Nowy album Iron maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: Nowy album Iron maiden

Post autor: syzygy »

może i racja :p
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

WICKER MAN pisze:To słowa Bruce'a i bodajże Roda.
Pomiędzy trasami koncertowymi Maideni planują około 1.5 roku przerwy. Tak więc nowego albumu i trasy go promującej możemy spodziewać się najwcześniej pod koniec 2009.
Może i racja :P
Ale już się nie moge doczekać nowego krążka :wink:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

syzygy pisze:może i racja :p
Na pewno racja... bo ja tak mówię! :lol:
KMFDM
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

w sumie jakby nagrywali płyte 2tyg... to by byli mega szybcy.... i albo jest to objaw geniuszu...albo tego ze brak im pomysłów...
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Dobrze że będzie taka przerwa. W tym czasie postaram się dokupić ich wydawnictwa których mi brakuje do kolekcji :)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Po pierwsze na co komu 70 minut muzyki??? 50 minut to jest max.
Poza tytm w latach 80 nagrywali płyty co rok i był to ich najlepszy okres.
Genialne rzeczy powstają szybko właśnie, British Steel nagrywano 4 tygodnie, NUmberka chyba niewiele dłużej. Właśnie takie dłuuugie przerwy pomiędzy płytami zapowiadają że te płyty nie będą zbyt dobre.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ale uogólniasz............... no fakt że są przykłady tego że nagrywanie długo płyty może mieć kiepskie efekty np. AoR judaszy... ale żeby tak generalizować? daj spokój. a pod jakim względem lata w których Maiden nagrywali płyty rok po roku były dla nich najlepsze? pod względem komercyjnym! bo wtedy metal był na topie i trudno było z taką muzyką nie odnieść sukcesu. ale pod względem muzycznym niekoniecznie. dlaczego? bo każda z tych płyt (domyślam się że chodzi Ci o okres 666-7th Son) zawiera jakieś pomyłki... pod względem muzycznym, moim zdaniem najlepsze są X factor i BNW, na które trochę się czekało. i to nie są chyba płyty nagrywane na szybko. i gdzie tu sens Twojej teorii?
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Matek pisze:moim zdaniem najlepsze są X factor i BNW, na które trochę się czekało
Dokładnie... Biorąc pod uwage fakt, że na początku były płyty wydawane "szybko" to jednak jeśli się na nie czekało to w efekcie wychodziły o wiele lepiej niż takie "fast CD" ... BNW najlepsza płytką Maiden, wręcz idealne; X F "najodważniejsza" ,ale i muzycznie również cudowna :wink: Poprostu coś pięknego :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

ciekawe jakie pomyłki zawierają płyty z płyt Number -7th Son ,Gangland, Invaders,Sun and Steel,The Deullists,Flash of the Blade,Can I Play With Madness? Te są najczęsciej wymieniane, dla mnie to same świetne utwory.
A te 5 płyt to Maidenowe TOP 5. Dla mnie oczywiście .
X Factor to dobra, odważna płyta, ale to taki odpoczynek tylko, jakby Ironi mieliby same takie płyty to chyba nie byłoby dobrze.
A BNW to fakt świetna płyta, ale dziwią mnie właśnie opinie że na Powerze są wypełniacze ,a tu nie. Bo jak The Duellists jest wypełniaczem to tymbardziej Fallen Angel. Tak naprawde to ani tu ani tu nie ma wypełniaczy.
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2005 4:26 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

ThunderBird pisze:ciekawe jakie pomyłki zawierają płyty z lat 666-7
jakby sie uprzec, to to fajnie wyglada :lol:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

ThunderBird pisze:7th Son,Gangland,Invaders,Sun and Steel,The Deullists,Flash of the Blade,Can I Play With Madness.
Za długie, za nudne, za bardzo powtażające się, nie znam, nie znam, niezłe, przereklamowane :P

Co do długo nie wydawanej płyty. Na płytę Metallicy czekało się 5 lat i co wyszło :P Dla mnie płytka średnia, jednak ogólnie rzecz biorąc tyrana. Co do płyty Maiden, nie ma co tak hop siup, oni mają już po 50 lat (ta? :P) i to nie jest takie łatwe. Ciekawe jak niektórzy z nas będą wyglądać w tym wieku :P
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

