ale w sumie, np.na okładce fira nie jest znowu taki kiczowatyMatek pisze:hehe, jeżeli Edek jest kiczowaty (nie mówie że nie jest... )
Szanowny Pan Eddie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Szanowny Pan Eddie
nie tyle DoD co wszystke nowe edki, te nie rysowanesyzygy pisze:ale w sumie, np.na okładce fira nie jest znowu taki kiczowatyMatek pisze:hehe, jeżeli Edek jest kiczowaty (nie mówie że nie jest... )DoD to szczyt kiczu (Okładka, bo muzyka super
)
edek się zeszmacił na starośćMatek pisze:nie tyle DoD co wszystke nowe edki, te nie rysowane
-
Adrian Borgnine
- -#Wrathchild

To ja proponuję MANOWARA. Może będą jeszcze lepsze propozycje? Edek nie jest tak znowu ostatni pod tym względem...Matek pisze:hehe, jeżeli Edek jest kiczowaty (nie mówie że nie jest...) to co powiecie o okładkach Judas Priest?
Nie wiem czy mi się to przyśniło, czy gdzieś to czytałem, ale czy Eddiego nie "obsługują" 2 osoby? Najlepszy, jest ten z Live after Death który chodzi po schodach i wywija głową jak szalony.
Jest kiczowaty oczywiście ze jest, bo to jest Heavy Metal a nie poezja śpiewana
,okładki Judas Priest, akurat niektóre są ciekawe ,np. Rocka Rolla, motyw z kasplem Coca Coli ale te z lat 80 to okładki typowo heavy-metalowe z tym że bardzo kultowe, np.British Steel czy Screaming for Vengeance.
Manowar to inna para kaloszy .Zresztą to wszystko właśnie jest kicz artystyczny, i to chodzi , bo heavy-metal ma taki być,ale to jest oczywiście kicz pozytywny.
Manowar to inna para kaloszy .Zresztą to wszystko właśnie jest kicz artystyczny, i to chodzi , bo heavy-metal ma taki być,ale to jest oczywiście kicz pozytywny.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Bardzo prawdopodobne, zwłaszcza ze względu rozmiarów Edka. Jedna osoba troszczyła by się o chodzenie, a druga o bicie gitarzystów i inne fanaberiePiwowarus pisze:Nie wiem czy mi się to przyśniło, czy gdzieś to czytałem, ale czy Eddiego nie "obsługują" 2 osoby?
Mnie się najbardziej podoba Eddie z Brave New World!!! Tak jakby swoją wielkością chciał objąć cały świat, zaczynając rzecz jasna od Londynu (heh) Na tej właśnie okładce Eddie wygląda jak Bóg i to jest fajne... :rocx
Weźcie mnie na rzeź...
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Taki... mało wyraźny jest tam Eddie. Moją uwagę bardziej przyciąga piekna, futurystyczna wizja Londynu, którą mam teraz na tapeciePaula pisze:Mnie się najbardziej podoba Eddie z Brave New World!!! Tak jakby swoją wielkością chciał objąć cały świat, zaczynając rzecz jasna od Londynu (heh) Na tej właśnie okładce Eddie wygląda jak Bóg i to jest fajne...
a ja lubię Edka takiego jak np. na tym bootlegu:

- Iron Marcin
- -#Invader

Moj ulubiomny edek jest z plyty the number of the beast i fear of the dark. a tak poza tym to edek nie jest dla mnie kiczowaty, no chyba ze ten co chodzi na koncertach albo z ostatnich oklładek, np DoD. Po prostu eddie to legenda.
-
k_r_z_y_s_i_e_k
- -#Wrathchild

co do edka to wlasnie ogladalem najlepszy z najlepszych (czy jakos tak, taki teleturniej na TVP2) i bylo pytanie:
Eddy, jest demoniczna maskotka ktorego z legend heavy-metalu?
oczywiescie koles nie znal odpowiedzi, strzelil ze chodzi o Metallice
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
k_r_z_y_s_i_e_k pisze:co do edka to wlasnie ogladalem najlepszy z najlepszych (czy jakos tak, taki teleturniej na TVP2) i bylo pytanie:
A jeśli o najciekawszego Edka chodzi, to zdecydowanie ten z płyty Somewhere In Time. Między innymi dlatego, że nie jest tam sam...
Najlepszy Edek to jest na okladce The Essential Iron Maiden. Jestem co do tego swiecie przekonany!!!
A tak na serio to zawsze imponowal mi wyglad Edka z okladek Powerslave, oraz Brave New World. Natomiat nie lubie Eddiego z No Prayer For The Dying - jest dla mnie taki... nijaki. Poza tym nie podoba mi sie w ogole Eddie z Virtuala. Jest po prostu brzydki (kurcze, brzmi to jakby Eddie byl tak naprawde piekny
)
A tak na serio to zawsze imponowal mi wyglad Edka z okladek Powerslave, oraz Brave New World. Natomiat nie lubie Eddiego z No Prayer For The Dying - jest dla mnie taki... nijaki. Poza tym nie podoba mi sie w ogole Eddie z Virtuala. Jest po prostu brzydki (kurcze, brzmi to jakby Eddie byl tak naprawde piekny
Nie wiem czy wiecie ale Riggs tworzył Eddiego do "No prayer",potem już ktoś inny ozdabiał nim płyty Maiden.Dla mnie najlepsze są prace własnie Riggsa-nikt mu nie podskoczy.Killers,Seventh son,Trooper-toż to klasyki 
Najlepszy Edek zdecydowanie dla mnie najlepszy był na Killers a najgorszy według mnie był na Virtualu i Fear of the dark.