PS: Mam troche problemy z wyświetlaniem ikonek - złe komendy, ale powoli się wprawiam.
Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?
Dodaję jeszcze utwory z Rock In Rio - Dream Of Mirrors, trochę FOTD i oczywiście The Clansman (również wspaniale zagrana solówka). Jeżeli zrobiłem błąd (przydzieliłem Janicka do grania jakiejś solówki, którą wogóle nie gra) to proszę o poprawienie mnie, gdyż jak narazie nie kupiłem RIR na dvd (zaniedbałem trochę:) Wolałem kupić The Early Days:P Wszystko brałem ze słuchu. Jestem ciekaw czy każdy z was potrafi odróżnić gitarę i styl grania każdego z gitarzystów
Mam kolegę, który jeszcze nie potrafi
PS: Mam troche problemy z wyświetlaniem ikonek - złe komendy, ale powoli się wprawiam.
no coz... chyba nie bedziemy sie klocic coBartSmith pisze: Nienawidzić go mogą tylko ci, którzy nie są prawdziwymi fanami IM. Co prawda jest na 3 miejscu (taka jest prawda - a najgorsza trasa to chyba DOD)
Prawda jest taka że Janiczek Adrianowi i Davevi technicznie i muzycznie nie sprawia konkurencji ,ale dobrze ze jest ,bo coś sie dzieje na koncertach...i ten jego ryj ..hehe
RycerzHeavyMetalu pisze:...i ten jego ryj ..hehe
-
Deleted User 622
Ale trzeba przyznać rację ze wygląda jak maksymalnie przepity żulS1MON pisze:RycerzHeavyMetalu pisze:...i ten jego ryj ..hehe... sympatyczniejszy od Adriana
![]()
-
Janick's lover
- -#Charlotte

Maksymalnie przepity żul ??metal pisze:Ale trzeba przyznać rację ze wygląda jak maksymalnie przepity żulS1MON pisze:RycerzHeavyMetalu pisze:...i ten jego ryj ..hehe... sympatyczniejszy od Adriana
![]()
![]()
Nie widziałeś mojego brata...i ciesz się z tego
Kwestia solowek Jana.
Nie wierze zeby mial problem z ich zapamietaniem. Takie solowki jak ta w Ghost of the navigator, brave new world, the clansman, the trooper itp ktore badz co badz nie naleza do latwych potrafi bardzo wiernie odtworzyc. Natomiast wezmy sobie takie solo z Lord of the flies- bardzo proste a jednak nie trzyma sie dokladnie wersji albumowej. Wedlug mnie to on duzo improwizuje - nie jest typem Adriana ktory na dlugo przed trasa dokladnie planuje swoje partie i na koncercie odgrywa je w 95% zgodnie z zamierzeniami. Dzieki temu, Janickowi zdarza sie zagrac cos nieczysto albo pogubic sie w solo, ale tez daje muzyce Maiden nowy wymiar i sprawia ze same koncerty sa bardziej roznorodne.
Czy jest najslabszy wsrod trojki gitarzystow? Wszyscy sa na bardzo wysokim poziomie, natomiast graja w rozny sposob.
Nie wiem czy kojarzycie ten moment z Rock in Rio - Hallowed be thy name - zwolnienie w srodku - Dave odgrywa ten hipnotyzujacy motyw - w srodku nagle odzywa sie Janick robiac ten niesamowity slizg na gitarze - jakby krzyk przerazonego czlowieka. Za kazdym razem jak ogladam RIR na DVD to w tym momencie wylaczam reszte muzykow, zostawiam prawy glosnik i nie moge wyjsc z podziwu
Nie wierze zeby mial problem z ich zapamietaniem. Takie solowki jak ta w Ghost of the navigator, brave new world, the clansman, the trooper itp ktore badz co badz nie naleza do latwych potrafi bardzo wiernie odtworzyc. Natomiast wezmy sobie takie solo z Lord of the flies- bardzo proste a jednak nie trzyma sie dokladnie wersji albumowej. Wedlug mnie to on duzo improwizuje - nie jest typem Adriana ktory na dlugo przed trasa dokladnie planuje swoje partie i na koncercie odgrywa je w 95% zgodnie z zamierzeniami. Dzieki temu, Janickowi zdarza sie zagrac cos nieczysto albo pogubic sie w solo, ale tez daje muzyce Maiden nowy wymiar i sprawia ze same koncerty sa bardziej roznorodne.
Czy jest najslabszy wsrod trojki gitarzystow? Wszyscy sa na bardzo wysokim poziomie, natomiast graja w rozny sposob.
Nie wiem czy kojarzycie ten moment z Rock in Rio - Hallowed be thy name - zwolnienie w srodku - Dave odgrywa ten hipnotyzujacy motyw - w srodku nagle odzywa sie Janick robiac ten niesamowity slizg na gitarze - jakby krzyk przerazonego czlowieka. Za kazdym razem jak ogladam RIR na DVD to w tym momencie wylaczam reszte muzykow, zostawiam prawy glosnik i nie moge wyjsc z podziwu
nie znam sie na technicznych szczeglolach gry gitarzystow ale lubie wszystkich muzykow maiden. oglnie jako zespol graja chyba bardzo dobrze technicznie. maiden lubie w kazdym razie nie za technike a za muzyke - ta wiem ze maja fajna 
- aniloratka
- -#Charlotte

