tymczasem nie odniosłeś sie do żadnego z przedstawionych zarzutów wobec Winiary
27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bon Dzosef pisze: ↑pt maja 29, 2026 2:08 pmNie kojarzę akcji z taka pula, nie wiem co jest zlego w goingu i nie czuje żeby gigi winiary były droższe niż knock outu
a nie no to jak ty nie kojarzysz i nie wiesz to wiadomo ze wszystko dziala i jest ok
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No to co jest takiego złego w going?
Wysokość opłat dodatkowych. Wyższa niż u konkurencji
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Caracalized
- -#Moonchild

Winiary mają czasem wyjebane ceny, ale racja, że duża część ich gigów dużo cenowo od Knock Outu się nie różni, nieraz wręcz wcale. Może ten organizator ma trochę minusów, ale przyznajmy, że gorzej od live nation się jednak nie da
Ale o to chyba i tak nietrudno 
Te opłaty to różne mają zależnie od gigu, raz 7 zł innym razem 30, jeszcze nie tak dawno temu na ticketmasterze mogłeś kupić bilety na ich koncerty bez tych dodatkowych opłat, ale teraz i na goingu i na ticketmasterze kosztują tak samo, a nie wiem czy i teraz ticketmaster nawet nie chce więcej xDD No i nawet razem z tymi opłatami te ceny często nie są jednak takie straszne.
Nie no, jeśli chodzi o porównanie cen Winiary vs. Knock Out, to ci pierwsi zdecydowanie są bardziej odklejeni cenowo. Większość koncertów klubowych to zazwyczaj kilka dyszek więcej niż na zespoły podobnego kalibru u KO, a dodatkowo mają okazjonalne przypadki totalnego wyjebania z cenami w kosmos, szczególnie na Letniej Scenie Progresji, przykładowo: Garbage 309,49 zł, Breaking Bejamin 284,99 zł i absolutna perła w koronie, czyli Morrissey aktualnie za 411,99 zł, gdzie wszystko to są wykonawcy, za których te 199 zł byłoby jeszcze akceptowalne, ale wciąż drogo. U KO jak już się trafi cena z 2 z przodu, to zazwyczaj na halówkach, gdzie np. są 3 ciekawe nazwy (ostatni Kreator chociażby) albo na wyjątkowo popularne zespoły wyprzedające hale (Sabaton, BMtH itd.).
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie wiem czy Knock Out za koncert Voivod skasowaliby mniej od Winiar, 126 zł to mimo wszystko jest świetna cena za zespół z takim statusem (Knock Out za krakowski Boris chce teraz więcej), podobnie jak za jakieś Queensryche (które kosztowało chyba 155 zł w zeszłym roku?), Ruins of Beverast czy inne podobne Immolation, ceny klubówek imo jednak są do siebie dosyć zbliżone, a Knock Out za odrobinę większe jednak chce nieraz te 180+ zł. Koncert Morrissey'a w żadnym świecie by 199 zł nie kosztował, u jakiegokolwiek orga, chyba że jakaś promocja by była na takowy i organizator sam by z własnej kieszeni musiał chyba dopłacać, by te ceny były mniejsze - serio, imo w najlepszym wypadku można by było dać 250 zł za jego koncert, przecież to jest gwiazdor i to przez jego wygórowane ego te ceny są jakie są. I jak narzekaliście na ceny na koncert Current 93 to w innych krajach w tym roku są bardzo podobne, a nawet i wyższe gdzieś, nie licząc Barcelony (bo tam na Primavera a la ciutat ceny z reguły są nieco niższe), najmniej ile zapłaciłem za ich koncert to 180 zł (Szwecja i Praga, ale to drugie było prawie 2 lata temu), a tak to w okolicach 200 polskich złotych te bilety są. Możecie dalej demonizować Winiary, macie do tego prawo, ale to artyści jakieś minimum za sztukę sobie ustalają, a oni tylko się do tego przystosowują. A jak szkoda Wam dać nawet 10 zł więcej na czyjś koncert to za niego nie płaćcie i tyle, no ale ja nikomu chyba nie muszę tego mówić.
