04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena

Post autor: likipiki »

Jak zaczęła się mowa o karaniu, od razu wiedziałem, że prędzej czy później padnie słowo o pejczykach :mrgreen: ;)
czyżbyśmy mieli spejczowane społeczeństwo ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

świnka666 pisze:Jak zaczęła się mowa o karaniu, od razu wiedziałem, że prędzej czy później padnie słowo o pejczykach
czyżbyśmy mieli spejczowane społeczeństwo
:lol: No coś Ty :P Ta moda przyszła z zachodu :P A u nas w Texasie jest to bardzo popularne :lol: Ostatnio nawet mój kompan Dżejson Triwet kupił sobie pejcza i jemu sie sprawdza elegancko :P :lol:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Sugerujesz, że i ja powinienem pomyśleć o takim wynalazku? ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Fear
-#Assassin
-#Assassin

świnka666 pisze:Sugerujesz, że i ja powinienem pomyśleć o takim wynalazku?
No pewnie :P Jak najbardziej :wink: Ale weź na fakture, żeby Ci od podatku odliczyli później :wink:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Fear pisze:Hmmm.... Ciekawe zjawisko, bo na tego jak mówisz "brzydala" leci większość pięknych kobiet 8)
Kobiety lecą na każdego faceta byleby tylko nie śmierdział :lol:
A poważnie to Czak paskudny jest :wink: Blach.
Copycat pisze:A jak mnie ukażesz? :mrgreen:
Fear pisze:Już kupiłem pejcza 8)

Zaczynam się bać :lol:
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Kurcze, minelo juz trzy tygodnie od koncertu a temat nie zamiaru zginac w czelusciach forum :D Jak tak dalej pojdzie to dociagniemy go do nastepnego koncertu DT w Polsce :lol:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Oby :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Copycat pisze: Kobiety lecą na każdego faceta byleby tylko nie śmierdział :lol:
A poważnie to Czak paskudny jest :wink: Blach.

Ja nie śmierdze :P Tylko pięknie pachne 8)
Copycat pisze:Zaczynam się bać :lol:
Bójcie się i myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny :!: :lol:

P.S : Wytrwamy do następnego koncertu :beer
Norx
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Norx »

Wiatam wszystkich fanów Dream Theater :beer
Jakiś tydzień temu kumpel mi zapuścił kilka kawałków, to była jego odpowieć na puszczenie mu Paschendale ze słowami "popatrz Lama jak Ci panowie zapierdalają na gitarach) :D
On pokazał mi jak wymiata Petrucci (respekt :rocx) :solo

Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki :beer :D
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Norx. Widze, że dołączasz do gorna "wybranych" :lol: :beer
Jakie utwory mówisz... Hm... Napewno sobie posłuchaj utworów z I&W, jest to świetna płytka. Jesli chcesz zostac oczarowany na ponad godzine niezykłym klimatem, który pozostanie na długo w Twojej pamięci zapuść sobie płytkę Scenes from a memory... Jeśli masz ochote na jakieś "wyładowanie muzyczne" zapuść sobie Train Of Thought.
A utwory : Pull Me Under, Erotomania, Through Her Eyes, Lifting Shadows of a dream, Stream of Conscioussnes, Hollow Years, Lines In the Sand, . No to może tyle na początek :P Ale zachęcam do poznania całej dyskografii, która naprawde imponuje :wink:
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Norx pisze:Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki :beer :D
Witaj :wink: Po pierwszze jeśli chcesz polubić DT jako całość, musisz zdecydowanie odejść od patrzenia na utwory w schemacie zwrotka-refren-zwrotka-refren-solo-refren :wink: W DT to się kompletnie nie sprawdza :P
A tak poważnie, nie słuchaj poszczególnych utworów, słuchaj całych albumów bo tylko tak da się załapać klimat (np. w "Scenes from a memory") Przesłuchaj jakiejś plyty, potem następnej(nie ma aż takiego znaczenia jake będą miały tytuły, bo skoro nie znasz zespołu, to i tak nic Ci to nie powie) a po jakimś czasie sam zdecydujesz co Ci się podoba - czy bardziej metalowo czy progresywnie. Każdy z nas tutaj preferuje coś innego, więc nie sugeruj się za bardzo czyimś gustem (a poza tym my tu jesteśmy totalni maniacy, więc polecimy Ci wszystko po kolei i bez wyjątku :P :wink: )
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Copycat pisze:słuchaj całych albumów
Piwo jej :beer Ale ja to naisałem wyżej :P