Moim zdaniem Ironow stac jeszcze na duzo,ale pomyslalem sobie ze mogliby znow troszeczke poeksperymentowac i moze wyszlo by takie cudo ja X Factor tylko,ze z Brucem na wokalu.Od X Factora Ironi wrocili to swojego dawnego stylu i płytki od Vitruala do DoD sa w klasycznym ich stylu,dlatego mysle ze teraz mogliby nagrac troszke eksperymentalny albumik,ale rzecz jasna nie taki jak ostatnia płytka Mety. :D
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Blackman pisze:ale rzecz jasna nie taki jak ostatnia płytka Mety.
Chciałbym zauważyć, że Metallica zrobiła to co planowała. Powróciła do korzeni, gdyż riffy są równie proste jak Kill Em All. A płyta wcale nie wyszła zła tylko większość ludzi tak uważa :roll: A X Factor to wogóle nie będę się wypowiadał bo poleciałoby dużo niecienzuralnych słów itp. :lol: I teraz polecą tyrady w moją stronę :D
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Metallica zrobiła to co planował jej menedżer :lol: :lol:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ThunderBird pisze:Metallica zrobiła to co planował jej menedżer :lol: :lol:
Czyli zagranie jak nowo poznany zespół.Powrócenie do korzeni, jednak nie było tego surowego brzmienia jak na Kill Em All i nie było głównego filaru-Cliffa Burtona. Obejrzałbyś Some Kind Of Monster mógłbyś się wypowiadać. Skoro ich nie słuchasz, a zachwycasz się samymi Maidenami wybacz nie mamy o czym rozmawiać...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ironi napewno nie pójdą drogą Metallici i dobrze, już nawet jakby chcieli(a nie chcą) to nie mają na to czasu. Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu. Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany zespół,strrrrasznie.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Thunderbird pisze:Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany
Twoje zdanie, mam nadzieje, że chociaż opierasz je na prawdziwych doświadczeniach i przesłuchaniu dzieł zwanych Master Of Puppets, Ride The Lighting, Kill Em All i And Justice For All.
Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu.
Uśmiałem się jak nigdy jak to przeczytałem :lol: Wybacz stary ale nie mogę. Jeżeli St.Anger chociaż w 5 % jest Nirvanowy to znaczy, że James po odwyku zamienił się na rozum z Cobainem. Ale ponieważ to nie rozmowa na temat więc kończę twoje wywody swoimi, bo nawet nie chcę mi się z tobą konwersować, gdyż ja będę obstawał przy swoim a ty przy swoim.
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

ThunderBird pisze:Ironi napewno nie pójdą drogą Metallici i dobrze, już nawet jakby chcieli(a nie chcą) to nie mają na to czasu. Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu. Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany zespół,strrrrasznie.
Zgadzam sie z toba dla mnie Metallica z całym szacunkiem jest mocno przereklamowanym zespołem... :D
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

Blackman pisze:
ThunderBird pisze:Ironi napewno nie pójdą drogą Metallici i dobrze, już nawet jakby chcieli(a nie chcą) to nie mają na to czasu. Metallice na nowym albumie bliżej do Nirvany niż do thrashu. Zresztą ja nawet ich najlepszych płyt nie uważam za jakieś dzieła, przereklamowany zespół,strrrrasznie.
Zgadzam sie z toba dla mnie Metallica z całym szacunkiem jest mocno przereklamowanym zespołem... :D
E tam, bredzicie :P Ja po kilku kawałkach zrozumiałem, dlaczego ludzie tak lubią ten zespół, i nie zgodze sie z tym że jest on przereklamowany. [co nie zmienia faktu, ze i tak IM rulz :D ]

A tak bardziej na temat: Czekam z niecierpliwością na nową płyte, i zadowole sie nią zarówno jeśli to miałby być powrót do przeszłości, jak i coś nowego [w końcu to Ironi :P ], myśle że jednak zagrają coś zupełnie odmiennego od reszty albumów, i jeszcze pokażą na co ich stać 8)
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Nowa płytka? Hmm, pierwsze słyszę ;)... Może to dla tego, że zatopiłem się w starszych i nie patrzyłem na to co się dzieje. Najbardziej mnie ciekawi czym jeszcze mogą zaskoczyć, jeśli im się to uda ;)...
ODPOWIEDZ