czyżbyśmy mieli spejczowane społeczeństwo
04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- likipiki
- -#Lord of the flies

Re: 04/10/2005 - Dream Theater - Poznań @ Arena
Jak zaczęła się mowa o karaniu, od razu wiedziałem, że prędzej czy później padnie słowo o pejczykach

And it's a dirty job but someone's gotta do it...
świnka666 pisze:Jak zaczęła się mowa o karaniu, od razu wiedziałem, że prędzej czy później padnie słowo o pejczykach
- likipiki
- -#Lord of the flies

Sugerujesz, że i ja powinienem pomyśleć o takim wynalazku? 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
No pewnieświnka666 pisze:Sugerujesz, że i ja powinienem pomyśleć o takim wynalazku?
Kobiety lecą na każdego faceta byleby tylko nie śmierdziałFear pisze:Hmmm.... Ciekawe zjawisko, bo na tego jak mówisz "brzydala" leci większość pięknych kobiet![]()
A poważnie to Czak paskudny jest
Copycat pisze:A jak mnie ukażesz?![]()
Fear pisze:Już kupiłem pejcza
Zaczynam się bać
Kurcze, minelo juz trzy tygodnie od koncertu a temat nie zamiaru zginac w czelusciach forum
Jak tak dalej pojdzie to dociagniemy go do nastepnego koncertu DT w Polsce 
Copycat pisze: Kobiety lecą na każdego faceta byleby tylko nie śmierdział![]()
A poważnie to Czak paskudny jestBlach.
Ja nie śmierdze
Bójcie się i myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godzinyCopycat pisze:Zaczynam się bać
P.S : Wytrwamy do następnego koncertu :beer
Wiatam wszystkich fanów Dream Theater :beer
Jakiś tydzień temu kumpel mi zapuścił kilka kawałków, to była jego odpowieć na puszczenie mu Paschendale ze słowami "popatrz Lama jak Ci panowie zapierdalają na gitarach)
On pokazał mi jak wymiata Petrucci (respekt :rocx) :solo
Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki :beer
Jakiś tydzień temu kumpel mi zapuścił kilka kawałków, to była jego odpowieć na puszczenie mu Paschendale ze słowami "popatrz Lama jak Ci panowie zapierdalają na gitarach)
On pokazał mi jak wymiata Petrucci (respekt :rocx) :solo
Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki :beer
Norx. Widze, że dołączasz do gorna "wybranych"
:beer
Jakie utwory mówisz... Hm... Napewno sobie posłuchaj utworów z I&W, jest to świetna płytka. Jesli chcesz zostac oczarowany na ponad godzine niezykłym klimatem, który pozostanie na długo w Twojej pamięci zapuść sobie płytkę Scenes from a memory... Jeśli masz ochote na jakieś "wyładowanie muzyczne" zapuść sobie Train Of Thought.
A utwory : Pull Me Under, Erotomania, Through Her Eyes, Lifting Shadows of a dream, Stream of Conscioussnes, Hollow Years, Lines In the Sand, . No to może tyle na początek
Ale zachęcam do poznania całej dyskografii, która naprawde imponuje 
Jakie utwory mówisz... Hm... Napewno sobie posłuchaj utworów z I&W, jest to świetna płytka. Jesli chcesz zostac oczarowany na ponad godzine niezykłym klimatem, który pozostanie na długo w Twojej pamięci zapuść sobie płytkę Scenes from a memory... Jeśli masz ochote na jakieś "wyładowanie muzyczne" zapuść sobie Train Of Thought.
A utwory : Pull Me Under, Erotomania, Through Her Eyes, Lifting Shadows of a dream, Stream of Conscioussnes, Hollow Years, Lines In the Sand, . No to może tyle na początek
WitajNorx pisze:Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki :beer
