Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Post autor: WICKER MAN »

Torwar - około 6000. Plus jest w stolicy. Mało kto organizuje większe imprezy w miastach innych niż Warszawa, Katowice (i ogólnie Górny Śląsk) oraz ew. Kraków, Poznań i Wrocław...
Nitek
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Nitek »

WICKER MAN pisze:Ale nikt tam nie robi mega koncertów. :P ;)
jak nie jak tak ostatnio rysiu rynkowski gral :lol: :lol:
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

torwar 6000 ? nie przesadzacie :P tam jak 5000 wejdzie to jest full, lepiej jakby zorganizowali we Wrocku....raz ze duuużo lepsza akustyka...dwa we wrocku zawsze sprzedają browar itp itd :D nie ma żadnych ograniczeń...a w torwarze jest zamulasto.....na dodatek tylko jedno wejście i ludzie sie pozabjiać mogą.....wogóle stolica jest zamulasta....
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Nie potrzebnie tak wczesnie ten temat zostal zalozony. Ja sie juz podjaralem i siedze na walizkach czekajac na nastepna trase :D Polska i Czechy to standard ze sie wybieram, ale cos wiecej musi byc na pewno :)

Ktos pamieta na ile wczesniej byly ogloszone koncerty w Ameryce płd. na trasie DOD?? :)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Po tym co Bruce mówil w chorzowie to zapowiada sie koncert takze i u nas.Obstawiam Torwar lub Spodek.Byle nie grali u nas na początku trasy tylko tak w srodku to beda juz rozgrzani tak jak bylo z ostatnia trasa, pierwsze koncerty wypadają slabo w porownaniu z Gothenburgiem
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Gdzie te koncerty beda to w sumie bez znaczenia, moga byc i w Szczecinie. Wazne kiedy. Musza byc w weekendy bo z wolnym moze byc problem
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

nawet jeśli zrobią dwa komncerty to pojawię się na tylko jednym. wystarczy mi, wierzę że bedzie dobra płyta i dadzą dobry show. tylko czemu zawsze trzeba tyle na nich czekać... :wink:
Deleted User 1499

Lepiej poczekac i obejrzec dobry koncert niz jak maja szybko wydac plyte ale kiblowata i dac kiblowaty koncert
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

okej,okej, ale chyba mogę pomarudzić,nie? :wink:
Deleted User 1499

heh jasne :beer
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Tak jak się spodziewałem, temat zdominowały wypowiedzi typu "Ja chciałbym, żeby zagrali w...". Norma :wink:

Wicker, skąd masz te przecieki?
Jeśli koncerty w Paryżu się potwierdzą bankowo się na nich pojawie :rocx
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Scorpien pisze:torwar 6000 ? nie przesadzacie :P tam jak 5000 wejdzie to jest full, lepiej jakby zorganizowali we Wrocku....raz ze duuużo lepsza akustyka...dwa we wrocku zawsze sprzedają browar itp itd :D nie ma żadnych ograniczeń...a w torwarze jest zamulasto.....na dodatek tylko jedno wejście i ludzie sie pozabjiać mogą.....wogóle stolica jest zamulasta....
Torwar mieści ok. 6000 osób, a ponoć przed remontem, w 1984 upchnięto tam ok. 10000. :P
Wrocław teoretycznie też wchodzi w grę choć nie liczyłbym zbytnio na 2 koncerty w naszym kraju... Prawdopodobnie znów będzie Spodek. :)
Szymon pisze:Nie potrzebnie tak wczesnie ten temat zostal zalozony. Ja sie juz podjaralem i siedze na walizkach czekajac na nastepna trase :D Polska i Czechy to standard ze sie wybieram, ale cos wiecej musi byc na pewno :)

Ktos pamieta na ile wczesniej byly ogloszone koncerty w Ameryce płd. na trasie DOD?? :)
Lista dat (przynajmniej część z nich) zostanie ogłoszona już w marcu, a negocjacje z promotorami trwają nie od dziś - w zasadzie rozpoczęły się już podczas trasy Early Days.
Da5id pisze:Wicker, skąd masz te przecieki?
2 koncerty w Bercy są prawie pewne.

