Okładki do bootlegu z Chorzowa (Audio i DVD)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Okładki do bootlegu z Chorzowa (Audio i DVD)
Ta poprzednia była lepsza chyba. Ta jest roche przeładowana.. No i mogło by być foto z koncertu
Dzięki wszystkim za sugestie i opinie.
Co do zdjęcia na okładce: na początku próbowałem coś z tym zrobić, ale wszystkie foty jakie znalazłem były mało ciekawe, wtórne, tzn. patrząc na okładkę człowiek myślał, że to wygląda jak setka innych bootów na świecie, nie tylko IM. Chciałem więc zrobić coś innego, wyjątkowego, jak wyjątkowy był ten koncert.
Co do przeładowania: mówiąc obiektywnie, nie sądzę. Byłaby przeładowana gdyby napisy nie miały tego przyciemnionego tła i były mniejsze, a tak w oczy się rzuca najpierw logo IM, później tytuł, na końcu tło, czyli tak jak być powinno.
Czekam na dalsze opinie i pomysły, plus oczywiście jakieś materiały, bo wiecie, rzecz fajnie się prezentuje w tekście, ale przelać taką ideę na sensowny obrazek to jest trudno.
Co do zdjęcia na okładce: na początku próbowałem coś z tym zrobić, ale wszystkie foty jakie znalazłem były mało ciekawe, wtórne, tzn. patrząc na okładkę człowiek myślał, że to wygląda jak setka innych bootów na świecie, nie tylko IM. Chciałem więc zrobić coś innego, wyjątkowego, jak wyjątkowy był ten koncert.
Co do przeładowania: mówiąc obiektywnie, nie sądzę. Byłaby przeładowana gdyby napisy nie miały tego przyciemnionego tła i były mniejsze, a tak w oczy się rzuca najpierw logo IM, później tytuł, na końcu tło, czyli tak jak być powinno.
Czekam na dalsze opinie i pomysły, plus oczywiście jakieś materiały, bo wiecie, rzecz fajnie się prezentuje w tekście, ale przelać taką ideę na sensowny obrazek to jest trudno.
Nightmares... forever calling me
Nightmares... now we rest in peace
w sumie ta herkiego tesh jest ok...to moze wybierzemy projekty na okladke i tyl, a z reszty zrobimy ksiazeczke z artami

A mi sie ta bardzo podoba:) wkoncu wpadka z dwiema szóstkami powinna byc uwieczniona
ta, ta herkiego niewatpliwie oryginalniejsza
, mysle,ze trzeba wszystkie projekty zebrac, utworzyc ankiete i wybrac - bedzie najlepiej 
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Metalophil
- -#Moonchild

wlasciwie to jezeli bawic sie juz w gramatyke to najpierw trzeba sie zdecydowac: po polsku czy po angielsku pisac...Metalophil pisze:chyba powinno być "Śląski Stadium" albo "Stadion Śląski" - w angielskim jest inny szyk...
ale okładka i tak bardzo mi się podoba :beer
Slaski Stadium Chorzow POLAND
albo
Stadion Śląski, Chorzów POLSKA i wsio
ale moralizuje
albo Silesia Stadium :>
no faktSzymon pisze:albo Silesia Stadium :>
Poprawione teksty, całość poszła też odrobinę w górę:

Co do zdjęć z koncertu na okładcę, to myślałem nad tym trochę. Wymyśliłem, że fajnie wyglądałyby zdjęcia powrzucane tak luźno między te płyty. Co myślicie?
Okładka DVD się robi. Prosiłbym o jakieś info techniczne dotyczące chapterów, nie wiem, co chcecie żeby się tam znalazło. Wrzucajcie jakieś teksty itp.

