Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Newsy muzyczne

Post autor: Schizoid »

A, to mnie jakoś ominęły. Po tym, jak David rozplanował sobie ostatnią trasę, to IMO nie było z czego wróżyć ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Dogstar (band Keanu) ogłosił trasę po Europie. Znów poza PL, chociaż na liście Praga, Berlin, Budapeszt. Blisko, ale nikt z orgów nie pokusił się o ściagniecie ich do nas.

https://trojka.polskieradio.pl/artykul/ ... -w-europie
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Zmarł Phil "Fuck You" Campbell :o
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zajzajer »

RIP - Kolejny muzyk którego mogę dopisać do swojej listy - ''muzycy którzy już nie żyją, których widziałem na żywoo''
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

Zajzajer on the Road 2026:

Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

O kurna...

Na którymś Wacken udało się zrobić wspólną fotkę :cry:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ej no, ja tylko wolałem żeby nie zabierał slota przed Judas Priest! RIP.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szkoda gościa. Widziałem na żywo dwukrotnie z The Bastard Sons i choć nie wspominam tych gigów miło, to fajnie było zobaczyć gitarowego Motorhead... No cóż, swoje w życiu nagrał, nie pożegnał się mając puste CV, ale mógł spokojnie pożyć sobie dłużej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Głupio Wam teraz?!🤨
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie. Szkoda chłop,a ale przecież nikt mu tu źle nie życzył.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
nugz
SMERF MARUDA

PreZesowałes temu F U Phil Campbell :P ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Uwazam ze na tym forum zdecydowanie za ostro bylo jechane po nim i jego zespole bo w sumie zwykłe okej granie z coverami Motorhead. Wokalisci byli bardzo przecietni ale dalo sie tego posluchać.

Pamietam jak rozmawiałem kiedyś z Mikkeyem Dee i opowiadał jak bardzo Phil przeżywał ciezko smierc Lemmy'ego, teraz został juz tylko tylko Dee.

Mega szkoda, ciagle facet w fajnym wieku, duza rodzinka, liczyłem ze moze kiedys zagraja jakieś koncerty tribute dla Motorhead, ale to sie chyba nie wydarzy już nigdy ... :(

RiP
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: sob mar 14, 2026 3:07 pm Szkoda gościa. Widziałem na żywo dwukrotnie z The Bastard Sons i choć nie wspominam tych gigów miło, to fajnie było zobaczyć gitarowego Motorhead... No cóż, swoje w życiu nagrał, nie pożegnał się mając puste CV, ale mógł spokojnie pożyć sobie dłużej.
Ja dwa/trzy razy z Bastardami (w tym ich pierwszy koncert) i kilka razy z Motorhead... było wspomnienie Lemmego na Wacken, konferencja prasowa, fotka... no dużo tych wspomnień mam...
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Raz tylko byłem na Motorhead, jakoś 10 lat temu, Torwar.
RiP
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Mi się udało zobaczyć Motorhead w 2013 roku na niesławnych Ursynaliach i do tej pory wspominam ten koncert jako jeden z najlepszych jakie widziałem kiedykolwiek.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zajzajer »

ja widziałem na sonisphere w wawie przed Maiden, dobry show, Lemmy chyba Jacka Danielsa pił na scenie z kubeczków, ale może już mi się coś miesza xd
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

Zajzajer on the Road 2026:

Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Bon Dzosef pisze: sob mar 14, 2026 8:24 pm Uwazam ze na tym forum zdecydowanie za ostro bylo jechane po nim i jego zespole bo w sumie zwykłe okej granie z coverami Motorhead. Wokalisci byli bardzo przecietni ale dalo sie tego posluchać.
było tak dlatego, ze było go za dużo i byl wciskany na supporty czy to przy Accept, czy to przy Judasach, czy to przy Slashu, czy to jako head warmup Mystica. Wciąż lepiej, że to byl Campbell niz jakies core, power siki gówno, czy Cradle of Filth, ale bylo to slabe, nudne i czasami wlecial cover Motor ze słabym wokalem - wiec finalnie wartość dodana była bardzo niska.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No dokładnie. Do samego Phila nikt tu raczej zarzutów nie miał... Po prostu w pewnym momencie gdy padało ogłoszenie jakiegoś klasycznego wykonawcy, to od razu rodziło się pytanie, czy (albo kiedy) na support ogłoszą Campbella. A z całym szacunkiem do Zmarłego, The Bastard Sons to była kapela do pubu. Muzycznie nie porywała, a wokalista w zasadzie przekreślał ten projekt.

