekawy wywiad z Adrianem, mówi w nim między innymi, że mieli grać Infinite Dreams, ale nie grają i w sumie nie wie dlaczego.
https://www.eonmusic.co.uk/interviews/a ... eny-guitar
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Kupiłem sobie CD z tej promocjiZajzajer pisze: ↑ndz gru 14, 2025 1:28 am https://www.biedronka.pl/pl/plyty-winylowe-08-12#
w biedronce 4 wydawnictwa maiden do kupienia, jedno 2cd i 3 winyle
https://www.biedronka.pl/pl/product,id, ... rmed-in-nl
Dwa CD - wg rozpiski na końcu to zapis kilku utworów z koncertu z 81 r. oraz koncertu z 2000 r. Posłuchałem kilka utworów z 2000 r., jakość dźwięku zadowalająca, wykonania dla mnie fajne, digibook, w środku nic nie ma tylko dwie płytki, na rozpisce utworów takie kwiatki, że DiAnno jest autorem The Mercenary
Powiedzieć, że to dziadostwo, to nic nie powiedzieć - ot, dwa przypadkowe fragmenty koncertów Maiden w Niderlandach
https://www.empik.com/box-performed-in- ... f8364c6748
https://www.empik.com/box-performed-in- ... f8364c6748
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Ja mam wrażenie, że w tym Iron Maiden to jest Steve Harris i jakieś NPCe. Jakby ich nic nie interesowało. Chciał grać Infinite, ale nie grają i nie wie dlaczegoMaidenFan pisze: ↑pn gru 15, 2025 7:59 pm Ciekawy wywiad z Adrianem, mówi w nim między innymi, że mieli grać Infinite Dreams, ale nie grają i w sumie nie wie dlaczego.![]()
Raczej to pierwsze , ja ten zespół od ponad dwóch dekad postrzegam jako totalnych ignorantów. Co prawda miewali przebłyski ale to znikomy odsetek.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
A może z gitarzystą jest jak z aktorem i dupą i nic innego ich nie interesuje?
Pewnie Steve, Rod i Bruce układają setlistę, a reszta się dopasowuje. No ale jaj brakuje. Dużo osób w tym roku narzekało, że nie grają nic z No Prayera. A nasz ulubiony zespół - ja zwykle, nabrał wody w usta i nawet się do tego nie odniosą. A mógłby mieć któryś jaja, wyjść i powiedzieć np "Uważamy materiał z No prayer za słaby/nie lubimy go/ Steve nie chce go grać".
Jakoś mi się nie chce wierzyć że reszta nie ma kompletnie nic do powiedzenia w sprawie setu. A fakt że Adrian nie wie czemu nie grają "Infinite Dreams" świadczy że oni po prostu to mają w dupie, robią jak Steve powie i nawet nie wnikają. No bo kurła, myślał że zagrają, a jak wyszło że jednak nie to nawet nie zapytał czemu?
Geri666 pisze: ↑śr gru 17, 2025 3:52 pm Pewnie Steve, Rod i Bruce układają setlistę, a reszta się dopasowuje. No ale jaj brakuje. Dużo osób w tym roku narzekało, że nie grają nic z No Prayera. A nasz ulubiony zespół - ja zwykle, nabrał wody w usta i nawet się do tego nie odniosą. A mógłby mieć któryś jaja, wyjść i powiedzieć np "Uważamy materiał z No prayer za słaby/nie lubimy go/ Steve nie chce go grać".
Mimo wszystko mają jaja , zobacz ile trwało olewanie Alexandra a to był bardziej pożądany utwór niż cały No Prayer razem wzięty. Mimo to przez tyle lat mieli go totalnie w dupie.
Po czym gdy go zagrali , Steve tak się podjarał odkurzaniem utworów nigdy nie granych na żywo że już nawet Only The Goods Die Young chciał odkurzyć . Ledwo trasę później czar prysł i pokazał jak bardzo ignoruje temat, a przecież ten idealnie by pasował.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Dziennikarze nie mają jaj, nikt ich nie pyta, to nie gadają. A tyle fajnych pytań możnaby zadać.Geri666 pisze: ↑śr gru 17, 2025 3:52 pm Pewnie Steve, Rod i Bruce układają setlistę, a reszta się dopasowuje. No ale jaj brakuje. Dużo osób w tym roku narzekało, że nie grają nic z No Prayera. A nasz ulubiony zespół - ja zwykle, nabrał wody w usta i nawet się do tego nie odniosą. A mógłby mieć któryś jaja, wyjść i powiedzieć np "Uważamy materiał z No prayer za słaby/nie lubimy go/ Steve nie chce go grać".
Fani też nie pytają. Po co kłopotać takiego uprzejmego Stefana? 
Obawiam się, że Rod może mieć jeszcze większy wpływ na Maiden niż możemy sobie wyobrazić. I nawet na Stefana. Ostatnio odnotowałem, że mimo obejrzenia pewnej liczby koncertów British Lion spod barierki, od jakiegoś czasu nie widziałem Harrisowego "opatentowanego, słynnego" celowania z basu pod koniec utworu. Z rzadka podnosi gryf do pionu. Ale już nie celuje w publiczność. Dawniej tak robił nawet w malutkich salach, gdzie nie było barierki (chciało się dotknąć...) Od dwóch lat - nie widziałem. No nie robi! A na Maiden - oczywiście, że robi. Sensacyjna teoria: Rod zabronił Steve'owi przybierać takiej postawy na koncertach Lwa, zastrzegając ją w kontrakcie jako wyłączną część wizerunku Iron Maiden. Kto uwierzy? Ja byłbym w stanie wierzyć! Chociaż wolę: Kto przyniesie dowód foto/video, że jednak tak nie jest?
M.
Obawiam się, że Rod może mieć jeszcze większy wpływ na Maiden niż możemy sobie wyobrazić. I nawet na Stefana. Ostatnio odnotowałem, że mimo obejrzenia pewnej liczby koncertów British Lion spod barierki, od jakiegoś czasu nie widziałem Harrisowego "opatentowanego, słynnego" celowania z basu pod koniec utworu. Z rzadka podnosi gryf do pionu. Ale już nie celuje w publiczność. Dawniej tak robił nawet w malutkich salach, gdzie nie było barierki (chciało się dotknąć...) Od dwóch lat - nie widziałem. No nie robi! A na Maiden - oczywiście, że robi. Sensacyjna teoria: Rod zabronił Steve'owi przybierać takiej postawy na koncertach Lwa, zastrzegając ją w kontrakcie jako wyłączną część wizerunku Iron Maiden. Kto uwierzy? Ja byłbym w stanie wierzyć! Chociaż wolę: Kto przyniesie dowód foto/video, że jednak tak nie jest?
M.
A oni jeszcze rozmawiają z prasą? Bo te "wywiady" to nic nie wnoszą i wyglądają jak wygenerowane.
www.MetalSide.pl
Coś tam gadają. Harris komuś nawet udzielił wywiadu wczoraj w sprawie książki Infinite Dreams ze z zespołu tylko on cokolwiek zbiera do archiwum bo reszta ma to gdzieś.
Ja myślę że wszyscy w tym zespole to ignoranci
www.last.fm/user/darkfuneral18
Coraz gorszą "prasę" mają Ajroni na Ssntku 
Gdyby nie zagrali Olka na tamtej trasie, znając demand fanów, byliby Największymi Dziadami Heavy Metalu