jaką płytę kupić?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 622

Re: jaką płytę kupić?

Post autor: Deleted User 622 »

piotrekkaz pisze:odnosnie innych zespolow, dlaczego temat manowar jest zamkniety?
chcialbym sie jescze spytac jaka okladke plyty ironow najbardziej lubicie?, mam tylko 1 ich plyte ale okladki widzialem w necie ,moim zdaniem najlepsza jest fear of the dark- genialna
temat z okładkami jest w ankietach a o ManOwaR wszystko już zostało powiedziane (napisane) :wink:
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

MaYeR pisze:
piotrekkaz pisze:jako pierwsza plyte ironow kupilem Fear of the dark, bardzo mi sie spodobala
zwazywszy na to ze ironi wydali pelno plyt jaka powinienem sobie kupic jako drugą
moze ktoras z plyt ironow zawiera klimaty zblizone do manowar?
jakie jeszcze zespoly grajace heavy mozecie mi polecic?
Ja bym polecil Ci jakas skladanke/np. Edward The Great - zapoznasz sie pobieznie z kawalkami Maiden .
To fakt. Składanka jest świetna i można zapoznać się z twórczością Ironów :wink:
Awatar użytkownika
IM
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: IM »

Ja bym radził składanke typu Edward The Great albo Best Of Beast
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Ascot »

A ja bym polecił na przykład Rock In Rio czy inną koncertówkę. Ja pierwszy usłyszałem Feara na RIR i tak się zaczęło. Ze studyjnych: BNW albo Powerslave.

Inne:
Judas Priest - Screaming for Vengeance
Axel Rudi Pell - Kings & Queens
Dragon's Eye - Screming For Metal
Chainsaw - Electric Wizards
Miecz Wikinga - Grona Gniewu
Monstrum - nie pamiętam tytułu

[a co, trza promować polskie kapele, nie? Zwłaszcza, że te wymienione z polskich to są cholernie Ironowate]
Awatar użytkownika
piotrekkaz
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: piotrekkaz »

wlasnie slucham brave new world, jest niezla ale chyba wole fotd, ale sie ci muzycy pozmieniali, widzialem ich przedtem w ksiazecce od fotd, teraz [po osmiu latach mocno sie postarzeli a bruce scial wlosy wedlug mnie wyglada tragicznie
moj faworyt na plycie to brave new world
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

heh, widze ze na czasie jestes:) Bruce'ik scial wlosy gdzies z osiem lat temu:)
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

piotrekkaz - proponuję byś przeczytał jakąś biografię maidenów, nawet tą na Sanktuarium (jak chcesz dokładniej to książkową). Zobaczysz co się stało, dlaczego Bruce ściął włosy itd.
Jack

Post autor: Jack »

......... ja tez plecam jakas składanke ... np: Best oF the Beast to była moja pierwsza kaseta jaka usłyszałem :D szczerze ja polecam mysle ze jest tam idealna esencja IM aby pokochac Iron Maiden tak jak ja to zorbiłem ..... a jesli chodzi o koncert to polecam Live at Donington 1992 albo Rock in Rio ..
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Donington 92 odradzam, to jest bardzo słaby koncert i już lepiej LAD albo RiR z koncertów
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

MiKi pisze:Donington 92 odradzam, to jest bardzo słaby koncert i już lepiej LAD albo RiR z koncertów
Ja wogóle odradzam koncerty. Przyzwyczaisz się do koncerówek a potem jak puścisz sobie w wykonaniu studyjnym to powiesz, że to nie ta sama piosenka (Ja tak miałem jak kupiłem BNW. Wcześniej słuchałem Brave New World z RiR gdzie piosenka jest dużo żywsza niż na albumie. Puszczam studyjną wersję i się zawiodłem. Dopiero po kilku miesiącach słuchania przyzwyczaiłem się do tej klasycznej wersji.).
Awatar użytkownika
piotrekkaz
-#Charlotte
-#Charlotte

niec w biografi bruce o scieciu wlosow na stronce sanktuarium nie znalazlem
jaki utwor uwazacie za najslabszy na brave new world bo ja sadze ze jest to nomad- dlugi nudny, zawsze go przelaczam
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

to źle robisz

ale nie zaczynajmy tutaj dyskusji o BNW, bo ona już była długa i wogóle chyba wszyscy mają dość tego tematu
Jack

Post autor: Jack »

hmmmm w sumie nie wiem czemu uwazacie ze donington jest słabe JA SEI SPUSCIŁEM JA ZOBACZYŁEM NA VUDEO :p:p a jesli chodzi o set to mogły byc bogatrzy ale mi sie podobało i osobiscie polecam
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Jack pisze:hmmmm w sumie nie wiem czemu uwazacie ze donington jest słabe JA SEI SPUSCIŁEM JA ZOBACZYŁEM NA VUDEO :p:p a jesli chodzi o set to mogły byc bogatrzy ale mi sie podobało i osobiscie polecam
Mi za to set z Donington wydaje się znakomity, jednak wykonanie trochę kuleje :D
Glabula
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Glabula »

Ktoś kto dostaje do ręki "Fear of the dark" jako pierwszą z płyt Iron Maiden, poznaje ten zespół od najlepszej strony.
Łatwiej jest przyswoić wówczas pierwsze płyty wiedząc, że to są Ci sami chłopcy, którzy grali na krążku z 1998r.
Nie jest to jednak jakaś POP-owa popierduła, której należy zaczynać słuchać od jakiejś składanki "the best of...", które do dyskografii tej legendarnej kapeli oczywiście należą. Chcąc wgłębiać się w tematykę tej historii, trzeba zasmakować najpierw jego pełnej mocy, żeby nie zniechęcić się do niższych napięć z początkowej kariery z Paulem na vocal-u!!!

UP THE IRONS!!!
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

Z plyt Ironow jako ierwsze kupilem trzy,a raczej moj tata kiedy bylem jesze malym chlopce.Byly to Somewhere in time,Powerslave i chyba Piece of mind i to byly pierwsze plytki Maidenow jakie slyszalem..od tych plyt wszystko sie zaczelo.Dla osob ktore dopiero poznaja Iron Maiden polecilbym Brave new world,Fear of the dark i Somewhere in time.A z innych zespolow napewno radzilbym posłuchać Saxon,Edguy(Mandrake i Hellfire Club) i napewno solowe dokonania Bruce'a w szczegolnosci Chemical wedding i Accident of birth. :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Kupiłeś już? A na dzień dzisiejszy polecałbym Judas - Angel of....
Awatar użytkownika
piotrekkaz
-#Charlotte
-#Charlotte

kupilem we czwartek dwie plyty maiden, number of the beast i seventh son, Number jest wporzadku natomiast na seventh podobaja mi sie tylko 3 piosenki a mianowice can i play with madness , the evil that men do, only the good die young, szczerze nie rozumiem fenomenu tej plyty, prawie wszyscy mi ja polecali
z tego co juz slyszalem a byly to te dwie co wymienile, oraz fear of the dark oraz brave a new world, za naljepsze uwazam fotd,
ktora z innych plyt maidenow jest najbardziej zblizona do fotd
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Koncertówki:
A Real Live/Dead One
Live At Donington
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Do Feara dość podobny w brzmieniu jest No prayer for the dying - moim zdaniem płyta lepsza od FOTD, zawiera więcej piosenek łatwo wpadających w ucho.
A do 7th się kiedyś (mam nadzieje :P)przekonasz...i zobaczysz jaka to wspaniała płyta...Chyba że nie lubisz tego maidenowego patataj, to sięnie dziwię.
ODPOWIEDZ