5 czerwca 2005 - 53. urodziny Nicko

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 5 czerwca 2005 - 53. urodziny Nicko

Post autor: WICKER MAN »

Maidenholik pisze:Proponuje zaczac spiewac w przerwie przed pierwszym bisem. Wtedy bedziemy mieli sporo czasu, zeby sprawnie rozwinac struny glosowe, a po drugie i najwazniejsze: Bruce nie bedzie w stanie nam przerwac swoja gadka :lol:
E tam - wtedy zespół chwilkę odpoczywa więc i tak mogą nie usłyszeć. :lol: :wink: Jak Bruce chwyci klimat to na pewno nam nie przerwie. :D
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

WICKER MAN pisze:
Maidenholik pisze:Proponuje zaczac spiewac w przerwie przed pierwszym bisem. Wtedy bedziemy mieli sporo czasu, zeby sprawnie rozwinac struny glosowe, a po drugie i najwazniejsze: Bruce nie bedzie w stanie nam przerwac swoja gadka :lol:
E tam - wtedy zespół chwilkę odpoczywa więc i tak mogą nie usłyszeć. :lol: :wink: Jak Bruce chwyci klimat to na pewno nam nie przerwie. :D
A ja Wam mowie, ze to najlepszy moment, a i czas przeciez tez sie liczy. Roznie to bywa z przerwami pomiedzy piosenkami, a przed bisem bedzie czas, azby wlasciwie sie zgrac :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Maidenholik pisze:A ja Wam mowie, ze to najlepszy moment, a i czas przeciez tez sie liczy. Roznie to bywa z przerwami pomiedzy piosenkami, a przed bisem bedzie czas, azby wlasciwie sie zgrac :)
Ludzie tak długo nie pociągną. ;)
Zespół musi być na scenie jak będziemy dla niego śpiewać. :)
Jeśli Praga nie będzie pierwszym koncertem na trasie (choć z drugiej strony chciałbym, żeby była :twisted: ) to poznamy wcześniej set i ustalimy kiedy będziemy śpiewać. :D
El Dorado

Post autor: El Dorado »

WICKER MAN pisze:
Maidenholik pisze:A ja Wam mowie, ze to najlepszy moment, a i czas przeciez tez sie liczy. Roznie to bywa z przerwami pomiedzy piosenkami, a przed bisem bedzie czas, azby wlasciwie sie zgrac :)
Ludzie tak długo nie pociągną. ;)
Zespół musi być na scenie jak będziemy dla niego śpiewać. :)
Jeśli Praga nie będzie pierwszym koncertem na trasie (choć z drugiej strony chciałbym, żeby była :twisted: ) to poznamy wcześniej set i ustalimy kiedy będziemy śpiewać. :D
ja nie chce znac seta!!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

tobink pisze:ja nie chce znac seta!!
Nie ma problemu - we Wrocku zaznaczyliśmy w ulotkach itp, że będziemy się drzeć po czwarym kawałku czyli "The Trooper" - a to akurat była żadna niespodzianka, bo wiadomo, że zawsze go grają. :P
Na pewno nie zdradzimy żadnych "rarytasów". ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

pamiętam :) mój kumpel zaczął krzyczeć, że specjalnie nie czytał seta, a tu mu piszą, że Trooper :wink:
a ja go zapytałem czy nie wiedział, że Trooper będzie, po czym zamilkł :D loozik, bedzie dobrze ze wszystkim :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Man_Of_The_Edge pisze:pamiętam :) mój kumpel zaczął krzyczeć, że specjalnie nie czytał seta, a tu mu piszą, że Trooper :wink:
a ja go zapytałem czy nie wiedział, że Trooper będzie, po czym zamilkł :D loozik, bedzie dobrze ze wszystkim :wink:
No raczej. :D
Choć pojawiła się plotka (informacja w wywiadzie z Dickinsonem w "The Daily Telegraph"), że Maideni zaczną trasę dzień przed koncertem w Chorzowie - w Pradze... Jeśli to prawda to z jednej strony super, bo część z nas będzie na pierwszym gigu i nie będziemy znać wcześniej setlisty itp, ale z drugiej strony nie będziemy za bardzo wiedzieć kiedy mamy organizować te "akcje". :) Chociaż zawsze można się umówić, że zaczynamy np. po 4-tym kawałku - kiedy najczęściej Bruce ma jakąś gadkę. :D
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

