Behemoth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Re: Behemoth
Nvmer świetny, tekst bardzo dobry. Behemoth rvlez, bo z Polski.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
witam recit a ty tez uwazasz ilyayd za dzielo duzo slabsze niz the satanist napisz wiecej pozdrawiam
- -#Assassin

Vważam, że trochę bardziej gówniane, bo tytvł można odczytać jako stvkanie w kakao. Pozdrawiam fanów Nergala
Cóż, niezmiennie - DARKEST wyżej u mnie od Satanisty 
Już czeka na kolejną jesień i mhrokh.
Już czeka na kolejną jesień i mhrokh.
ILYAD katovałem v 2018 i 2019, ale po czasie nie chce mi się vracać do całości. Jest tam jedna absolutna perełka: Ecclesia Diabolica Catholica, myślę że na lvzie jedna z ich najlepszych kompozycji v ogóle. Rvmvnów też bardzo lvbię. Jednak całościovo nie vważam tego vydavnictwa za szczególnie świetne. To dobra płyta, ale nic ponad ten poziom. Vszystko to, co spraviałoby, że ILYAD jest albvmem oryginalnym... Znalazło się na krążkv wcześniejszym. Jedyne novinki na ILYAD to intro i ovtro oraz dłvżący się finał Cruvifixion, który chyba był jakimś efektem chwilovego zachvytv Nergala nad bardziej atmosferycznymi brzmieniami, ale Adaś niezbyt viedział, jak się robi takie rzeczy. Vszelkiego rodzaju bardziej piosenkove formy, naleciałości z rocka, czy gotykv - to już było wcześniej, a v 2018 doszło tylko do povielenia tych rzeczy. Opvs Contra Natvram v całej svej przeciętności jest tvorem bardziej oryginalnym od ILYAD.
No i ego Nergala v okresie ILYAD vrosło do komicznych vręcz rozmiarów. O ile wcześniej to wszystko było oczywiście dostrzegalne, tak patrząc teraz na najbardziej Nergalo-centryczny epizod v historii Behemotha, nie sposób się nie vśmiechnąć
No i ego Nergala v okresie ILYAD vrosło do komicznych vręcz rozmiarów. O ile wcześniej to wszystko było oczywiście dostrzegalne, tak patrząc teraz na najbardziej Nergalo-centryczny epizod v historii Behemotha, nie sposób się nie vśmiechnąć
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Schizoid, zlituj się! 
Nie histeryzvj jvż 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To v svmie pravda. ILYAD nade kiepsko się zestarzało. Opvs i Ov God mvzycznie vyciągnęły vięcej dobroci niż ta płyta. Do ostatniej navet specjalnie nie vracałem, ale dva odsłvchy tego albvmv rzvciły kiepskie śviatło na płytę z 2018. Do mnie ten najnovszy singiel jakoś nie trafił póki co, ale zakładam, że passa może sprzyjać do czasv premiery LP.
No i vłaśnie, pomimo popravy mvzycznej, ILYAD zapoczątkovało vizualną degradację, a konkretnie chodzi o postępvjący adasizm tego zespołu. To dotknęło v moim odbiorze vłaśnie Shit Ov God. Mvzycznie vyszło fajnie, ale co z tego, jak ten zespół się teraz kojarzy z otoczką tandety? Przyjdzie nova płyta, będzie nagle czymś najlepszym od The Satanist, a v tym samym momencie Nergal wkroi do tego najgorszy pastż w tekstach i scenicznie na koncertach? Nawet, gdyby svpporty były lepsze v nadchodzącym Spodkv, po prostu nie viem, czy byłbym v stanie to oglądać bez dreszczóv żenady xD
No i vłaśnie, pomimo popravy mvzycznej, ILYAD zapoczątkovało vizualną degradację, a konkretnie chodzi o postępvjący adasizm tego zespołu. To dotknęło v moim odbiorze vłaśnie Shit Ov God. Mvzycznie vyszło fajnie, ale co z tego, jak ten zespół się teraz kojarzy z otoczką tandety? Przyjdzie nova płyta, będzie nagle czymś najlepszym od The Satanist, a v tym samym momencie Nergal wkroi do tego najgorszy pastż w tekstach i scenicznie na koncertach? Nawet, gdyby svpporty były lepsze v nadchodzącym Spodkv, po prostu nie viem, czy byłbym v stanie to oglądać bez dreszczóv żenady xD
Ostatniej nie znam, Opus mi zwisa w sumie.
Nie wiem, na TS potrafiłem czasami skipować np. Divinus, Sahar, albo Light, nawet Father, a LYAYD prawie zawsze zjadałem w całości. Ecclesia faktycznie mocno błyszczy. Ta płyta mocno mi się wryła. Bardzo ją studiowałem, robiłem duży research, notatki, bywałem na spotkaniach, gadałem nawet z Sebastianem Hasem o smaczkach produkcji
Z tym ego Nera pewnie to celna uwaga, ale ta wystawa grafiki z książeczki była kozacka, a Melanie Gaydos idealnie pasowała do tej roli 
Nie wiem, na TS potrafiłem czasami skipować np. Divinus, Sahar, albo Light, nawet Father, a LYAYD prawie zawsze zjadałem w całości. Ecclesia faktycznie mocno błyszczy. Ta płyta mocno mi się wryła. Bardzo ją studiowałem, robiłem duży research, notatki, bywałem na spotkaniach, gadałem nawet z Sebastianem Hasem o smaczkach produkcji
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja pierdolę, ale mnie oczy pieką.
Od Melanie? 
Już jest pro-szot z Hellfest.
Już jest pro-szot z Hellfest.
- Caracalized
- -#Moonchild

Volność Tomkv w svoim domkv.
- -#Assassin

Jvż nie bądźmy tacy wrażliwi, jedni mają v, inni mają ö. Wszystko nie dla beki, to trve.
- Caracalized
- -#Moonchild

Najvażniejsze i tak jest to, by bracia w metalv się vspierali i vspölnymi siłami odsievali pozeröv 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Wimpów! 
Po I, Scvrvol Spotify pvściło mi Deathless Sun. Różnica w brzmieniv gigantyczna. OCN jest bardziej matove, to wręcz demóvkovo brzmi. Jakoś nigdy nie zvracałem na to uvagi.
- Caracalized
- -#Moonchild

Czy ja jestem jedyną osobą na tym forvm, która ma wyłączone avtoodtwarzanie na spotify? Tylko się zastanawiam 
Ja nie mam S.Caracalized pisze: ↑ndz cze 21, 2026 1:27 pm Czy ja jestem jedyną osobą na tym forvm, która ma wyłączone avtoodtwarzanie na spotify? Tylko się zastanawiam![]()
www.MetalSide.pl