Nowy album Iron maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album Iron maiden
może i racja :p
Może i racjaWICKER MAN pisze:To słowa Bruce'a i bodajże Roda.
Pomiędzy trasami koncertowymi Maideni planują około 1.5 roku przerwy. Tak więc nowego albumu i trasy go promującej możemy spodziewać się najwcześniej pod koniec 2009.
Ale już się nie moge doczekać nowego krążka
w sumie jakby nagrywali płyte 2tyg... to by byli mega szybcy.... i albo jest to objaw geniuszu...albo tego ze brak im pomysłów...
Dobrze że będzie taka przerwa. W tym czasie postaram się dokupić ich wydawnictwa których mi brakuje do kolekcji 
Po pierwsze na co komu 70 minut muzyki??? 50 minut to jest max.
Poza tytm w latach 80 nagrywali płyty co rok i był to ich najlepszy okres.
Genialne rzeczy powstają szybko właśnie, British Steel nagrywano 4 tygodnie, NUmberka chyba niewiele dłużej. Właśnie takie dłuuugie przerwy pomiędzy płytami zapowiadają że te płyty nie będą zbyt dobre.
Poza tytm w latach 80 nagrywali płyty co rok i był to ich najlepszy okres.
Genialne rzeczy powstają szybko właśnie, British Steel nagrywano 4 tygodnie, NUmberka chyba niewiele dłużej. Właśnie takie dłuuugie przerwy pomiędzy płytami zapowiadają że te płyty nie będą zbyt dobre.
ale uogólniasz............... no fakt że są przykłady tego że nagrywanie długo płyty może mieć kiepskie efekty np. AoR judaszy... ale żeby tak generalizować? daj spokój. a pod jakim względem lata w których Maiden nagrywali płyty rok po roku były dla nich najlepsze? pod względem komercyjnym! bo wtedy metal był na topie i trudno było z taką muzyką nie odnieść sukcesu. ale pod względem muzycznym niekoniecznie. dlaczego? bo każda z tych płyt (domyślam się że chodzi Ci o okres 666-7th Son) zawiera jakieś pomyłki... pod względem muzycznym, moim zdaniem najlepsze są X factor i BNW, na które trochę się czekało. i to nie są chyba płyty nagrywane na szybko. i gdzie tu sens Twojej teorii?
Dokładnie... Biorąc pod uwage fakt, że na początku były płyty wydawane "szybko" to jednak jeśli się na nie czekało to w efekcie wychodziły o wiele lepiej niż takie "fast CD" ... BNW najlepsza płytką Maiden, wręcz idealne; X F "najodważniejsza" ,ale i muzycznie również cudownaMatek pisze:moim zdaniem najlepsze są X factor i BNW, na które trochę się czekało
ciekawe jakie pomyłki zawierają płyty z płyt Number -7th Son ,Gangland, Invaders,Sun and Steel,The Deullists,Flash of the Blade,Can I Play With Madness? Te są najczęsciej wymieniane, dla mnie to same świetne utwory.
A te 5 płyt to Maidenowe TOP 5. Dla mnie oczywiście .
X Factor to dobra, odważna płyta, ale to taki odpoczynek tylko, jakby Ironi mieliby same takie płyty to chyba nie byłoby dobrze.
A BNW to fakt świetna płyta, ale dziwią mnie właśnie opinie że na Powerze są wypełniacze ,a tu nie. Bo jak The Duellists jest wypełniaczem to tymbardziej Fallen Angel. Tak naprawde to ani tu ani tu nie ma wypełniaczy.
A te 5 płyt to Maidenowe TOP 5. Dla mnie oczywiście .
X Factor to dobra, odważna płyta, ale to taki odpoczynek tylko, jakby Ironi mieliby same takie płyty to chyba nie byłoby dobrze.
A BNW to fakt świetna płyta, ale dziwią mnie właśnie opinie że na Powerze są wypełniacze ,a tu nie. Bo jak The Duellists jest wypełniaczem to tymbardziej Fallen Angel. Tak naprawde to ani tu ani tu nie ma wypełniaczy.
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2005 4:26 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
jakby sie uprzec, to to fajnie wygladaThunderBird pisze:ciekawe jakie pomyłki zawierają płyty z lat 666-7
Za długie, za nudne, za bardzo powtażające się, nie znam, nie znam, niezłe, przereklamowaneThunderBird pisze:7th Son,Gangland,Invaders,Sun and Steel,The Deullists,Flash of the Blade,Can I Play With Madness.
Co do długo nie wydawanej płyty. Na płytę Metallicy czekało się 5 lat i co wyszło
Moim zdaniem Ironow stac jeszcze na duzo,ale pomyslalem sobie ze mogliby znow troszeczke poeksperymentowac i moze wyszlo by takie cudo ja X Factor tylko,ze z Brucem na wokalu.Od X Factora Ironi wrocili to swojego dawnego stylu i płytki od Vitruala do DoD sa w klasycznym ich stylu,dlatego mysle ze teraz mogliby nagrac troszke eksperymentalny albumik,ale rzecz jasna nie taki jak ostatnia płytka Mety. 
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Chciałbym zauważyć, że Metallica zrobiła to co planowała. Powróciła do korzeni, gdyż riffy są równie proste jak Kill Em All. A płyta wcale nie wyszła zła tylko większość ludzi tak uważaBlackman pisze:ale rzecz jasna nie taki jak ostatnia płytka Mety.
Metallica zrobiła to co planował jej menedżer

Czyli zagranie jak nowo poznany zespół.Powrócenie do korzeni, jednak nie było tego surowego brzmienia jak na Kill Em All i nie było głównego filaru-Cliffa Burtona. Obejrzałbyś Some Kind Of Monster mógłbyś się wypowiadać. Skoro ich nie słuchasz, a zachwycasz się samymi Maidenami wybacz nie mamy o czym rozmawiać...ThunderBird pisze:Metallica zrobiła to co planował jej menedżer![]()
Ironi napewno nie pójdą drogą Metallici i dobrze, już nawet jakby chcieli(a nie chcą) to nie mają na to czasu. Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu. Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany zespół,strrrrasznie.
Twoje zdanie, mam nadzieje, że chociaż opierasz je na prawdziwych doświadczeniach i przesłuchaniu dzieł zwanych Master Of Puppets, Ride The Lighting, Kill Em All i And Justice For All.Thunderbird pisze:Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany
Uśmiałem się jak nigdy jak to przeczytałemMetallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu.
Zgadzam sie z toba dla mnie Metallica z całym szacunkiem jest mocno przereklamowanym zespołem...ThunderBird pisze:Ironi napewno nie pójdą drogą Metallici i dobrze, już nawet jakby chcieli(a nie chcą) to nie mają na to czasu. Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu. Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany zespół,strrrrasznie.
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
E tam, bredzicieBlackman pisze:Zgadzam sie z toba dla mnie Metallica z całym szacunkiem jest mocno przereklamowanym zespołem...ThunderBird pisze:Ironi napewno nie pójdą drogą Metallici i dobrze, już nawet jakby chcieli(a nie chcą) to nie mają na to czasu. Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu. Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany zespół,strrrrasznie.
A tak bardziej na temat: Czekam z niecierpliwością na nową płyte, i zadowole sie nią zarówno jeśli to miałby być powrót do przeszłości, jak i coś nowego [w końcu to Ironi
- Wakterstein
- -#Trooper

Nowa płytka? Hmm, pierwsze słyszę
... Może to dla tego, że zatopiłem się w starszych i nie patrzyłem na to co się dzieje. Najbardziej mnie ciekawi czym jeszcze mogą zaskoczyć, jeśli im się to uda
...