okładka do DEATH ON THE ROAD

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
maciejho
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: okładka do DEATH ON THE ROAD

Post autor: maciejho »

Łukasz Bąk pisze:
maciejho pisze:
Łukasz Bąk pisze:Hmm... Nigdzie nie jest napisane, że tak ma wyglądać okładka :?
IM ostatnimi czasy nie wysilało sie jeśli chodzi o okładki..... a co do DOD to na długo przed wydaniem płyty znaliśmy "artwork" który dodatkowo został spaprany przez jakies postacie 3D, wiec pewnie i w tej kwestii niewiele sie zmieni.....śmierdzi westernem ta okładka
W sumie tak. Ale nigdy nic nie wiadomo... Jak nie zobaczę podpisu, iz jest to oficjalna okładka, to nie będę wierzył:)
po co mieli by na oficjalnej wystawaic FAKEi.........to troche bez sesnu, co jak co ale oficjalna powinna byc najbardziej wiarygodna, poza tym do premiery niewiele ponad 2 miesiące, a niech sie lud "oswaja" z okładką
Misieck
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Misieck »

wojtas_im pisze:
Misieck pisze:Faktem jest, że na powozie jest napis "Edward`s Son Undert" i resztę zasłania koń ;]...
Undertaker, czyli przedsiębiorca pogrzebowy 8)
Erm... okej, nie mam więcej pytań ;]
Dzięki za wyjaśnienie... W sumie ten napis jest nawet bardzo w porządu w takim razie ;]
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

nieee :?

jakies zbyt bajkowe to, kaszanka... :?
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... okładka beznadziejna ... i tyle ... faktycznie sam pomysł niezły ale Eddie ... nieeeee to nie może być Eddie ... kupa gówna i tyle ... i nie ma co sie podniecać bo to Iron Maiden ... stać ich na więcej ... po cholerę wciskać takie gówno.
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

IM zawsze balansowalo na krawedzi kiczu, jesli chodzi o okladki. Z tym, wiekszosc z nich, (az po X-Factor) zawsze trzymala poziom, bylo w nich cos interesujacego, cos co przyciagalo i sprawialo, ze mogles wpatrywac sie w te okladki przez dlugie minuty...Od 1998 jest z tym znacznie gorzej (z jednym wyjatkiem jakim jest BNW - wg mnie jedna z najlepszych okladek IM w ogole)...DoD byla fatalna, podobnie jak wszystkie single z ostatnich lat...
Death on the Road - lepsze niz DoD, ale te jelita to jakas pomylka jest...Ta okladka w ogole sprawia wrazenie, ze ma straszyc albo szokowac...
Mogli dac Edka na rowerze i podpis "On the road"... :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

superowa IMO
Ostatnio zmieniony pn cze 27, 2005 7:16 am przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Nie jest taka zła, chociaż Eddie mógłby być trochę bardziej jak Eddie. Ma gębę podobną trochę go tego z FOTD ale ciut bym poprawił klatę a nawet nie klatę tylko brzuch żeby było na nim widać więcej rozcięcia a nie tylko flaki, które z niego wychodzą, no chyba że to nie są flaki Eddiego :D Tło jest świetne. Nie wiadomo do końca czy to chmury czy sterta flaków zwłaszcza z lewej strony tuż nad batem widać jakby pozwijane flaki(więc stawiam na nie a nie na chmury :D ).
A jak narazie najbardziej brakuje mi napisu IRON MAIDEN takiego jak na każdej plycie(no prawie każdej i jakby co to widziałem to www.ironmaiden.com :D ) No i Eddie mógłby być trochę większy, chociaż wtedy reszta by się nie zmieściła. Ciekawi mnie też czy okładki cd i dvd będą wyglądały tak samo, ale jak na razie chyba tylko możemy czekać...
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Co to wogóle jest ? DoD był przysadzony ale to ?! Nie !
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

A moim zdaniem to po tym co zostało zaprezentowane od Factora było powolnym pogrążaniem się. DoD moim zdaniem do był szczyt już. Dlatego po tym co na DoD zobaczyłam nie trudno wg mnie było zrobić coś ładniejszego i to jest o wiele lepsze.
Pasuje do tytułu. Te flaki to szczypta niedobrego smaku na okładce. Eddie z początku skojarzył mi się jak strach na wróble, ale nie jestem niemile zaskoczona. Ale w sumie ta grafika nei jest tak komputerowa jak zwykłą być. a moze wygląda tak na komputerze. Mała jest wolałabym wiekszy format :/.
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

okladka nie jest znowu taka tragiczna, na pewno lepiej niz na DoD... chociaz fakt, mogloby byc lepiej, zwlaszcza jezeli chodzi o eda, nie ma to jak killers :roll:
Awatar użytkownika
Yavanna
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Yavanna »