A tak poważnie, nie słuchaj poszczególnych utworów, słuchaj całych albumów bo tylko tak da się załapać klimat (np. w "Scenes from a memory") Przesłuchaj jakiejś plyty, potem następnej(nie ma aż takiego znaczenia jake będą miały tytuły, bo skoro nie znasz zespołu, to i tak nic Ci to nie powie) a po jakimś czasie sam zdecydujesz co Ci się podoba - czy bardziej metalowo czy progresywnie. Każdy z nas tutaj preferuje coś innego, więc nie sugeruj się za bardzo czyimś gustem (a poza tym my tu jesteśmy totalni maniacy, więc polecimy Ci wszystko po kolei i bez wyjątku
Piwo jej :beer Ale ja to naisałem wyżejCopycat pisze:słuchaj całych albumów
No ja się starałem wybrac tak neutralnieCopycat pisze:poza tym my tu jesteśmy totalni maniacy, więc polecimy Ci wszystko po kolei i bez wyjątku
Images & Words w całościNorx pisze:Chaciałbym, abyście mi polecili jakieś fajne kawałki do przesłuchania. Z góry wielkie dzięki
A ja bym zasugerował zdecydowanie Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory. Ja generalnie do słuchania DT przekonałem już 3 osoby i za każdym razem polecałem im Scenes From Memory i od 1 przesłuchania byli wielbicielami. Inne płyty im jakoś nie wchodziły na początku. Jeden mój kumpel dostał ode mnie w zasadzie ( bo to dłuższ historia
) Awake i go nie przekonało. Powiem więcej trochę się zraził, ale po czasie zaproponowałem mu SFAM i stał się z miejsca wiernym wielbicielem DT. Ja sam też zaczynałem od SFAM i osobiście wszystkim polecam SFAM, a potem to już z górki
. Łyka się po prostu wszystko w każdej ilości.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
A ja dzis przeprowadzam eksperyment
Koleżanka poprosiła abym ja troszke wprowadził w muzykę Dream Theater i jako pierwsza pozycje pożyczam jej DVD Metropolis 2000:Scenes From New York
Ciekaw jestem jaka bedzie jej reakcja i jak odbierze ten wręcz teatralny koncert
Ciekaw jestem jaka bedzie jej reakcja i jak odbierze ten wręcz teatralny koncert
A mi przed chwila kolezanka mowila, ze sluchala dzisiaj RMF-FM i ze w pewnym momencie lecial jakis kawalek Dreamow
Wierzyc jej sie nie chcialo ale mowi, ze jest pewna ze to byli oni. Prosze, prosze jakie to rzeczy zaczynaja sie dziac w Polsce, ze juz Dreamow zaczynaja w radiu puszczac 
Ciekawe co leciało... Pewnie Octavariumkocian_jr pisze:A mi przed chwila kolezanka mowila, ze sluchala dzisiaj RMF-FM i ze w pewnym momencie lecial jakis kawalek DreamowWierzyc jej sie nie chcialo ale mowi, ze jest pewna ze to byli oni. Prosze, prosze jakie to rzeczy zaczynaja sie dziac w Polsce, ze juz Dreamow zaczynaja w radiu puszczac
Radio edit versionFear pisze:Pewnie Octavarium
Tak.... To była jakaś szybsza wersja utworku, aż z 24 min zrobiło się 3eulogy pisze:Radio edit versionFear pisze:Pewnie OctavariumZ 24 min na 3minutki
BTW : Słyszał ktoś o tym, że na okładce ( raczej koncertówki ) SFAM, były palące się wieże WTC?
Mnie to zaciekawiło... Takie wydania można było kupić do czasu przed zamachem, a następnie po zamachu 11 września 2001 roku wycofano je ze sprzedarzy...
Czyżby słuchanie Dreamów i ich muzyka wpływały aż tak mocno na słuchaczy, że byliby w stanie zrobić takie zamachy? Jeszcze się okaże , że Bin Laden słuchał Dreamów, i ta okładaka i sama muzyka skłoniły go do zorganizowania zamachów an Nowy Jork...
Ale mówiąc całekim poważnie, to jest zaskakujące... Teraz chcialbym mieć taką wersje płytki z Palącymi się wieżami WTC
Oto ta okładka:Słyszał ktoś o tym, że na okładce ( raczej koncertówki ) SFAM, były palące się wieże WTC?

Nom tak było z ta koncertówka, ponoć muzycy zespołu 11 wrzesnia 2001 biegali po nowojorskich sklepach i wykupywali wszystkie egzemplarze. Czesto na Ebay mozna kupic ta wersje i nawet wcale nie jest droga w okolicha 30$ można juz mieć
Ostatnio zmieniony pn paź 31, 2005 8:10 pm przez eulogy, łącznie zmieniany 1 raz.