Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: Schizoid »

Bon Dzosef pisze: wt sie 18, 2026 2:48 pm Kurwa, to był piekny wieczur. I jeszcze ta wyszarpana ochroniarzowi kostka Zioła, która jak sprawdzilismy jest w moim wieku i starsza od Ciebie xD . Niesamowity koncert, wokal Króla był absolutnie szokująco dobry, jeszcze po covidowej przerwie...
Też mam tę kostkę :) Faktycznie, jest to niespodziewany artefakt, bo o ilu fantach można powiedzieć, że są tak stare? W 2027 pewnie już nie będzie grał na resztkach z 90s. Zresztą na pewno Hank, a może i Mike, potem grali na nowych wzorach (Hank na pewno miał DBtO). Mi jeszcze potem wpadła kostka Shermanna i ona też jest taka dość prymitywna, ale już chyba nie jest "z epoki", o ile dobrze kojarzę.

W zasadzie te dwie kostki zamknęły temat tego, co chciałem mieć z fantów koncertowych. No, potem jeszcze miło było uzyskać kostkę Glenna Hughesa, bo jednak wielka postać i w 2022 Węgier-żebrak mi zajebał przeznaczony dla mnie plastik, ale zasadniczo po tamtej trasie MF mam wszystko, co bym chciał mieć i co było w moim zasięgu.

I też bardzo dobrze wspominam tamtego Mystica. Pamiętam wejście na Elektryków pierwszego dnia festu, to było wspaniałe uczucie, a jednocześnie niedowierzanie, że to już się dzieje... Piękna chwila, a potem przyszły jeszcze piękniejsze.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Cold
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Cold »

johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 10:34 am Tu muszę wspomnieć o pewnym urazie - podczas Megadeth na bemowskim Big 4 poszedłem z kumplem na piwo i do dziś mnie to prześladuje.
O żesz... Wyjść na stadionowego sikacza w czasie Megadeth to jak wyjść z własnego ślubu tuż przed „tak”, żeby sprawdzić, czy w aucie szyby domknięte.
W każdą rocznicę tego dramatu kumpel powinien stawiać Ci zarąbistego rzemieślniczego stouta w ramach przeprosin za ten sabotaż :mryellow:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Cold pisze: wt sie 18, 2026 8:47 pm
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 10:34 am Tu muszę wspomnieć o pewnym urazie - podczas Megadeth na bemowskim Big 4 poszedłem z kumplem na piwo i do dziś mnie to prześladuje.
O żesz... Wyjść na stadionowego sikacza w czasie Megadeth to jak wyjść z własnego ślubu tuż przed „tak”, żeby sprawdzić, czy w aucie szyby domknięte.
Wg stanu na dziś jakaś 1/3 panów młodych by tak chętnie zrobiła ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

No i dzisiaj to nastąpiło - udało mi się zaliczyć 26 koncertów w 2026 roku ;) Osobisty roczny rekord już przy Savatage przebiłem.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

brawo Ty!!

Właśnie wróciłem z Filharmonii, z koncertu w ramach festiwalu "Chopin i jego Europa". Poza Chopinem muzyka powstała w XX wieku, Penderecki i Szostakowicz. Znakomite granie, wcale nie tak odległe od metalu, jakby na pierwszy rzut ucha sądzić ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Brawo chłopaki - ilość, jakość i różnorodność! U mnie za chwilę pęknie bardzo przyjemne 50 sztuk :)
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Potok połączył się z klubem AfterDark i przeniósł się na Nowy Świat, tuż obok Nieba
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o

O, ciekawe info - w końcu nie zdążyłem zaznajomić się ze starym Potokiem.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Czyli teraz będą to trzy kluby w jednym? Bo widzę, że AfterDark działa razem z klubem Stereo, więc wychodzi na to, że to będzie jedna i ta sama lokalizacja obok Nieba.
johnny_o pisze: wt sie 25, 2026 3:28 pm O, ciekawe info - w końcu nie zdążyłem zaznajomić się ze starym Potokiem.
Pierwsza okazja już w październiku, będzie tam Maiden United ze Strattonem. :wink:

Starego Potoku szkoda, nie było to co prawda dobre miejsce na koncerty, ale świetne i klimatyczne na spotkania (czyt. najebanie się) ze znajomymi. :B
Awatar użytkownika
johnny_o

Konkurencja dla praskiego zagłębia :)
Niestety mam inne plany na ten dzień :(
No to tym bardziej szkoda że nie zdążyłem wpaść, choćby towarzysko.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ile z Potoku było do Jarka na kwadrat? 200 metrów?
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Chyba jednak LiveNation się trochę UOKiKiem przejęło, bo zaktualizowali regulaminy, i jednak z niewielkimi torbami wejść będzie można :D
https://www.livenation.pl/ticketterms28082026
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Powstanie kolejne niepotrzebne zamieszanie. Na dobrą sprawę nowy regulamin (a w tym wspomniane bagaże) ma niby obowiązywać dopiero na wydarzeniach, które wchodzą do sprzedaży po 28 sierpnia br.

W dużym skrócie. Wprowadzili głównie zapisy dot. kwestii, które budziły w ostatnich latach najwięcej wątpliwości wśród uczestników, m.in. o biletach mobilnych (tylko qr kody z apki/site), dopuszczalnych bagażach (max format A5 - 21 cm × 15 cm × 6 cm, 1 szt na łeb) i kubkach (miękki plastik/papier do 1l, puste lub z wodą). Wydłużyła się także lista przedmiotów zabronionych, z tych chyba ważniejszych: flagi i transparenty o rozmiarze większym niż A4, powerbanki (max format A6 - 10,5cm x 14,8cm x 2cm), maski, parasole :D

Z regulaminu zniknęły wszelkie zapisy o biletach imiennych (czyżby zrezygnowali całkowicie z tej formy "zabezpieczenia" odsprzedaży?) oraz uwaga - o płatnym depozycie! Powstaje pytanie, czy zrezygnują z niego całkowicie gdyż jak stanowi nowy regulamin: "Uczestnicy wnoszący walizki, plecaki, torby, torebki, saszetki, woreczki lub inne pojemniki lub akcesoria używane lub nadające się do przenoszenia przedmiotów, które nie mieszczą się we wzorniku, nie zostaną wpuszczeni na teren Wydarzenia. Uczestnik ponosi odpowiedzialność za zapewnienie, że jego bagaż odpowiada wyżej określonym limitom wymiarów", więc martw się człowieku sam co z tym fantem teraz zrobić przed wejściem... Czy może przekażą funkcjonowanie depozytu firmie zewnętrznej (np. z płatnymi szafkami jak na Mystic lub Summer Punch).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

TLTR: czy będą bilety w pdf czy tylko kody w apkach?
Awatar użytkownika
johnny_o

Okoliczni mieszkańcy walczą z Letnią Sceną Progresji -
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... -maja.html
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja szczerze się nie dziwię. Letnia scena była super pomysłem na co wieksze gigi, ale jak zaczęły się tam odbywac festiwale i ludzie praktycznie codziennie mają głosna muzykę pod oknami to moga być wkurwieni.

Typowo polskie to niestety, zamiast pojsc do wspolnot i się tam jakoś spróbować dogadać to bantustan i pewnie kiedyś jakiś wolny sąd calkiem to uwali.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Jeśli Prezes przejebie w sądzie, to już nigdy nie będzie AC w klubie :D
Awatar użytkownika
Shin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Shin »

To implikuje, że kiedykolwiek klima miała być ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Remont Sali Kongresowej w Pałacu Kultury trwa już od 2014 roku i końca wciąż nie widać. Kolejne problemy, w tym odkrycie ponad 1,4 tys. ton azbestu, przesunęły termin otwarcia na połowę 2028 roku.

Modernizacja miała kosztować ok. 40 mln zł i potrwać trzy lata. Dziś jej koszt urósł do blisko 478 mln zł, a cały remont może potrwać aż 14 lat.
Awatar użytkownika
johnny_o

Prawie półtora tysiąca ton azbestu?! :shock: Za pół miliarda to można już myśleć o budowie stadionu... A Teddy przed chwilą zarzekał się że ma info z pierwszej ręki o rychłym zakończeniu remontu :lol:
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
ODPOWIEDZ