Boris ma wzięcie i pierwsza pula to 127 zł z serwisem było. Tylko KO na I pulę jako tako traktuje pierwsze 10-15% biletów - a Boris ma wzięcie, stąd już nie ma. I pule Winiary to sekretne 10-20 biletów zawsze (nawet w Progresji), więc u nich uświadczy się zawsze II a wręcz III pulę by sobie wycisnąć z 30% więcej na każdym bilecie względem tego co „wstępnie” podali. Więcej, potrafią mieć u siebie i w Going wyższą cenę od tych w eventimie czy eBilet. Nawet jak Winiary jest orgiem. No nie, to są jednak znaczne różnice i Winiary uprawia głęboką fuszerę XDCaracalized pisze: ↑pt maja 29, 2026 3:53 pm Nie wiem czy Knock Out za koncert Voivod skasowaliby mniej od Winiar, 126 zł to mimo wszystko jest świetna cena za zespół z takim statusem (Knock Out za krakowski Boris chce teraz więcej),
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja na Queensryche czy Tate'a kupiłem tixy z pierwszej puli (o ile kojarzę dobrze jeszcze) długo po wejściu ich do sprzedaży, a Voivod na Warszawę widzę, że w drugiej puli już jest za 126 zł, 120 jeszcze z pierwszej puli na Gdańsk są, a ciężko mi jakoś uwierzyć, by 10 czy 15 osób tylko te bilety na gdański koncert kupiło do tej pory, i pierwsze pule u KOP też szybko znikają - szczerze, to 10-15% wydaje mi się trochę zawyżone jednak xDD
Z KOP nie mam doświadczenia z takimi przeskokami, stąd wydaje mi się, że trochę tej pierwszej puli trzymają. Na te koncerty WB na których byłem (min. Swans) lub będę (Greep) mam doświadczenie wyłącznie z natychmiastową ewaporacją I puli, a mówię o kupowaniu w dzień otwarcia sprzedaży lub nawet w przedsprzedaży, gdzie potem wcale jakoś świetnie się te koncerty nie sprzedawały miesiącami. Także śmierdzą mi.
witam bcc kto cię podejrzewa o fejkowe konto Steve Harris pozdrawiam
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
witam nugz dzosef ale on poprostu tak pisze bo nie lubi bcc
pozdrawiam
pozdrawiam
witam johnny dzieki juz rozumiem w michale za duzo agresji chyba sie zgodzisz pozdrawiam
- johnny_o
witam ponownie nie wiem tak czasem brzydko pisze ale podobno on taki nie jest pozdrawiam
rowniez witam ponownie kisne pozdrawiam

- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Skąd pomysł że go nie lubie
- johnny_o
witam dzosef nie wiem ale czasem go brzydko wyzywasz i koledze nie wypada pozdrawiam
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja na swoje pierwsze Swans (Katowice 2023) bilet kupiłem bardzo błyskawicznie, w pierwszą pulę jeszcze udało mi się trafić, a z minutę czy dwie później (była) koleżanka mi pisała, że ona 10 czy 15 zł więcej zapłaciła. Cóż, przynajmniej przy kupnie biletów jest równouprawnienie i niezależnie od płci dostajesz w dupę tak samomanichean pisze: ↑pt maja 29, 2026 5:26 pm Z KOP nie mam doświadczenia z takimi przeskokami, stąd wydaje mi się, że trochę tej pierwszej puli trzymają. Na te koncerty WB na których byłem (min. Swans) lub będę (Greep) mam doświadczenie wyłącznie z natychmiastową ewaporacją I puli, a mówię o kupowaniu w dzień otwarcia sprzedaży lub nawet w przedsprzedaży, gdzie potem wcale jakoś świetnie się te koncerty nie sprzedawały miesiącami. Także śmierdzą mi.
witam w ogole nie sadze zeby bcc podszywal sie pod kontro Steve Hariss nie wiem skad taka projekcja dzosefa nie rozumiem pozdrawiam