03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk

Post autor: kam »

Prawda taka, że malkontenci będą narzekać na Mystic i się zalic, a i tak będzie sold-out.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Z ciekawości sprawdziłem i rok temu (31.01.2025) podali, że na edycję 2025 sprzedali 84% 4-dniowych i 62% VIP. Jako że pule pewnie są takie same, to sprzedaż wygląda na podobny poziom, a nawet ciut lepszy.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Nie ma się co dziwić, w kolejnych ogłoszeniach nie było fajerwerków, ale po podziale na dni jest więcej niż OK.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

No i po co był ten festiwal narzekań? :)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

No jak to, w końcu to nasz sport narodowy. Chociaż przyznać trzeba, że organizatorzy nie ułatwiają tematu mętną komunikacją.

Wciąż mnie zastanawia temat z poprzedniej strony, że organizatorzy są tak apodyktyczni i niedostępni, że muzyczne media nie mogą nawet zapytać o to, czy scena o nowej nazwie będzie pod chmurką, czy to wciąż będzie tłoczne B90, bo utracą wejściówkę dziennikarską.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Kupiłem ten czwartkowy bilet. Ciekawe i le uda mi się zobaczyć, priorytetem jes tMegadejw i Anthrax, ale jakby sie nic nie pokrywało to chętnie bym Marduka zobaczył i może coś jeszcze.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

kam pisze: pn lut 02, 2026 8:09 am Prawda taka, że malkontenci będą narzekać na Mystic i się zalic, a i tak będzie sold-out.
Bo nie ma konkurencji w PL
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

To fakt. Nie ma konkurencji. SDL to dużo mniejsza skala. Inne są z innych kategorii tematycznych. Nawet te rockowe, to jednak imprezy nastawione na lokalnych wykonawców. Przydałoby się coś jeszcze, pewnie na południu Polski, chociaż wtedy jest konkurencja w postaci czeskich imprez. To może być za duże ryzyko dla naszych biznesmenów. Ogólnie wydaje mi się, że u nich coś nie tak na poziomie komunikacyjnym się porobiło. A na początku nie kojarzę, żeby tak było.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Początki Mystic Festival to też specyficzny temat. Mnie od zawsze raziło, że ogłoszenia na WUP nie są odpowiednio znakowane i w zasadzie kupując podstawowy karnet nie wiesz, czy daną kapelę zobaczysz czy nie. Ale my też początkowo trochę przymykaliśmy oko na różne rzeczy. Była pandemia, obsuwy, koniec końców po prostu byliśmy zadowoleni, że możemy pojechać do tego Gdańska, że mamy w ogóle imprezę takich rozmiarów.

Pierwsze wtopy - mniej lub bardziej zawinione przez orgów - zaczęły się w 2023 i to była inba z mainem i parkiem, które nie powstały na czas. Potem akcja z ukrywanymi headlinerami (Boże, co za żenada...) i tak się to toczy...

Ja się w 100% zgadzam, że brak konkurencji jest tu czynnikiem ważącym, ale nie ma opcji, żeby alternatywa powstała. Bo kto ma to niby zrobić? Wiemy, jak wyglądają zapatrywania LN na temat festiwali metalowych, a to jedyny gracz, który realnie mógłby podziałać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wydaje mi się, że od tych problemów ze scenami zaczęła się komunikacyjna padaka. Może wzięli hejt, wtedy nie całkiem zasłużony, bo jednak udało się ogarnąć, za bardzo do siebie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Udało się ogarnąć, ale jednak kilka koncertów odwołano, a sam chaos związany ze scenami to nie była rzecz akceptowalna na imprezie takich rozmiarów. Jasne, tam zawalił podwykonawca, ale te umowy były robione na krzywy ryj i samo to jest w przypadku takiego festiwalu niedopuszczalne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Schizoid pisze: pn lut 02, 2026 10:37 pm Te umowy były robione na krzywy ryj i samo to jest w przypadku takiego festiwalu niedopuszczalne.
*Artur Rojek udaje że nie widzi*
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Artur Rojek chuj i gnojek!
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Wiem że są tu fani, więc uprzejmie donoszę, że Mastodąt ogłosił właśnie klubówkę 25 czerwca w Berlinie.
ODPOWIEDZ