E tam - wtedy zespół chwilkę odpoczywa więc i tak mogą nie usłyszeć.Maidenholik pisze:Proponuje zaczac spiewac w przerwie przed pierwszym bisem. Wtedy bedziemy mieli sporo czasu, zeby sprawnie rozwinac struny glosowe, a po drugie i najwazniejsze: Bruce nie bedzie w stanie nam przerwac swoja gadka
5 czerwca 2005 - 53. urodziny Nicko
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: 5 czerwca 2005 - 53. urodziny Nicko
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

A ja Wam mowie, ze to najlepszy moment, a i czas przeciez tez sie liczy. Roznie to bywa z przerwami pomiedzy piosenkami, a przed bisem bedzie czas, azby wlasciwie sie zgracWICKER MAN pisze:E tam - wtedy zespół chwilkę odpoczywa więc i tak mogą nie usłyszeć.Maidenholik pisze:Proponuje zaczac spiewac w przerwie przed pierwszym bisem. Wtedy bedziemy mieli sporo czasu, zeby sprawnie rozwinac struny glosowe, a po drugie i najwazniejsze: Bruce nie bedzie w stanie nam przerwac swoja gadka![]()
Jak Bruce chwyci klimat to na pewno nam nie przerwie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ludzie tak długo nie pociągną.Maidenholik pisze:A ja Wam mowie, ze to najlepszy moment, a i czas przeciez tez sie liczy. Roznie to bywa z przerwami pomiedzy piosenkami, a przed bisem bedzie czas, azby wlasciwie sie zgrac
Zespół musi być na scenie jak będziemy dla niego śpiewać.
Jeśli Praga nie będzie pierwszym koncertem na trasie (choć z drugiej strony chciałbym, żeby była
-
El Dorado
ja nie chce znac seta!!WICKER MAN pisze:Ludzie tak długo nie pociągną.Maidenholik pisze:A ja Wam mowie, ze to najlepszy moment, a i czas przeciez tez sie liczy. Roznie to bywa z przerwami pomiedzy piosenkami, a przed bisem bedzie czas, azby wlasciwie sie zgrac
Zespół musi być na scenie jak będziemy dla niego śpiewać.
Jeśli Praga nie będzie pierwszym koncertem na trasie (choć z drugiej strony chciałbym, żeby była) to poznamy wcześniej set i ustalimy kiedy będziemy śpiewać.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie ma problemu - we Wrocku zaznaczyliśmy w ulotkach itp, że będziemy się drzeć po czwarym kawałku czyli "The Trooper" - a to akurat była żadna niespodzianka, bo wiadomo, że zawsze go grają.tobink pisze:ja nie chce znac seta!!
Na pewno nie zdradzimy żadnych "rarytasów".
pamiętam
mój kumpel zaczął krzyczeć, że specjalnie nie czytał seta, a tu mu piszą, że Trooper
a ja go zapytałem czy nie wiedział, że Trooper będzie, po czym zamilkł
loozik, bedzie dobrze ze wszystkim 
a ja go zapytałem czy nie wiedział, że Trooper będzie, po czym zamilkł
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No raczej.Man_Of_The_Edge pisze:pamiętammój kumpel zaczął krzyczeć, że specjalnie nie czytał seta, a tu mu piszą, że Trooper
![]()
a ja go zapytałem czy nie wiedział, że Trooper będzie, po czym zamilkłloozik, bedzie dobrze ze wszystkim
Choć pojawiła się plotka (informacja w wywiadzie z Dickinsonem w "The Daily Telegraph"), że Maideni zaczną trasę dzień przed koncertem w Chorzowie - w Pradze... Jeśli to prawda to z jednej strony super, bo część z nas będzie na pierwszym gigu i nie będziemy znać wcześniej setlisty itp, ale z drugiej strony nie będziemy za bardzo wiedzieć kiedy mamy organizować te "akcje".
to nie jest tak ze kazdy wie ze trooper bedzie. Bo jednak duzo osob w tym nie siedzi tak jak my tutaj, ze tak powiem
Jak ja bylem na swoim pierwszym koncercie, to nie wiedzialem absolutnie czego sie spodziewac. Nie tyle ze nie znalem setu, nie wiedzialem nic o ich typowych zachowaniach koncertowych itp. To byl prawdziwy szok dla mnie ten koncert. Wydawalo mi sie ze nic lepszego nie moze byc, ze to jak sie zespol zachowywal bylo niesamowite itd. Dopiero jak po 2 latach zobaczylem bootleg video to sie okazalo ze ten koncert to byl w sumie taki niemrawy lekko, od niechcenia zagrany.
Teraz jak slysze iron Maiden to wiem ze bedzie edek za scena i ze po utworze zejda na przerwe / wczesniej to nie bylo takie oczywiste.
