temat z okładkami jest w ankietach a o ManOwaR wszystko już zostało powiedziane (napisane)piotrekkaz pisze:odnosnie innych zespolow, dlaczego temat manowar jest zamkniety?
chcialbym sie jescze spytac jaka okladke plyty ironow najbardziej lubicie?, mam tylko 1 ich plyte ale okladki widzialem w necie ,moim zdaniem najlepsza jest fear of the dark- genialna
jaką płytę kupić?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: jaką płytę kupić?
To fakt. Składanka jest świetna i można zapoznać się z twórczością IronówMaYeR pisze:Ja bym polecil Ci jakas skladanke/np. Edward The Great - zapoznasz sie pobieznie z kawalkami Maiden .piotrekkaz pisze:jako pierwsza plyte ironow kupilem Fear of the dark, bardzo mi sie spodobala
zwazywszy na to ze ironi wydali pelno plyt jaka powinienem sobie kupic jako drugą
moze ktoras z plyt ironow zawiera klimaty zblizone do manowar?
jakie jeszcze zespoly grajace heavy mozecie mi polecic?
Ja bym radził składanke typu Edward The Great albo Best Of Beast
A ja bym polecił na przykład Rock In Rio czy inną koncertówkę. Ja pierwszy usłyszałem Feara na RIR i tak się zaczęło. Ze studyjnych: BNW albo Powerslave.
Inne:
Judas Priest - Screaming for Vengeance
Axel Rudi Pell - Kings & Queens
Dragon's Eye - Screming For Metal
Chainsaw - Electric Wizards
Miecz Wikinga - Grona Gniewu
Monstrum - nie pamiętam tytułu
[a co, trza promować polskie kapele, nie? Zwłaszcza, że te wymienione z polskich to są cholernie Ironowate]
Inne:
Judas Priest - Screaming for Vengeance
Axel Rudi Pell - Kings & Queens
Dragon's Eye - Screming For Metal
Chainsaw - Electric Wizards
Miecz Wikinga - Grona Gniewu
Monstrum - nie pamiętam tytułu
[a co, trza promować polskie kapele, nie? Zwłaszcza, że te wymienione z polskich to są cholernie Ironowate]
- piotrekkaz
- -#Charlotte

wlasnie slucham brave new world, jest niezla ale chyba wole fotd, ale sie ci muzycy pozmieniali, widzialem ich przedtem w ksiazecce od fotd, teraz [po osmiu latach mocno sie postarzeli a bruce scial wlosy wedlug mnie wyglada tragicznie
moj faworyt na plycie to brave new world
moj faworyt na plycie to brave new world
heh, widze ze na czasie jestes:) Bruce'ik scial wlosy gdzies z osiem lat temu:)
piotrekkaz - proponuję byś przeczytał jakąś biografię maidenów, nawet tą na Sanktuarium (jak chcesz dokładniej to książkową). Zobaczysz co się stało, dlaczego Bruce ściął włosy itd.
-
Jack
......... ja tez plecam jakas składanke ... np: Best oF the Beast to była moja pierwsza kaseta jaka usłyszałem
szczerze ja polecam mysle ze jest tam idealna esencja IM aby pokochac Iron Maiden tak jak ja to zorbiłem ..... a jesli chodzi o koncert to polecam Live at Donington 1992 albo Rock in Rio ..
Donington 92 odradzam, to jest bardzo słaby koncert i już lepiej LAD albo RiR z koncertów
Ja wogóle odradzam koncerty. Przyzwyczaisz się do koncerówek a potem jak puścisz sobie w wykonaniu studyjnym to powiesz, że to nie ta sama piosenka (Ja tak miałem jak kupiłem BNW. Wcześniej słuchałem Brave New World z RiR gdzie piosenka jest dużo żywsza niż na albumie. Puszczam studyjną wersję i się zawiodłem. Dopiero po kilku miesiącach słuchania przyzwyczaiłem się do tej klasycznej wersji.).MiKi pisze:Donington 92 odradzam, to jest bardzo słaby koncert i już lepiej LAD albo RiR z koncertów
- piotrekkaz
- -#Charlotte

