Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Dlaczego niektórzy ludzie nienawidzą Janicka ?

Post autor: BartSmith »

Dodaję jeszcze utwory z Rock In Rio - Dream Of Mirrors, trochę FOTD i oczywiście The Clansman (również wspaniale zagrana solówka). Jeżeli zrobiłem błąd (przydzieliłem Janicka do grania jakiejś solówki, którą wogóle nie gra) to proszę o poprawienie mnie, gdyż jak narazie nie kupiłem RIR na dvd (zaniedbałem trochę:) Wolałem kupić The Early Days:P Wszystko brałem ze słuchu. Jestem ciekaw czy każdy z was potrafi odróżnić gitarę i styl grania każdego z gitarzystów :wink: Mam kolegę, który jeszcze nie potrafi :D

PS: Mam troche problemy z wyświetlaniem ikonek - złe komendy, ale powoli się wprawiam. :)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

BartSmith pisze: Nienawidzić go mogą tylko ci, którzy nie są prawdziwymi fanami IM. Co prawda jest na 3 miejscu (taka jest prawda - a najgorsza trasa to chyba DOD)
no coz... chyba nie bedziemy sie klocic co ;) jest tu wiele osob co powie zaraz co innego a trase DOD uwaza za da best :)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Prawda jest taka że Janiczek Adrianowi i Davevi technicznie i muzycznie nie sprawia konkurencji ,ale dobrze ze jest ,bo coś sie dzieje na koncertach...i ten jego ryj ..hehe
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

RycerzHeavyMetalu pisze:...i ten jego ryj ..hehe
:roll: ... sympatyczniejszy od Adriana :P ;)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

S1MON pisze:
Ale trzeba przyznać rację ze wygląda jak maksymalnie przepity żul :lol: :wink:
Janick's lover
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Janick's lover »

metal pisze:
S1MON pisze:
Ale trzeba przyznać rację ze wygląda jak maksymalnie przepity żul :lol: :wink:
Maksymalnie przepity żul ??
Nie widziałeś mojego brata...i ciesz się z tego :lol:
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Kwestia solowek Jana.

Nie wierze zeby mial problem z ich zapamietaniem. Takie solowki jak ta w Ghost of the navigator, brave new world, the clansman, the trooper itp ktore badz co badz nie naleza do latwych potrafi bardzo wiernie odtworzyc. Natomiast wezmy sobie takie solo z Lord of the flies- bardzo proste a jednak nie trzyma sie dokladnie wersji albumowej. Wedlug mnie to on duzo improwizuje - nie jest typem Adriana ktory na dlugo przed trasa dokladnie planuje swoje partie i na koncercie odgrywa je w 95% zgodnie z zamierzeniami. Dzieki temu, Janickowi zdarza sie zagrac cos nieczysto albo pogubic sie w solo, ale tez daje muzyce Maiden nowy wymiar i sprawia ze same koncerty sa bardziej roznorodne.

Czy jest najslabszy wsrod trojki gitarzystow? Wszyscy sa na bardzo wysokim poziomie, natomiast graja w rozny sposob.
Nie wiem czy kojarzycie ten moment z Rock in Rio - Hallowed be thy name - zwolnienie w srodku - Dave odgrywa ten hipnotyzujacy motyw - w srodku nagle odzywa sie Janick robiac ten niesamowity slizg na gitarze - jakby krzyk przerazonego czlowieka. Za kazdym razem jak ogladam RIR na DVD to w tym momencie wylaczam reszte muzykow, zostawiam prawy glosnik i nie moge wyjsc z podziwu :wink:
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

Post autor: hiroszima »

nie znam sie na technicznych szczeglolach gry gitarzystow ale lubie wszystkich muzykow maiden. oglnie jako zespol graja chyba bardzo dobrze technicznie. maiden lubie w kazdym razie nie za technike a za muzyke - ta wiem ze maja fajna :)
Awatar użytkownika
aniloratka
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: aniloratka »

hiroszima pisze:nie znam sie na technicznych szczeglolach gry gitarzystow ale lubie wszystkich muzykow maiden. oglnie jako zespol graja chyba bardzo dobrze technicznie. maiden lubie w kazdym razie nie za technike a za muzyke - ta wiem ze maja fajna :)
:beer dokładnie w końcu o muzykę tu chodzi :o)
Janik jest trochę zakręcony, ale pozytywnie. Zawsze przeraża mnie to jak wymachuje gitarą , co będzie jak mu w końcu zleci na łeb :D :D ??
pewnie ucieszą się ci co go "nienawidzą" :wink:
"urodziłem się ze zbyt małą liczbą środkowych palców"
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