Pamietam ze przed koncertem w pradze staralem sie nie znac setu, a i tak wyszlo na to ze go praktycznie znalem w calosci. Jedynym prawdziwym szokiem byl Journeyman. I troche LOTF, ale przed koncertem Wicker sobie z Jonnym ucieli pogawedke na ten temat, staralem sie nie sluchac
, ale podejrzewalem ze o tym gadaja - w kazdym razie bylem na 100% pewien czego z XF 
Teraz jak slysze iron Maiden to wiem ze bedzie edek za scena i ze po utworze zejda na przerwe / wczesniej to nie bylo takie oczywiste.
Pamietam ze przed koncertem w pradze staralem sie nie znac setu, a i tak wyszlo na to ze go praktycznie znalem w calosci. Jedynym prawdziwym szokiem byl Journeyman. I troche LOTF, ale przed koncertem Wicker sobie z Jonnym ucieli pogawedke na ten temat, staralem sie nie sluchac
extra, jakby Praga była 1. na trasieWICKER MAN pisze:No raczej.Man_Of_The_Edge pisze:pamiętammój kumpel zaczął krzyczeć, że specjalnie nie czytał seta, a tu mu piszą, że Trooper
![]()
a ja go zapytałem czy nie wiedział, że Trooper będzie, po czym zamilkłloozik, bedzie dobrze ze wszystkim
Choć pojawiła się plotka (informacja w wywiadzie z Dickinsonem w "The Daily Telegraph"), że Maideni zaczną trasę dzień przed koncertem w Chorzowie - w Pradze... Jeśli to prawda to z jednej strony super, bo część z nas będzie na pierwszym gigu i nie będziemy znać wcześniej setlisty itp, ale z drugiej strony nie będziemy za bardzo wiedzieć kiedy mamy organizować te "akcje".Chociaż zawsze można się umówić, że zaczynamy np. po 4-tym kawałku - kiedy najczęściej Bruce ma jakąś gadkę.
Co do Nicko - pomysł jest fajny, ale nie widzę sensu w świętowaniu tydzień przed urodzinami. Wydaje mi się to trochę zbyt naciągane...Maidenholik pisze:Nie wypalilo przeciez, wiec szkoda dublowacWICKER MAN pisze:No właśnie - lepiej zrobić akcje "Maiden! klap klap klap Maiden! pt. 2"!Kea pisze:taa, klap klap klap też było organizowane![]()
![]()
A ja wrecz przeciwnie ! Pomysl uwazam za przedni i jestem calkowicie za ! Przeciez nie zaszkodzi nikomu umowic sie konkretnie przed ktoryms kawalkiem i zaczac spiewac. 50000 gardel to nie 9000 ! Poza tym to bedzie jakies uwiecznienie naszej bezwzglednej milosci do tego zespolu ! Pomyslcie, jeslibysmy przebili spiewem wszystko, co wtedy by sie dzialo..., a tak btw, watpie, zebysmy trafili w jakies urodziny w przyszlosci..., a to bylby dowod naszej pamieci i szacunku dla nich !
[/quote]
jestam za! To by było coś świetnego! :rocx :rocx :rocx
a gdzie Ty masz te 50000 gardeł? 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Gdyby 1000 osób wiedziało to byłby sukces.bobek pisze:Nie, sto lat nie wyjdzie, przecież 1000 osób będzie wiedziało o co chodzi...
Zresztą po co śpiewać sto lat tydzień przed urodzinami? Maideni nie zorientują się o co chodzi... Lepiej pokrzyczmy "Maiden! klap klap klap Maiden!" lub zaśpiewajmy Happy Birthday całemu zespołowi.
no dla zespołu 100 lat ma sens - 30 lecie w końcu 
można i takWICKER MAN pisze:Gdyby 1000 osób wiedziało to byłby sukces.bobek pisze:Nie, sto lat nie wyjdzie, przecież 1000 osób będzie wiedziało o co chodzi...
Zresztą po co śpiewać sto lat tydzień przed urodzinami? Maideni nie zorientują się o co chodzi... Lepiej pokrzyczmy "Maiden! klap klap klap Maiden!" lub zaśpiewajmy Happy Birthday całemu zespołowi.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale myślę, że nie ma co organizować żadnej akcji - niech to wyjdzie spontanicznie.MiKi pisze:no dla zespołu 100 lat ma sens - 30 lecie w końcu
no pewnie, ludzie co tam idą raczej wiedzą jak ważny to rok, więc powinni załapać za resztą
klap klap klap - jeszcze ma jakiś sens organizować, ale sto lat niezbyt
klap klap klap - jeszcze ma jakiś sens organizować, ale sto lat niezbyt
haaaappy birthday dear (maiden lub iron) haaaaaaappy birthday to you ...