27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: 27-28/07/2026 - Voivod - Gdańsk/Warszawa

Post autor: Sardi »

Bon Dzosef pisze: pt maja 29, 2026 1:38 pm
Normalny org
tymczasem nie odniosłeś sie do żadnego z przedstawionych zarzutów wobec Winiary
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Sardi pisze: pt maja 29, 2026 1:47 pm
Normalny org
Nie kojarzę akcji z taka pula, nie wiem co jest zlego w goingu i nie czuje żeby gigi winiary były droższe niż knock outu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Bon Dzosef pisze: pt maja 29, 2026 2:08 pm
Sardi pisze: pt maja 29, 2026 1:47 pm
Normalny org
Nie kojarzę akcji z taka pula, nie wiem co jest zlego w goingu i nie czuje żeby gigi winiary były droższe niż knock outu

a nie no to jak ty nie kojarzysz i nie wiesz to wiadomo ze wszystko dziala i jest ok
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to co jest takiego złego w going?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wysokość opłat dodatkowych. Wyższa niż u konkurencji

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Winiary mają czasem wyjebane ceny, ale racja, że duża część ich gigów dużo cenowo od Knock Outu się nie różni, nieraz wręcz wcale. Może ten organizator ma trochę minusów, ale przyznajmy, że gorzej od live nation się jednak nie da ;) Ale o to chyba i tak nietrudno :D
pz pisze: pt maja 29, 2026 2:19 pm Wysokość opłat dodatkowych. Wyższa niż u konkurencji
Te opłaty to różne mają zależnie od gigu, raz 7 zł innym razem 30, jeszcze nie tak dawno temu na ticketmasterze mogłeś kupić bilety na ich koncerty bez tych dodatkowych opłat, ale teraz i na goingu i na ticketmasterze kosztują tak samo, a nie wiem czy i teraz ticketmaster nawet nie chce więcej xDD No i nawet razem z tymi opłatami te ceny często nie są jednak takie straszne.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Nie no, jeśli chodzi o porównanie cen Winiary vs. Knock Out, to ci pierwsi zdecydowanie są bardziej odklejeni cenowo. Większość koncertów klubowych to zazwyczaj kilka dyszek więcej niż na zespoły podobnego kalibru u KO, a dodatkowo mają okazjonalne przypadki totalnego wyjebania z cenami w kosmos, szczególnie na Letniej Scenie Progresji, przykładowo: Garbage 309,49 zł, Breaking Bejamin 284,99 zł i absolutna perła w koronie, czyli Morrissey aktualnie za 411,99 zł, gdzie wszystko to są wykonawcy, za których te 199 zł byłoby jeszcze akceptowalne, ale wciąż drogo. U KO jak już się trafi cena z 2 z przodu, to zazwyczaj na halówkach, gdzie np. są 3 ciekawe nazwy (ostatni Kreator chociażby) albo na wyjątkowo popularne zespoły wyprzedające hale (Sabaton, BMtH itd.).
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Nie wiem czy Knock Out za koncert Voivod skasowaliby mniej od Winiar, 126 zł to mimo wszystko jest świetna cena za zespół z takim statusem (Knock Out za krakowski Boris chce teraz więcej), podobnie jak za jakieś Queensryche (które kosztowało chyba 155 zł w zeszłym roku?), Ruins of Beverast czy inne podobne Immolation, ceny klubówek imo jednak są do siebie dosyć zbliżone, a Knock Out za odrobinę większe jednak chce nieraz te 180+ zł. Koncert Morrissey'a w żadnym świecie by 199 zł nie kosztował, u jakiegokolwiek orga, chyba że jakaś promocja by była na takowy i organizator sam by z własnej kieszeni musiał chyba dopłacać, by te ceny były mniejsze - serio, imo w najlepszym wypadku można by było dać 250 zł za jego koncert, przecież to jest gwiazdor i to przez jego wygórowane ego te ceny są jakie są. I jak narzekaliście na ceny na koncert Current 93 to w innych krajach w tym roku są bardzo podobne, a nawet i wyższe gdzieś, nie licząc Barcelony (bo tam na Primavera a la ciutat ceny z reguły są nieco niższe), najmniej ile zapłaciłem za ich koncert to 180 zł (Szwecja i Praga, ale to drugie było prawie 2 lata temu), a tak to w okolicach 200 polskich złotych te bilety są. Możecie dalej demonizować Winiary, macie do tego prawo, ale to artyści jakieś minimum za sztukę sobie ustalają, a oni tylko się do tego przystosowują. A jak szkoda Wam dać nawet 10 zł więcej na czyjś koncert to za niego nie płaćcie i tyle, no ale ja nikomu chyba nie muszę tego mówić.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Caracalized pisze: pt maja 29, 2026 3:53 pm Nie wiem czy Knock Out za koncert Voivod skasowaliby mniej od Winiar, 126 zł to mimo wszystko jest świetna cena za zespół z takim statusem (Knock Out za krakowski Boris chce teraz więcej),
Boris ma wzięcie i pierwsza pula to 127 zł z serwisem było. Tylko KO na I pulę jako tako traktuje pierwsze 10-15% biletów - a Boris ma wzięcie, stąd już nie ma. I pule Winiary to sekretne 10-20 biletów zawsze (nawet w Progresji), więc u nich uświadczy się zawsze II a wręcz III pulę by sobie wycisnąć z 30% więcej na każdym bilecie względem tego co „wstępnie” podali. Więcej, potrafią mieć u siebie i w Going wyższą cenę od tych w eventimie czy eBilet. Nawet jak Winiary jest orgiem. No nie, to są jednak znaczne różnice i Winiary uprawia głęboką fuszerę XD
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja na Queensryche czy Tate'a kupiłem tixy z pierwszej puli (o ile kojarzę dobrze jeszcze) długo po wejściu ich do sprzedaży, a Voivod na Warszawę widzę, że w drugiej puli już jest za 126 zł, 120 jeszcze z pierwszej puli na Gdańsk są, a ciężko mi jakoś uwierzyć, by 10 czy 15 osób tylko te bilety na gdański koncert kupiło do tej pory, i pierwsze pule u KOP też szybko znikają - szczerze, to 10-15% wydaje mi się trochę zawyżone jednak xDD
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Z KOP nie mam doświadczenia z takimi przeskokami, stąd wydaje mi się, że trochę tej pierwszej puli trzymają. Na te koncerty WB na których byłem (min. Swans) lub będę (Greep) mam doświadczenie wyłącznie z natychmiastową ewaporacją I puli, a mówię o kupowaniu w dzień otwarcia sprzedaży lub nawet w przedsprzedaży, gdzie potem wcale jakoś świetnie się te koncerty nie sprzedawały miesiącami. Także śmierdzą mi.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