Copycat pisze:poza tym my tu jesteśmy totalni maniacy, więc polecimy Ci wszystko po kolei i bez wyjątku
No ja się starałem wybrac tak neutralnie :wink: Coś mocnego, lekkiego, melodyjnego, pięknego i zadziwiającego :wink:
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: eulogy »

Norx pisze:Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki
Images & Words w całości :!: Jeżeli Ci sie spodoba to później siegaj po byla jaki ich album a na pewno sie zakochasz w tej muzyce :roll:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

A ja bym zasugerował zdecydowanie Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory. Ja generalnie do słuchania DT przekonałem już 3 osoby i za każdym razem polecałem im Scenes From Memory i od 1 przesłuchania byli wielbicielami. Inne płyty im jakoś nie wchodziły na początku. Jeden mój kumpel dostał ode mnie w zasadzie ( bo to dłuższ historia :wink: ) Awake i go nie przekonało. Powiem więcej trochę się zraził, ale po czasie zaproponowałem mu SFAM i stał się z miejsca wiernym wielbicielem DT. Ja sam też zaczynałem od SFAM i osobiście wszystkim polecam SFAM, a potem to już z górki 8) . Łyka się po prostu wszystko w każdej ilości.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

A ja dzis przeprowadzam eksperyment :lol: Koleżanka poprosiła abym ja troszke wprowadził w muzykę Dream Theater i jako pierwsza pozycje pożyczam jej DVD Metropolis 2000:Scenes From New York :wink:
Ciekaw jestem jaka bedzie jej reakcja i jak odbierze ten wręcz teatralny koncert :wink:
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

A mi przed chwila kolezanka mowila, ze sluchala dzisiaj RMF-FM i ze w pewnym momencie lecial jakis kawalek Dreamow :shock: Wierzyc jej sie nie chcialo ale mowi, ze jest pewna ze to byli oni. Prosze, prosze jakie to rzeczy zaczynaja sie dziac w Polsce, ze juz Dreamow zaczynaja w radiu puszczac :D
Fear
-#Assassin
-#Assassin

kocian_jr pisze:A mi przed chwila kolezanka mowila, ze sluchala dzisiaj RMF-FM i ze w pewnym momencie lecial jakis kawalek Dreamow :shock: Wierzyc jej sie nie chcialo ale mowi, ze jest pewna ze to byli oni. Prosze, prosze jakie to rzeczy zaczynaja sie dziac w Polsce, ze juz Dreamow zaczynaja w radiu puszczac :D
Ciekawe co leciało... Pewnie Octavarium :wink:
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Fear pisze:Pewnie Octavarium
Radio edit version :lol: Z 24 min na 3minutki :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

eulogy pisze:
Fear pisze:Pewnie Octavarium
Radio edit version :lol: Z 24 min na 3minutki :lol:
Tak.... To była jakaś szybsza wersja utworku, aż z 24 min zrobiło się 3 :wink: Chyba, że jakiś disco-mix puścili w radiu :wink:
BTW : Słyszał ktoś o tym, że na okładce ( raczej koncertówki ) SFAM, były palące się wieże WTC?
Mnie to zaciekawiło... Takie wydania można było kupić do czasu przed zamachem, a następnie po zamachu 11 września 2001 roku wycofano je ze sprzedarzy...
Czyżby słuchanie Dreamów i ich muzyka wpływały aż tak mocno na słuchaczy, że byliby w stanie zrobić takie zamachy? Jeszcze się okaże , że Bin Laden słuchał Dreamów, i ta okładaka i sama muzyka skłoniły go do zorganizowania zamachów an Nowy Jork...
Ale mówiąc całekim poważnie, to jest zaskakujące... Teraz chcialbym mieć taką wersje płytki z Palącymi się wieżami WTC :wink: Przypadek... Przeczucie.. Przepowiednia... Któz to wie... :wink:
eulogy
-#Trooper
-#Trooper

Słyszał ktoś o tym, że na okładce ( raczej koncertówki ) SFAM, były palące się wieże WTC?
Oto ta okładka:
Obrazek

Nom tak było z ta koncertówka, ponoć muzycy zespołu 11 wrzesnia 2001 biegali po nowojorskich sklepach i wykupywali wszystkie egzemplarze. Czesto na Ebay mozna kupic ta wersje i nawet wcale nie jest droga w okolicha 30$ można juz mieć :roll:
Ostatnio zmieniony pn paź 31, 2005 8:10 pm przez eulogy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