Co do zdjęć z koncertu na okładcę, to myślałem nad tym trochę. Wymyśliłem, że fajnie wyglądałyby zdjęcia powrzucane tak luźno między te płyty. Co myślicie?
Okładka DVD się robi. Prosiłbym o jakieś info techniczne dotyczące chapterów, nie wiem, co chcecie żeby się tam znalazło. Wrzucajcie jakieś teksty itp.
a propo tego boota dvd lub divx osoby spoza fc takie jak ja tez beda mialy jakas mozliwosc dostania go?
a co do tych zdjec miedzy okladkami to mi sie zdaje ze srednio to moze wygladac dobrze jest jak jest
a co do tych zdjec miedzy okladkami to mi sie zdaje ze srednio to moze wygladac dobrze jest jak jest
Ten projekt z okładkami jest śliczny.
Ale zdjęcia z koncertu też powinny być. A czy w środku czy nie... No z tyłu napewno
A tak to ciężko zdecydować, bo za fajne projekty daliście wszyscy :rocx:
A co to za japońskie znaczki na okładce z Sanctuary się pojawiły ?;]
Ale zdjęcia z koncertu też powinny być. A czy w środku czy nie... No z tyłu napewno
A tak to ciężko zdecydować, bo za fajne projekty daliście wszyscy :rocx:
A co to za japońskie znaczki na okładce z Sanctuary się pojawiły ?;]
Sanktuarium:EvE pisze:A co to za japońskie znaczki na okładce z Sanctuary się pojawiły ?;]
Prowler

Prowler ukazał się tylko w Japonii na 7 calowej winylowej płycie.
1. Prowler (Harris)
2. Running Free (Harris, Di'Anno)
Data wydania: 1980
Producent: Will Malone
LP7 EMI EMS 17075
wejdz na http://foto.aj.pl/ - gosc ma 5 swietnych fotek, ktore beda pasowaly do Twojej koncepcji - mial mi pzryslac w wersji 6MPX, ale jakos sie nie odezwalMacio.Men pisze:Poprawione teksty, całość poszła też odrobinę w górę:
Ze swojej strony proponuje ograniczyc ilosc okladek z plyt i singli i dac:
* jakis fragment z early days jakos glowne tlo
* skan biletu
* w/w fotki
* kilka okladek z tego co zaprezentowales
P.S. fotki moglyby byc zrobione na wzor polaroidow z jakim recznym podpisem na tym bialym obszarze pod jakby to powiedziec ... "zdjeciem wlasciwym"
He has the power to heal,
He has the gift of the second sight,
He is the chosen one...
Dzięki za opinię. Zdjęcia naprawdę fajne, zaraz zabieram się do roboty. Co do fragmentu z Early Days, nie wiem o co Ci dokładnie chodzi, mógłbyś to jakoś dokładniej opisać albo wrzucić taką grafikę?7th_son pisze:wejdz na http://foto.aj.pl/ - gosc ma 5 swietnych fotek, ktore beda pasowaly do Twojej koncepcji - mial mi pzryslac w wersji 6MPX, ale jakos sie nie odezwalMacio.Men pisze:Poprawione teksty, całość poszła też odrobinę w górę:
Ze swojej strony proponuje ograniczyc ilosc okladek z plyt i singli i dac:
* jakis fragment z early days jakos glowne tlo
* skan biletu
* w/w fotki
* kilka okladek z tego co zaprezentowales
P.S. fotki moglyby byc zrobione na wzor polaroidow z jakim recznym podpisem na tym bialym obszarze pod jakby to powiedziec ... "zdjeciem wlasciwym"
Jak ktoś ma skan biletu to niech wrzuci.
np ta plachta, ktora byla po obu stronach sceny. Cos w tym stylu, zeby bylo nawiazanie do materialu, ktore promuje trasa.
He has the power to heal,
He has the gift of the second sight,
He is the chosen one...

Tak jeszcze myślałem, żeby wszystkie okładki zrobić czarno białe, a logo i zdjęcia z koncertu w kolorze, fajnie by sie nawet odróżniało i mniejszy chaos dla oczu. Co myślicie? Ładować więcej zdjęć?
UPDATE:
To o czym pisałem wyżej:

Nawet nawet to wygląda, jakby dorzucić więcej zdjęć...