w porównaniu z dod jest ok. mojej mamie się podoba, a to dobry znak
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Ale kaszalot, porównywalne z Virtualem - IMO druga najgorsza okładka z IM [prym oczywiście wiedzie DoD]. Zachciało się dziewicy eksperymentom z Eddiem to teraz mają - grafik maluje jakieś mazy [pomarańczowy to przenośnia - trudne słowo...]
Awatar użytkownika
maciejho
-#Prodigal son
-#Prodigal son

to w sumie dziwna sytuacja, bo na okładce DVD Early Days jasno i konkretnie widac kto jest na zdjęciu, prawdziwy ED a nie jakiś tam własnie kaszalot, przydało by sie troche więcej konsekwencji jełi chodzi o "okładkowanie"
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Może Edward the 'Ead ma jakąś swoja historię życia, której my nie znamy a znajomość jej wyjaśniła by jego dzisiejszy wygląd? :roll:

No ale widać, ze komputery nie zawsze dobrze robią.

A Eddie z Early Days jest taki 'konkretny' no bo obejmuje ten okres kiedy jeszcze był konkretny :). A widać, że jest możliwe stworzenie fajnego Eddiego nawet dziś, wiec jakaś przyczyna musi być, że on tak wygląda jak wygląda.
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Nie znacie się :roll: Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych artów, jedna z najlepszych okładek Maiden! Bardzo dobrze, że image Eddiego został zmieniony, może panowie z Maiden wreszcie stwierdzili, że czas skończyć z tą dziecinadą. Edek cyborg, Edek taki, Edek inny, za chwile byłby Edek żyrafa. Kareta się świetnie kojarzy, tło efektowne, koń wymiata już wogóle, a klimat i całokształt jak i artyzm wykonania biją na łep na szyję większość dotychczasowych okładek Maiden.
KMFDM
Awatar użytkownika
maciejho
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Greddo pisze:Nie znacie się :roll: Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych artów, jedna z najlepszych okładek Maiden! Bardzo dobrze, że image Eddiego został zmieniony, może panowie z Maiden wreszcie stwierdzili, że czas skończyć z tą dziecinadą. Edek cyborg, Edek taki, Edek inny, za chwile byłby Edek żyrafa. Kareta się świetnie kojarzy, tło efektowne, koń wymiata już wogóle, a klimat i całokształt jak i artyzm wykonania biją na łep na szyję większość dotychczasowych okładek Maiden.
bo właśnie chodzi o to żeby ED był za kazdym razem inny,przedstawiany w róznych okolicznosciach : w przyszłosci, w egipcie, w kaftanie bezpieczeństwa, w drzewie, z siekierą na ulicy itp. itd. ,a moze kiedys sie doczekamy nawte okładki w której Ed maskaruje żyrafe, wypruwa jej jelita czy coś w tym stylu, artwork do Death On the Road nie jest zły jako pomysł, wrćz przeciwnie - adekwatny do tytułu najnowszego albumu i jego koncertowego charakteru.....po prostu ED który nei wyszedł spod palców Dereka Riggsa jest "inny" nie ten sam, nie oryginalny, to tak samo jak z Blazem bylo, niby git ale w ostatecznym rozrachunku okazało sie ze Bruca nie da sie zastapić, tak samo okłądki Riggsa stały się ikoną IM i wszystkie siłą reczy porównuje się włąsnie do nich..........takie jest przynajmniej moje osobiste zdanie na ten temat
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Dobrze, zgadzam się, ale jak sam mówisz Ed powinien być inny, tak więc jest inny, gdyby cały czas był ten Riggsowy to nie wydaje mi się by było to ok. Przejadł mi sie i tyle. Tutaj dostajemy coś nowego, wręcz drastycznie innego i bardzo dobrze. Druga sprawa, że image Edka według Riggsa był nieraz dziecinny, by nie mówić tandetny. Kto stoi w miejscu ten się cofa, ''nowy'' Eddie jest troszeczke inny ale co z tego, dla mnie jest nawet lepszy, nie widze znowu tej samej mordy na pierwszym planie... :roll: I to płonące tło... pyszne. :twisted:
KMFDM
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Okladka fajna tylko stylowo taka nie ,,maidenowska" :) . Strasznie mi sie kojarzy z ,,Abigail" :wink:
Haile Selassie
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Haile Selassie »

EvE pisze: No ale widać, ze komputery nie zawsze dobrze robią.
:lol: :wink:
Awatar użytkownika
maciejho
-#Prodigal son
-#Prodigal son

mam nadzieje ze okładkowe kicze skończa sie wraz z rzeczami powiązanymi z albumem/trasą Dance of Death,
ODPOWIEDZ