tak czy inaczej na najlepszych płytach Ironów (przynajmiej moich) Janicka nie ma , jestem jednym z tych co sądzą ze lepiej brzmiały gitary Ironów w duecie ,no ..miejmy nadzieje że nie dojdzie czwarty gitarzysta :lol:
Janick's lover
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Janick's lover »

aniloratka pisze:
hiroszima pisze:nie znam sie na technicznych szczeglolach gry gitarzystow ale lubie wszystkich muzykow maiden. oglnie jako zespol graja chyba bardzo dobrze technicznie. maiden lubie w kazdym razie nie za technike a za muzyke - ta wiem ze maja fajna :)
:beer dokładnie w końcu o muzykę tu chodzi :o)
Janik jest trochę zakręcony, ale pozytywnie. Zawsze przeraża mnie to jak wymachuje gitarą , co będzie jak mu w końcu zleci na łeb :D :D ??
pewnie ucieszą się ci co go "nienawidzą" :wink:
Eee, nie zleci mu na łeb, a zresztą, jak nawet...
... i tak nie można być już większym wariatem :wink:
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

ja nie odróżniam stylu gry gitarzystów ze słuchu, czy to znaczy, że nie jestem ich prawdziwym fanem?? :cry:
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

RycerzHeavyMetalu pisze:tak czy inaczej na najlepszych płytach Ironów (przynajmiej moich) Janicka nie ma , jestem jednym z tych co sądzą ze lepiej brzmiały gitary Ironów w duecie ,no ..miejmy nadzieje że nie dojdzie czwarty gitarzysta :lol:
Bardzo mi przykro, ale 30 Czerwca dochodzę do Iron jako 4ty guitarzysta. :lol:

A tak wracająć do tematu to najbardziej lubię właśnie Janicka (nawet oczy mam do niego podobne :D ) uwielbiam jego techikę grania, tak samo jak Dave'a. A co do Adryjana to on jest dla mnie takim "akordowym" chłopakiem :lol: :wink: :wink:

Jezuuu, dajcie mi już niedzielę !!!!!!!!! UP THE IRONS
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

o witam nowego forumowicza z Wrocławia ,i zapraszam 3 czerwca na zlot fanów we Wrocławiu (taki lekki off-top)
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Oooooo zlot fanów, a ja nic nie wiem :? . Czy wiesz może, gdzie się odbędzie ??
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

wiem bo ja organizuje :D ,tzn planujemy zebrać się na rynku przy pomniku Fredry ,a potem iśc do Diabolika ,bo będzie jakiś festival tego dnia, a muzyka zbliżona z tego co słyszałem do tego co grają Ironi (ale pewności nie mam)

Ps.czym jedziesz na koncert ,może pociągiem bo jeśli tak to ja tak planuje zebrać ludzi by jechali wszyscy na jedną godzine ,było by chyba najprzyjemniej ,w każdym razie ja tam będe koczował od 3 w nocy
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

RycerzHeavyMetalu pisze:wiem bo ja organizuje :D ,tzn planujemy zebrać się na rynku przy pomniku Fredry ,a potem iśc do Diabolika ,bo będzie jakiś festival tego dnia, a muzyka zbliżona z tego co słyszałem do tego co grają Ironi (ale pewności nie mam)

Ps.czym jedziesz na koncert ,może pociągiem bo jeśli tak to ja tak planuje zebrać ludzi by jechali wszyscy na jedną godzine ,było by chyba najprzyjemniej ,w każdym razie ja tam będe koczował od 3 w nocy
Mnie z kumplem, zawozi starszy autem. Ale możemy się jakoś spiknąć przed koncertem, na jakiegoś browarka :).
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

spoko, napisze ci wiadomośc prywatną i jakoś sie dogadamy
Awatar użytkownika
Natalia
-#Invader
-#Invader

Post autor: Natalia »

S1MON pisze:
Natalia pisze:Bo zazdroszczą mu ładnego tyłka i nóg.
no to teraz z czystym sumieniem można zamknąć temat ;) Natalia się wypowiedziała :beer
Ach, dziekuje za uznanie :wink:
Niestety, jakos nikt nie zamyka :roll: :roll: :)
Awatar użytkownika
Natalia
-#Invader
-#Invader

Post autor: Natalia »

RycerzHeavyMetalu pisze:..i ten jego ryj ..hehe
Też mu zadrościsz.

wstretny brzydalu!
Zablokowany