Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
A, to mnie jakoś ominęły. Po tym, jak David rozplanował sobie ostatnią trasę, to IMO nie było z czego wróżyć 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dogstar (band Keanu) ogłosił trasę po Europie. Znów poza PL, chociaż na liście Praga, Berlin, Budapeszt. Blisko, ale nikt z orgów nie pokusił się o ściagniecie ich do nas.
https://trojka.polskieradio.pl/artykul/ ... -w-europie
https://trojka.polskieradio.pl/artykul/ ... -w-europie
https://www.last.fm/user/kamooo
Zmarł Phil "Fuck You" Campbell 
RIP - Kolejny muzyk którego mogę dopisać do swojej listy - ''muzycy którzy już nie żyją, których widziałem na żywoo''
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Ej no, ja tylko wolałem żeby nie zabierał slota przed Judas Priest! RIP.
Szkoda gościa. Widziałem na żywo dwukrotnie z The Bastard Sons i choć nie wspominam tych gigów miło, to fajnie było zobaczyć gitarowego Motorhead... No cóż, swoje w życiu nagrał, nie pożegnał się mając puste CV, ale mógł spokojnie pożyć sobie dłużej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Głupio Wam teraz?!
Nie. Szkoda chłop,a ale przecież nikt mu tu źle nie życzył.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
PreZesowałes temu F U Phil Campbell

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Uwazam ze na tym forum zdecydowanie za ostro bylo jechane po nim i jego zespole bo w sumie zwykłe okej granie z coverami Motorhead. Wokalisci byli bardzo przecietni ale dalo sie tego posluchać.
Pamietam jak rozmawiałem kiedyś z Mikkeyem Dee i opowiadał jak bardzo Phil przeżywał ciezko smierc Lemmy'ego, teraz został juz tylko tylko Dee.
Mega szkoda, ciagle facet w fajnym wieku, duza rodzinka, liczyłem ze moze kiedys zagraja jakieś koncerty tribute dla Motorhead, ale to sie chyba nie wydarzy już nigdy ...
RiP
Pamietam jak rozmawiałem kiedyś z Mikkeyem Dee i opowiadał jak bardzo Phil przeżywał ciezko smierc Lemmy'ego, teraz został juz tylko tylko Dee.
Mega szkoda, ciagle facet w fajnym wieku, duza rodzinka, liczyłem ze moze kiedys zagraja jakieś koncerty tribute dla Motorhead, ale to sie chyba nie wydarzy już nigdy ...
RiP
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Ja dwa/trzy razy z Bastardami (w tym ich pierwszy koncert) i kilka razy z Motorhead... było wspomnienie Lemmego na Wacken, konferencja prasowa, fotka... no dużo tych wspomnień mam...
www.MetalSide.pl
Raz tylko byłem na Motorhead, jakoś 10 lat temu, Torwar.
RiP
RiP
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Mi się udało zobaczyć Motorhead w 2013 roku na niesławnych Ursynaliach i do tej pory wspominam ten koncert jako jeden z najlepszych jakie widziałem kiedykolwiek.
ja widziałem na sonisphere w wawie przed Maiden, dobry show, Lemmy chyba Jacka Danielsa pił na scenie z kubeczków, ale może już mi się coś miesza xd
I don't belong here, we gotta move on, dear
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
było tak dlatego, ze było go za dużo i byl wciskany na supporty czy to przy Accept, czy to przy Judasach, czy to przy Slashu, czy to jako head warmup Mystica. Wciąż lepiej, że to byl Campbell niz jakies core, power siki gówno, czy Cradle of Filth, ale bylo to slabe, nudne i czasami wlecial cover Motor ze słabym wokalem - wiec finalnie wartość dodana była bardzo niska.Bon Dzosef pisze: ↑sob mar 14, 2026 8:24 pm Uwazam ze na tym forum zdecydowanie za ostro bylo jechane po nim i jego zespole bo w sumie zwykłe okej granie z coverami Motorhead. Wokalisci byli bardzo przecietni ale dalo sie tego posluchać.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
No dokładnie. Do samego Phila nikt tu raczej zarzutów nie miał... Po prostu w pewnym momencie gdy padało ogłoszenie jakiegoś klasycznego wykonawcy, to od razu rodziło się pytanie, czy (albo kiedy) na support ogłoszą Campbella. A z całym szacunkiem do Zmarłego, The Bastard Sons to była kapela do pubu. Muzycznie nie porywała, a wokalista w zasadzie przekreślał ten projekt.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Osobiście, dla mnie to szokująca i przykra wiadomość
.
