Death On The Road - album live!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jakie wersje "Death On The Road" planujesz zakupić?

Wszystkie (2CD, 2DVD, 2LP)
16
8%
tylko 2CD
32
16%
tylko 2DVD
76
39%
tylko 2LP
3
2%
2CD, 2DVD
48
24%
2CD, 2LP
0
Brak głosów
2DVD, 2LP
0
Brak głosów
Nie zamierzam zakupić tego wydawnictwa
21
11%

Liczba głosów: 196

Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Death On The Road - album live!

Post autor: Rainmaker. »

MaYeR pisze:
Rainmaker. pisze:Tak tylko że ta fabryka bardzo ostatnio zwiększyła obroty, czasem zapominając o jakości. Zresztą widać to jak na dłoni od czasu wydania "Edward The Great".
Nie podoba Ci sie jakosc Edwarda? Moim zdaniem dzwiek jest "wypierdowy" :lol:
A tak powaznie to przyznalbym Ci racje gdybym zobaczyl chociaz jedna, wieksza zmasowana akcje majaca promowac obecne skladaki. Powiedzialbym wtedy, ze szykuja skok na powazna kase. A tak..
Daj znac jak wwygrzebiesz cos o skladankach Essential i Edward the great re-edition :) :beer

Wiesz wydaje mi się że właśnie od tej składanki wydanej w 2002 dla Maiden bardziej zaczęła się liczyć kasa niż muzyka, to po prostu pierwszy taki kompletnie bez polotu pomysł. Idźmy dalej; Maiden w 2003 wydają „Dance Of Death” – cała ta propaganda albumu na miarę „The Number Of The Beat” , nigdy też nie wydali takich niezwykle komercyjnych singielków pod publiczkę jak „Wildest Dreams” czy „Rainmaker” dalej kolejna składanka Essential a teraz siłowo wydają najgorszą koncertówkę w ich dorobku „Death On The Road”. Wygląda na to że Muzyka "Iron Maiden" broni się coraz słabiej z bólem sreca to piszę ale takie mam odczucia, mam tylko nadzieje że nowy album będzie super i pozostawi daleko w tyle teraźniejsze wydawnictwa.
ropuch

Post autor: ropuch »

Rainmaker. pisze:nigdy też nie wydali takich niezwykle komercyjnych singielków pod publiczkę jak „Wildest Dreams” czy „Rainmaker”
Od Rainmaker`a to mi sie prosze odstosunkowac, bo lubie zarowno utwor jak i teledysk :P

a skladanki w heavy-metalu to w ogole jakies nieporozumienie :)
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Rainmaker. pisze: Idźmy dalej; Maiden w 2003 wydają „Dance Of Death” – cała ta propaganda albumu na miarę „The Number Of The Beat”
:shock: A tej propagady to jakos nie pamietam :)

,
Rainmaker. pisze: nigdy też nie wydali takich niezwykle komercyjnych singielków pod publiczkę jak „Wildest Dreams” czy „Rainmaker”
:lol: Polecam zaznajomienie sie z dyskografia :wink:
np.
http://www.sanktuarium.org/html/dyskogr ... women.html

,
Rainmaker. pisze: dalej kolejna składanka Essential
Jak ja kupisz to daj znac, chetnie o niej cos napisze na Sanktuarium bo do dzis nie moge jej nigdzie kupic w sklepie :D
Rainmaker. pisze: teraz siłowo wydają najgorszą koncertówkę w ich dorobku „Death On The Road”..
Kto tak powiedzial?
6: Finland
#7: Sweden
#12: Norway
#14: France
#17: Italy
#17: Switzerland
#18: Spain
#22: U.K.
#27: Ireland
#39: Holland
Rainmaker. pisze:Wygląda na to że Muzyka "Iron Maiden" broni się coraz słabiej z bólem sreca to piszę ale takie mam odczucia, mam tylko nadzieje że nowy album będzie super i pozostawi daleko w tyle teraźniejsze wydawnictwa.