witam bcc kto cię podejrzewa o fejkowe konto Steve Harris pozdrawiam
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

witam nugz dzosef ale on poprostu tak pisze bo nie lubi bcc
pozdrawiam
nugz
SMERF MARUDA

witam johnny dzieki juz rozumiem w michale za duzo agresji chyba sie zgodzisz pozdrawiam
Awatar użytkownika
johnny_o

witam ponownie nie wiem tak czasem brzydko pisze ale podobno on taki nie jest pozdrawiam
nugz
SMERF MARUDA

rowniez witam ponownie kisne pozdrawiam
;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

johnny_o pisze: pt maja 29, 2026 6:13 pm witam nugz dzosef ale on poprostu tak pisze bo nie lubi bcc
pozdrawiam
Skąd pomysł że go nie lubie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
johnny_o

witam dzosef nie wiem ale czasem go brzydko wyzywasz i koledze nie wypada pozdrawiam
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

manichean pisze: pt maja 29, 2026 5:26 pm Z KOP nie mam doświadczenia z takimi przeskokami, stąd wydaje mi się, że trochę tej pierwszej puli trzymają. Na te koncerty WB na których byłem (min. Swans) lub będę (Greep) mam doświadczenie wyłącznie z natychmiastową ewaporacją I puli, a mówię o kupowaniu w dzień otwarcia sprzedaży lub nawet w przedsprzedaży, gdzie potem wcale jakoś świetnie się te koncerty nie sprzedawały miesiącami. Także śmierdzą mi.
Ja na swoje pierwsze Swans (Katowice 2023) bilet kupiłem bardzo błyskawicznie, w pierwszą pulę jeszcze udało mi się trafić, a z minutę czy dwie później (była) koleżanka mi pisała, że ona 10 czy 15 zł więcej zapłaciła. Cóż, przynajmniej przy kupnie biletów jest równouprawnienie i niezależnie od płci dostajesz w dupę tak samo 😁 I te pierwsze Swansy po pandemii to chyba na drugi dzień były wyprzedane, albo po paru dniach od wejścia do sprzedaży, wydaje mi się, że tydzień nawet nie minął. I że to jest popularny zespół to pierwsze pule zawsze tu będą szybko schodzić, bo część ultrasów od razu się na te bilety napala, a potem sprzedaż zwalnia, bo Swans bardzo dużo razy do nas ostatnio przyjeżdżało w tak krótkim czasie to ludzie już nie czuli takiego ciśnienia, by na nich być. W Katowicach nie czułem nadsprzedaży, było tyle ludzi ile miało, w Progresji był ścisk na skurwysyna (ten Kinoteatr Rialto i CK Zamek (?) w Poznaniu to nie są duże miejscówy i wielu ludziom się nie udało tych koncertów zobaczyć, więc zrozumiała frekwencja), ale we Wrocławiu nie wiem czy może 75% sali było zapełnione, a w Stodole znowu było trochę ludzi, ale nie było takiego ścisku jak w Progresji raczej, półtora roku bez nich musiało zrobić swoje ;) W podobnym czasie co Swans w Kato i Poznaniu grało też Boris i koncerty obu kapel zobaczyłem, Boris dzień po Swans w Kwadracie i przyznam, że frekwencja była lepsza niż się spodziewałem, ale nadal to było na poziomie jakichś 70% i nie więcej, trochę ludzi było, ale bez przesady. I jak są serio jacyś potężni fani Boris w Polsce to oni już tę pulę knock outu wykupili, ale te trzy lata temu Winiary organizowało te koncerty (jeszcze w Wawie dzień wcześniej bodajże) i ja dowiedziałem się o nich nie jakoś najwcześniej, nie wiem czy nie parę miesięcy po ogłoszeniu i kupiłem ten bilet za 106 zł (z opłatą) jeszcze z pierwszej puli, a nie wiem czy popularność temu zespołowi jakoś drastycznie mogła podskoczyć w Polsce od tamtego czasu - co prawda grali innego seta, ale Boris to jednak nadal Boris niezależnie od repertuaru, nie przyjeżdżają do nas jakoś często i nie przyjeżdżali przed pandemią.
nugz
SMERF MARUDA

witam w ogole nie sadze zeby bcc podszywal sie pod kontro Steve Hariss nie wiem skad taka projekcja dzosefa nie rozumiem pozdrawiam
ODPOWIEDZ