Phil nie robił już ostatnimi czasy nic muzycznie znaczącego. Ale na pewno grał co chciał.
A te 64 lata, to zdecydowanie za szybko na umieranie...
Motorhead widziałem 10 razy na żywo i rzecz jasna wszystkie z Philem w składzie.
Phil Campbell And The Bastard Sons nie zobaczyłem ani razu, bo nie miałem na to kompletnie ciśnienia.
A po tym co pisaliście wyżej tym bardziej tego nie żałuję...
Na jakiś tam Tribute to Motorhead z jego udziałem i Dee ani nie liczyłem, ani nie czekałem.
Wystarczyły mi w zupełności widziane koncerty Motorhead.
Poza tym, nie wyobrażałem sobie Campbella, Dee i kogoś zastępującego Lemmy'ego na scenie.
Myślę, że i Dee, i Campbell też tego nie widzieli. W innym wypadku myślę, że już niejednokrotnie by się na coś takiego rzucili.
Phil nie robił już ostatnimi czasy nic muzycznie znaczącego. Ale na pewno grał co chciał.
A te 64 lata, to zdecydowanie za szybko na umieranie...
Motorhead widziałem 10 razy na żywo i rzecz jasna wszystkie z Philem w składzie.
Phil Campbell And The Bastard Sons nie zobaczyłem ani razu, bo nie miałem na to kompletnie ciśnienia.
A po tym co pisaliście wyżej tym bardziej tego nie żałuję...
Na jakiś tam Tribute to Motorhead z jego udziałem i Dee ani nie liczyłem, ani nie czekałem.
Wystarczyły mi w zupełności widziane koncerty Motorhead.
Poza tym, nie wyobrażałem sobie Campbella, Dee i kogoś zastępującego Lemmy'ego na scenie.
Myślę, że i Dee, i Campbell też tego nie widzieli. W innym wypadku myślę, że już niejednokrotnie by się na coś takiego rzucili.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Ja jakoś przywykłem do tego "running joke" na forum o Philu i jego synach grających wszędzie jako support, bo z jednej strony ciężko się nie zgodzić, że granie coverów Motörhead w takiej formie w jakiej to brzmiało, to było odcinanie kuponów od lat spędzonych z Lemmym i nadawało się głównie do pubów z piwem lub na niemieckie festy z bratwurstami, ale z drugiej mocno zamazywało obraz Phila jako świetnego gitarzysty i zajebistego gościa, jakim niewątpliwie był, o czym świadczą dziesiątki kondolencji, wspomnień i anegdot od zespołów i ludzi z branży muzycznej, na które od dwóch dni regularnie natrafiam w internecie. Nawet z takim a nie innym wokalistą zawsze przyjemnie było posłuchać klasyków Lemmy'ego i Spółki, więc nieironicznie zastanawiałem się, czy nie wybrać się do Proximy w grudniu, ale biorąc pod uwagę rozczarowujący set - na palcach jednej ręki mogłem policzyć kawałki, których nie słyszałem na żywo i, mimo że była to trasa na 50-lecie Motörhead, kotlety dalej dominowały - oraz chęć zaoszczędzenia kasy, ostatecznie sobie odpuściłem. Jak się teraz okazało, był to czwarty od końca koncert w życiu Phila, bywa i tak. Natomiast jak odpaliłem sobie wczoraj po raz kolejny Bastards, to dalej tego się rewelacyjnie słucha. Przez ponad 30 lat w Motorogłowych Phil pozostawił po sobie dziesiątki dobrych riffów, a poza ww. Bękartami, takie krążki jak np. 1916, Inferno czy nawet zwykle nisko oceniany, a bardzo lubiany przeze mnie The World Is Yours, jeszcze przez lata będą źródłem wspaniałej muzyki i częstym gościem w moich głośnikach. R.I.P.
No teraz to już sam nie wiem...pz pisze: ↑pt lut 27, 2026 12:10 pmTylko, żeby Ci sodówka nie uderzyła, bo jeszcze uznasz ,że nie jesteśmy godni Twego towarzystwa.gumbyy pisze: ↑pt lut 27, 2026 11:46 am A pochwalę sięTaki news na Blubbermouth o nowej koncertówce Moonspell. A wrzucony na podstawie naszego wywiadu z Fernando. Video na końcu
a do poczytania wiadomo gdzie
https://blabbermouth.net/news/fernando- ... y-choruses![]()
https://blabbermouth.net/news/clawfinge ... Yij64WYifg
Zaś to zrobili
www.MetalSide.pl