to nie jest tak ze kazdy wie ze trooper bedzie. Bo jednak duzo osob w tym nie siedzi tak jak my tutaj, ze tak powiem :) Jak ja bylem na swoim pierwszym koncercie, to nie wiedzialem absolutnie czego sie spodziewac. Nie tyle ze nie znalem setu, nie wiedzialem nic o ich typowych zachowaniach koncertowych itp. To byl prawdziwy szok dla mnie ten koncert. Wydawalo mi sie ze nic lepszego nie moze byc, ze to jak sie zespol zachowywal bylo niesamowite itd. Dopiero jak po 2 latach zobaczylem bootleg video to sie okazalo ze ten koncert to byl w sumie taki niemrawy lekko, od niechcenia zagrany.
Teraz jak slysze iron Maiden to wiem ze bedzie edek za scena i ze po utworze zejda na przerwe / wczesniej to nie bylo takie oczywiste.
Pamietam ze przed koncertem w pradze staralem sie nie znac setu, a i tak wyszlo na to ze go praktycznie znalem w calosci. Jedynym prawdziwym szokiem byl Journeyman. I troche LOTF, ale przed koncertem Wicker sobie z Jonnym ucieli pogawedke na ten temat, staralem sie nie sluchac :lol: , ale podejrzewalem ze o tym gadaja - w kazdym razie bylem na 100% pewien czego z XF :)
miki
-#Clansman
-#Clansman

WICKER MAN pisze:
Man_Of_The_Edge pisze:pamiętam :) mój kumpel zaczął krzyczeć, że specjalnie nie czytał seta, a tu mu piszą, że Trooper :wink:
No raczej. :D
Choć pojawiła się plotka (informacja w wywiadzie z Dickinsonem w "The Daily Telegraph"), że Maideni zaczną trasę dzień przed koncertem w Chorzowie - w Pradze... Jeśli to prawda to z jednej strony super, bo część z nas będzie na pierwszym gigu i nie będziemy znać wcześniej setlisty itp, ale z drugiej strony nie będziemy za bardzo wiedzieć kiedy mamy organizować te "akcje". :) Chociaż zawsze można się umówić, że zaczynamy np. po 4-tym kawałku - kiedy najczęściej Bruce ma jakąś gadkę. :D
extra, jakby Praga była 1. na trasie :D pierwsi na świecie bylibyśmy, którzy zobaczą IM na tej trasie :D
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

Maidenholik pisze:
WICKER MAN pisze:
Kea pisze:taa, klap klap klap też było organizowane :lol:
No właśnie - lepiej zrobić akcje "Maiden! klap klap klap Maiden! pt. 2"! :P :D
Nie wypalilo przeciez, wiec szkoda dublowac
Co do Nicko - pomysł jest fajny, ale nie widzę sensu w świętowaniu tydzień przed urodzinami. Wydaje mi się to trochę zbyt naciągane... ;)[/quote]

A ja wrecz przeciwnie ! Pomysl uwazam za przedni i jestem calkowicie za ! Przeciez nie zaszkodzi nikomu umowic sie konkretnie przed ktoryms kawalkiem i zaczac spiewac. 50000 gardel to nie 9000 ! Poza tym to bedzie jakies uwiecznienie naszej bezwzglednej milosci do tego zespolu ! Pomyslcie, jeslibysmy przebili spiewem wszystko, co wtedy by sie dzialo..., a tak btw, watpie, zebysmy trafili w jakies urodziny w przyszlosci..., a to bylby dowod naszej pamieci i szacunku dla nich !
[/quote]

jestam za! To by było coś świetnego! :rocx :rocx :rocx
miki
-#Clansman
-#Clansman

a gdzie Ty masz te 50000 gardeł? :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

bobek pisze:Nie, sto lat nie wyjdzie, przecież 1000 osób będzie wiedziało o co chodzi...
Gdyby 1000 osób wiedziało to byłby sukces. ;)
Zresztą po co śpiewać sto lat tydzień przed urodzinami? Maideni nie zorientują się o co chodzi... Lepiej pokrzyczmy "Maiden! klap klap klap Maiden!" lub zaśpiewajmy Happy Birthday całemu zespołowi. :)
miki
-#Clansman
-#Clansman

no dla zespołu 100 lat ma sens - 30 lecie w końcu :wink:
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

WICKER MAN pisze:
bobek pisze:Nie, sto lat nie wyjdzie, przecież 1000 osób będzie wiedziało o co chodzi...
Gdyby 1000 osób wiedziało to byłby sukces. ;)
Zresztą po co śpiewać sto lat tydzień przed urodzinami? Maideni nie zorientują się o co chodzi... Lepiej pokrzyczmy "Maiden! klap klap klap Maiden!" lub zaśpiewajmy Happy Birthday całemu zespołowi. :)
można i tak :D :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MiKi pisze:no dla zespołu 100 lat ma sens - 30 lecie w końcu :wink:
Ale myślę, że nie ma co organizować żadnej akcji - niech to wyjdzie spontanicznie. :D
miki
-#Clansman
-#Clansman

no pewnie, ludzie co tam idą raczej wiedzą jak ważny to rok, więc powinni załapać za resztą
klap klap klap - jeszcze ma jakiś sens organizować, ale sto lat niezbyt :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

haaaappy birthday dear (maiden lub iron) haaaaaaappy birthday to you ... :lol:
ODPOWIEDZ