niec w biografi bruce o scieciu wlosow na stronce sanktuarium nie znalazlem
jaki utwor uwazacie za najslabszy na brave new world bo ja sadze ze jest to nomad- dlugi nudny, zawsze go przelaczam
jaki utwor uwazacie za najslabszy na brave new world bo ja sadze ze jest to nomad- dlugi nudny, zawsze go przelaczam
to źle robisz
ale nie zaczynajmy tutaj dyskusji o BNW, bo ona już była długa i wogóle chyba wszyscy mają dość tego tematu
ale nie zaczynajmy tutaj dyskusji o BNW, bo ona już była długa i wogóle chyba wszyscy mają dość tego tematu
-
Jack
hmmmm w sumie nie wiem czemu uwazacie ze donington jest słabe JA SEI SPUSCIŁEM JA ZOBACZYŁEM NA VUDEO :p:p a jesli chodzi o set to mogły byc bogatrzy ale mi sie podobało i osobiscie polecam
Mi za to set z Donington wydaje się znakomity, jednak wykonanie trochę kulejeJack pisze:hmmmm w sumie nie wiem czemu uwazacie ze donington jest słabe JA SEI SPUSCIŁEM JA ZOBACZYŁEM NA VUDEO :p:p a jesli chodzi o set to mogły byc bogatrzy ale mi sie podobało i osobiscie polecam
Ktoś kto dostaje do ręki "Fear of the dark" jako pierwszą z płyt Iron Maiden, poznaje ten zespół od najlepszej strony.
Łatwiej jest przyswoić wówczas pierwsze płyty wiedząc, że to są Ci sami chłopcy, którzy grali na krążku z 1998r.
Nie jest to jednak jakaś POP-owa popierduła, której należy zaczynać słuchać od jakiejś składanki "the best of...", które do dyskografii tej legendarnej kapeli oczywiście należą. Chcąc wgłębiać się w tematykę tej historii, trzeba zasmakować najpierw jego pełnej mocy, żeby nie zniechęcić się do niższych napięć z początkowej kariery z Paulem na vocal-u!!!
UP THE IRONS!!!
Łatwiej jest przyswoić wówczas pierwsze płyty wiedząc, że to są Ci sami chłopcy, którzy grali na krążku z 1998r.
Nie jest to jednak jakaś POP-owa popierduła, której należy zaczynać słuchać od jakiejś składanki "the best of...", które do dyskografii tej legendarnej kapeli oczywiście należą. Chcąc wgłębiać się w tematykę tej historii, trzeba zasmakować najpierw jego pełnej mocy, żeby nie zniechęcić się do niższych napięć z początkowej kariery z Paulem na vocal-u!!!
UP THE IRONS!!!
Z plyt Ironow jako ierwsze kupilem trzy,a raczej moj tata kiedy bylem jesze malym chlopce.Byly to Somewhere in time,Powerslave i chyba Piece of mind i to byly pierwsze plytki Maidenow jakie slyszalem..od tych plyt wszystko sie zaczelo.Dla osob ktore dopiero poznaja Iron Maiden polecilbym Brave new world,Fear of the dark i Somewhere in time.A z innych zespolow napewno radzilbym posłuchać Saxon,Edguy(Mandrake i Hellfire Club) i napewno solowe dokonania Bruce'a w szczegolnosci Chemical wedding i Accident of birth. :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Kupiłeś już? A na dzień dzisiejszy polecałbym Judas - Angel of....
- piotrekkaz
- -#Charlotte

kupilem we czwartek dwie plyty maiden, number of the beast i seventh son, Number jest wporzadku natomiast na seventh podobaja mi sie tylko 3 piosenki a mianowice can i play with madness , the evil that men do, only the good die young, szczerze nie rozumiem fenomenu tej plyty, prawie wszyscy mi ja polecali
z tego co juz slyszalem a byly to te dwie co wymienile, oraz fear of the dark oraz brave a new world, za naljepsze uwazam fotd,
ktora z innych plyt maidenow jest najbardziej zblizona do fotd
z tego co juz slyszalem a byly to te dwie co wymienile, oraz fear of the dark oraz brave a new world, za naljepsze uwazam fotd,
ktora z innych plyt maidenow jest najbardziej zblizona do fotd
Koncertówki:
A Real Live/Dead One
Live At Donington
A Real Live/Dead One
Live At Donington
Do Feara dość podobny w brzmieniu jest No prayer for the dying - moim zdaniem płyta lepsza od FOTD, zawiera więcej piosenek łatwo wpadających w ucho.
A do 7th się kiedyś (mam nadzieje
)przekonasz...i zobaczysz jaka to wspaniała płyta...Chyba że nie lubisz tego maidenowego patataj, to sięnie dziwię.
A do 7th się kiedyś (mam nadzieje