Oby nie. Ma byc tak jak teraz!
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

MaYeR pisze:
Rainmaker. pisze: Idźmy dalej; Maiden w 2003 wydają „Dance Of Death” – cała ta propaganda albumu na miarę „The Number Of The Beat”
:shock: A tej propagady to jakos nie pamietam :)
:D no a ja pamiętam jak czytałem te zachwalanki Bruca czy Kevina.
MaYeR pisze:
Rainmaker. pisze: nigdy też nie wydali takich niezwykle komercyjnych singielków pod publiczkę jak „Wildest Dreams” czy „Rainmaker”
:lol: Polecam zaznajomienie sie z dyskografia :wink:
np.
http://www.sanktuarium.org/html/dyskogr ... women.html
Eeee tam to były początki po za tym ten kawałek nie znalazł się na albumie.
MaYeR pisze:
Rainmaker. pisze: dalej kolejna składanka Essential
Jak ja kupisz to daj znac, chetnie o niej cos napisze na Sanktuarium bo do dzis nie moge jej nigdzie kupic w sklepie :D
Ok z chęcią pomogę :beer
MaYeR pisze:
Rainmaker. pisze: teraz siłowo wydają najgorszą koncertówkę w ich dorobku „Death On The Road”..
Kto tak powiedzial?
6: Finland
#7: Sweden
#12: Norway
#14: France
#17: Italy
#17: Switzerland
#18: Spain
#22: U.K.
#27: Ireland
#39: Holland
Co to ma do rzeczy?? Chodziło mi o to że na siłę wydali koncert z Dortmund - na którym zespół wypadł bardzo przeciętnie.
MaYeR pisze:
Rainmaker. pisze:Wygląda na to że Muzyka "Iron Maiden" broni się coraz słabiej z bólem sreca to piszę ale takie mam odczucia, mam tylko nadzieje że nowy album będzie super i pozostawi daleko w tyle teraźniejsze wydawnictwa.

Oby nowy album był duuuuużo lepszy niż "Dance Of Death" który jest stromą strzałeczką w dół w porównaniu z "Brave New World".
ropuch

Rainmaker. pisze:Oby nowy album był duuuuużo lepszy niż "Dance Of Death" który jest stromą strzałeczką w dół w porównaniu z "Brave New World".
no nie przesadzaj, fakt DoD nie przykuwa tak uwagi jak BNW, ale jest tam kilka znakomitych numerow. Ogolnie cenie ta plyte za bardziej 'teatralny' klimat.
Krokodyl_dg
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Krokodyl_dg »

MaYeR pisze:

Tak kiepsko? Nie żartuj Mayer, myślałem że Ty jako wierny fan Maiden potrafi odróżnić ziarno od plewa. DOTR jest kiepskim albumem przede wszystkim dzięki słabej kondycji głosowej Dickinsona... brakuje mu kopa i przestrzeni jaką miał RiR czy LAD...
ropuch

Krokodyl_dg pisze:DOTR jest kiepskim albumem przede wszystkim dzięki słabej kondycji głosowej Dickinsona... brakuje mu kopa i przestrzeni jaką miał RiR czy LAD...
Moim zdaniem Dickinson jest wlasnie od trasy BNW w najlepszej forie wokalnej, na LAD przynajmniej moim zdaniem wypada slabiej niz obecnie.
Krokodyl_dg
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Krokodyl_dg »

wsłuchaj się - Dickinson bardzo kiepsko wypada na tle reszty zespołu, charczy, piszczy, skrzeczy, oszukuje... jedyny numer jaki mu wyszedł to Journeyman...
ropuch

Jak kupie DVD to sie wypowiem dokladniej, na razie to co pisalem opiera sie na tym, co slyszalem na koncercie we Wrocławiu.
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Krokodyl_dg pisze:jedyny numer jaki mu wyszedł to Journeyman...
Który jest zresztą moim zdaniem najlepszym utworem na DOTR.....no moze obok Wildest Dreams
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Oby nowy album był duuuuużo lepszy niż "Dance Of Death" który jest stromą strzałeczką w dół w porównaniu z "Brave New World".
A mi sie wydaje ze Dance of death jest przez ludzi gorzej oceniany glownie dlatego, ze BNW to byl szok - znow slyszymy Brucea i do tego Adrian ! - wiec w gruncie rzeczy podejscie bylo bardziej emocjonalne. Jak wydali DOD to dla ludzi jest to po prostu kolejna plyta Maiden... Jestem pewien ze gdyby Bruce wrocil na tej plycie to byscie ja zachwalali w niebiosa.