:beer dokładnie w końcu o muzykę tu chodzihiroszima pisze:nie znam sie na technicznych szczeglolach gry gitarzystow ale lubie wszystkich muzykow maiden. oglnie jako zespol graja chyba bardzo dobrze technicznie. maiden lubie w kazdym razie nie za technike a za muzyke - ta wiem ze maja fajna
Janik jest trochę zakręcony, ale pozytywnie. Zawsze przeraża mnie to jak wymachuje gitarą , co będzie jak mu w końcu zleci na łeb
pewnie ucieszą się ci co go "nienawidzą"
"urodziłem się ze zbyt małą liczbą środkowych palców"
tak czy inaczej na najlepszych płytach Ironów (przynajmiej moich) Janicka nie ma , jestem jednym z tych co sądzą ze lepiej brzmiały gitary Ironów w duecie ,no ..miejmy nadzieje że nie dojdzie czwarty gitarzysta 
-
Janick's lover
- -#Charlotte

Eee, nie zleci mu na łeb, a zresztą, jak nawet...aniloratka pisze::beer dokładnie w końcu o muzykę tu chodzihiroszima pisze:nie znam sie na technicznych szczeglolach gry gitarzystow ale lubie wszystkich muzykow maiden. oglnie jako zespol graja chyba bardzo dobrze technicznie. maiden lubie w kazdym razie nie za technike a za muzyke - ta wiem ze maja fajna)
Janik jest trochę zakręcony, ale pozytywnie. Zawsze przeraża mnie to jak wymachuje gitarą , co będzie jak mu w końcu zleci na łeb![]()
??
pewnie ucieszą się ci co go "nienawidzą"
... i tak nie można być już większym wariatem
ja nie odróżniam stylu gry gitarzystów ze słuchu, czy to znaczy, że nie jestem ich prawdziwym fanem?? 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Bardzo mi przykro, ale 30 Czerwca dochodzę do Iron jako 4ty guitarzysta.RycerzHeavyMetalu pisze:tak czy inaczej na najlepszych płytach Ironów (przynajmiej moich) Janicka nie ma , jestem jednym z tych co sądzą ze lepiej brzmiały gitary Ironów w duecie ,no ..miejmy nadzieje że nie dojdzie czwarty gitarzysta
A tak wracająć do tematu to najbardziej lubię właśnie Janicka (nawet oczy mam do niego podobne
Jezuuu, dajcie mi już niedzielę !!!!!!!!! UP THE IRONS
o witam nowego forumowicza z Wrocławia ,i zapraszam 3 czerwca na zlot fanów we Wrocławiu (taki lekki off-top)
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Oooooo zlot fanów, a ja nic nie wiem
. Czy wiesz może, gdzie się odbędzie ??
wiem bo ja organizuje
,tzn planujemy zebrać się na rynku przy pomniku Fredry ,a potem iśc do Diabolika ,bo będzie jakiś festival tego dnia, a muzyka zbliżona z tego co słyszałem do tego co grają Ironi (ale pewności nie mam)
Ps.czym jedziesz na koncert ,może pociągiem bo jeśli tak to ja tak planuje zebrać ludzi by jechali wszyscy na jedną godzine ,było by chyba najprzyjemniej ,w każdym razie ja tam będe koczował od 3 w nocy
Ps.czym jedziesz na koncert ,może pociągiem bo jeśli tak to ja tak planuje zebrać ludzi by jechali wszyscy na jedną godzine ,było by chyba najprzyjemniej ,w każdym razie ja tam będe koczował od 3 w nocy
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Mnie z kumplem, zawozi starszy autem. Ale możemy się jakoś spiknąć przed koncertem, na jakiegoś browarkaRycerzHeavyMetalu pisze:wiem bo ja organizuje,tzn planujemy zebrać się na rynku przy pomniku Fredry ,a potem iśc do Diabolika ,bo będzie jakiś festival tego dnia, a muzyka zbliżona z tego co słyszałem do tego co grają Ironi (ale pewności nie mam)
spoko, napisze ci wiadomośc prywatną i jakoś sie dogadamy
Ach, dziekuje za uznanieS1MON pisze:no to teraz z czystym sumieniem można zamknąć tematNatalia pisze:Bo zazdroszczą mu ładnego tyłka i nóg.Natalia się wypowiedziała :beer
Niestety, jakos nikt nie zamyka
Też mu zadrościsz.RycerzHeavyMetalu pisze:..i ten jego ryj ..hehe
wstretny brzydalu!