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Osobiście, dla mnie to szokująca i przykra wiadomość :(.

Phil nie robił już ostatnimi czasy nic muzycznie znaczącego. Ale na pewno grał co chciał.
A te 64 lata, to zdecydowanie za szybko na umieranie...

Motorhead widziałem 10 razy na żywo i rzecz jasna wszystkie z Philem w składzie.
Phil Campbell And The Bastard Sons nie zobaczyłem ani razu, bo nie miałem na to kompletnie ciśnienia.
A po tym co pisaliście wyżej tym bardziej tego nie żałuję...

Na jakiś tam Tribute to Motorhead z jego udziałem i Dee ani nie liczyłem, ani nie czekałem.
Wystarczyły mi w zupełności widziane koncerty Motorhead.
Poza tym, nie wyobrażałem sobie Campbella, Dee i kogoś zastępującego Lemmy'ego na scenie.
Myślę, że i Dee, i Campbell też tego nie widzieli. W innym wypadku myślę, że już niejednokrotnie by się na coś takiego rzucili.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Ja jakoś przywykłem do tego "running joke" na forum o Philu i jego synach grających wszędzie jako support, bo z jednej strony ciężko się nie zgodzić, że granie coverów Motörhead w takiej formie w jakiej to brzmiało, to było odcinanie kuponów od lat spędzonych z Lemmym i nadawało się głównie do pubów z piwem lub na niemieckie festy z bratwurstami, ale z drugiej mocno zamazywało obraz Phila jako świetnego gitarzysty i zajebistego gościa, jakim niewątpliwie był, o czym świadczą dziesiątki kondolencji, wspomnień i anegdot od zespołów i ludzi z branży muzycznej, na które od dwóch dni regularnie natrafiam w internecie. Nawet z takim a nie innym wokalistą zawsze przyjemnie było posłuchać klasyków Lemmy'ego i Spółki, więc nieironicznie zastanawiałem się, czy nie wybrać się do Proximy w grudniu, ale biorąc pod uwagę rozczarowujący set - na palcach jednej ręki mogłem policzyć kawałki, których nie słyszałem na żywo i, mimo że była to trasa na 50-lecie Motörhead, kotlety dalej dominowały - oraz chęć zaoszczędzenia kasy, ostatecznie sobie odpuściłem. Jak się teraz okazało, był to czwarty od końca koncert w życiu Phila, bywa i tak. Natomiast jak odpaliłem sobie wczoraj po raz kolejny Bastards, to dalej tego się rewelacyjnie słucha. Przez ponad 30 lat w Motorogłowych Phil pozostawił po sobie dziesiątki dobrych riffów, a poza ww. Bękartami, takie krążki jak np. 1916, Inferno czy nawet zwykle nisko oceniany, a bardzo lubiany przeze mnie The World Is Yours, jeszcze przez lata będą źródłem wspaniałej muzyki i częstym gościem w moich głośnikach. R.I.P.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: pt lut 27, 2026 12:10 pm
gumbyy pisze: pt lut 27, 2026 11:46 am A pochwalę się ;) Taki news na Blubbermouth o nowej koncertówce Moonspell. A wrzucony na podstawie naszego wywiadu z Fernando. Video na końcu :D a do poczytania wiadomo gdzie :)

https://blabbermouth.net/news/fernando- ... y-choruses
Tylko, żeby Ci sodówka nie uderzyła, bo jeszcze uznasz ,że nie jesteśmy godni Twego towarzystwa. ;)
No teraz to już sam nie wiem...

https://blabbermouth.net/news/clawfinge ... Yij64WYifg

Zaś to zrobili :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