Argumenty odnosnie kolejnego "the number of the beast" pojawialy sie zawsze, ale dotyczyly atmosfery nagrywania a nie samego materialu. I dobrze po to swiadczy o duzym zaangazowaniu emocjonalnym muzykow ktorzy czuja sie swietnie w studiu i wykazuja duzy zapal.

Co do komercyjnosci to w gruncie rzeczy bardziej pod publike uwazam Wicker mana niz Wildest dreams.

Jesli chodzi o fanow i fanatykow... byc moze nie bylo cie w hali ludowej w 2003 roku i nie wiesz jak bardzo ludzie chca miec taka pamiatke z trasy z dobrym miksem i pelnym brzmieniem ktorego nie maja zadne bootlegi. Dla ludzi ktorych na tej trasie nie bylo, czy ktorzy ogladali koncert na Vivie nowe wydawnictwo moze byc warte zignorowania - dla tych ktorzy doswiadczyli tej trasy NIE.

I juz dajcie spokoj z tym Dickinsonem!
Can The End Be At Hand?
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

ropuch pisze:Jak kupie DVD to sie wypowiem dokladniej, na razie to co pisalem opiera sie na tym, co slyszalem na koncercie we Wrocławiu
heh na koncercie wszystko wydaje się lepsze :D :rocx
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

Wiecie, że w Częstochowie wciąż mnie odsyłają do domu we wszystkich sklepach??? W Media Markt codziennie mają jakąś inną wymówkę. Mówią, że w żadnym MM jeszcze nie ma. Wiecie coś o tym?
ropuch

levy88 pisze:Wiecie, że w Częstochowie wciąż mnie odsyłają do domu we wszystkich sklepach??? W Media Markt codziennie mają jakąś inną wymówkę. Mówią, że w żadnym MM jeszcze nie ma. Wiecie coś o tym?
no ja wczoraj bylem w MM w Katowicach i faktycznie nie widzialem...moze mowia prawde.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

levy88 pisze:Mówią, że w żadnym MM jeszcze nie ma. Wiecie coś o tym?

ta... to ich stary numer :!: Pytałem się w miesiąc po premierze reedycji Dickinsona czy jest Accident to mówili że to jeszcze NIGDZIE nie wyszło...
No i zamówiłem na www.fan.pl
ropuch

syzygy pisze:Pytałem się w miesiąc po premierze reedycji Dickinsona czy jest Accident to mówili że to jeszcze NIGDZIE nie wyszło.
to dziwne bo mnie sie to wlasnie w MM i to krotko po premierze udalo wlasnie AoB kupic :D
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

Właśnie mamusia mi w Łodzi w MM kupiła :lol: Mogą mnie w cztery litery pocałować fizole jedne... :?
ropuch

levy88 pisze:Właśnie mamusia mi w Łodzi w MM kupiła Laughing
ale masz dobra mamusie :D
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Krokodyl_dg pisze: DOTR jest kiepskim albumem przede wszystkim dzięki słabej kondycji głosowej Dickinsona... brakuje mu kopa i przestrzeni jaką miał RiR czy LAD...
Pisalem kiedys, ze nie slucham muzyki patrzac na technike.
Gdyby nie to - to 80% bootlegow z Blazem mozna by wysmiac bo falszuje, oszukuje itd.
Gdyby nie to - to Bob Dylan nie bylby rowniez moim faworytem - bo jak pewnie wiesz lamie wszelke zasady spiewu...
Mnie interesuje tylko klimat. A wg mnie DoTR go ma.
Nigdzie nie powiedzialem, ze jest to genialna plyta ale ja nie patrze na swiat w czarno-bialych barwach, mowiac ze album moze byc tylko albo genialny albo kupa....
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

ropuch pisze:syzygy napisał:
Pytałem się w miesiąc po premierze reedycji Dickinsona czy jest Accident to mówili że to jeszcze NIGDZIE nie wyszło.

to dziwne bo mnie sie to wlasnie w MM i to krotko po premierze udalo wlasnie AoB kupic
Ja mówię TYLKO o Częstochowskim Media :)
ODPOWIEDZ