A info pochodzi od osób mających "wtyki" u zagranicznych promotorów. :)
BNT
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: BNT »

WICKER MAN pisze: 2 koncerty w Bercy są prawie pewne.
:)
tak jak koncert Judas Priest w polsce?
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Na Koncercie R.E.M na torwarze było 8000 tys osób ale to absolutny max. Zresztą z torwarem jest ten problem że ma bardzo słaba konstrukcję dachu, w związku z czym praktycznie wszystkie światła, głośniki, dekoracje itp musża stać na specjalnych stelażach. (M . in dlatego w 2000 podczas koncertu IM Dickinson nie wjechał na krzyżu podczas SOTC)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

BNT pisze:
WICKER MAN pisze: 2 koncerty w Bercy są prawie pewne.
:)
tak jak koncert Judas Priest w polsce?
Dokładnie. I mówię tu serio. ;)
Pink pisze:Na Koncercie R.E.M na torwarze było 8000 tys osób ale to absolutny max. Zresztą z torwarem jest ten problem że ma bardzo słaba konstrukcję dachu, w związku z czym praktycznie wszystkie światła, głośniki, dekoracje itp musża stać na specjalnych stelażach. (M . in dlatego w 2000 podczas koncertu IM Dickinson nie wjechał na krzyżu podczas SOTC)
Jest to duży problem choć specjalne rusztowania budowane są także i w innych halach, nie jest to jakiś wyjątek.
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

A czy prawda jest, ze Torwar ma slaba akustyke? Gdzies kiedys od kogos to uslyszalem i ciekaw jestem czy tak istotnie jest.
Awatar użytkownika
kobi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: kobi »

faktycznie tez slyszalem duzo psioczenia na ten temat, a bootlegi tez z tamtad raczej kiepskie (np. Maiden z 1995)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

WICKER MAN pisze:Torwar mieści ok. 6000 osób, a ponoć przed remontem, w 1984 upchnięto tam ok. 10000. :P
Wrocław teoretycznie też wchodzi w grę choć nie liczyłbym zbytnio na 2 koncerty w naszym kraju... Prawdopodobnie znów będzie Spodek. :)
No i nic wiecej do szczescia nie potrzeba. Moze byc Spodek najlepiej x 2, a jak to nie zawsze jest T-Mobile Arena :)
WICKER MAN pisze:
Szymon pisze:Nie potrzebnie tak wczesnie ten temat zostal zalozony. Ja sie juz podjaralem i siedze na walizkach czekajac na nastepna trase :D Polska i Czechy to standard ze sie wybieram, ale cos wiecej musi byc na pewno :)

Lista dat (przynajmniej część z nich) zostanie ogłoszona już w marcu, a negocjacje z promotorami trwają nie od dziś - w zasadzie rozpoczęły się już podczas trasy Early Days.
No to zapewne daty europejskie. W przypadku DOD daty amerykanskie ogloszone byly chyba dopiero jak sie trasa w Europie juz zaczela
WICKER MAN pisze:
Da5id pisze:Wicker, skąd masz te przecieki?
2 koncerty w Bercy są prawie pewne.

A info pochodzi od osób mających "wtyki" u zagranicznych promotorów. :)
Przeciek o 2 koncertach w Bercy mial miejsce 25 czerwca tuz przed Running Free :) Nie powiem ze perspektywa 2 koncertow pod rzad w Paryzu mnie nie kusi. Szczegolnie po pozytywnym wrazeniu jakie zostawil tegoroczny koncert. Pozatym te 2 koncerty zapewne beda ustawione na weekend, wiec tym bardziej mozna zrobic wypad :) Jezeli nie Paryz to w gre wchodzi jeszcze UK, Skandynawia, a najlepiej Brazylia (Maiden, Karnawał, Samba, nagie ciala i LATO w zimie) :P
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

kocian_jr pisze:A czy prawda jest, ze Torwar ma slaba akustyke? Gdzies kiedys od kogos to uslyszalem i ciekaw jestem czy tak istotnie jest.
No na pewno nie najlepszą choć bywałem już w halach z jeszcze gorszą akustyką (np. ex-zajezdnia autobusów - Arena Treptow w Berlinie)...
Szymon pisze:No to zapewne daty europejskie. W przypadku DOD daty amerykanskie ogloszone byly chyba dopiero jak sie trasa w Europie juz zaczela
Ale europejskie daty zawsze ogłaszane są z dużym wyprzedzeniem - ostatnio nawet ponad pół roku wcześniej. :)
Szymon pisze:Przeciek o 2 koncertach w Bercy mial miejsce 25 czerwca tuz przed Running Free :) Nie powiem ze perspektywa 2 koncertow pod rzad w Paryzu mnie nie kusi. Szczegolnie po pozytywnym wrazeniu jakie zostawil tegoroczny koncert. Pozatym te 2 koncerty zapewne beda ustawione na weekend, wiec tym bardziej mozna zrobic wypad :) Jezeli nie Paryz to w gre wchodzi jeszcze UK, Skandynawia, a najlepiej Brazylia (Maiden, Karnawał, Samba, nagie ciala i LATO w zimie) :P
Prawdopodobnie oba koncerty odbyłyby się w weekend (choć raczej piątek-sobota) więc luz. ;) W Skandynawii może być problem z biletami więc trzeba byłoby bardzo szybko się decydować... A co do UK to wydaje mi się, że w przyszłym roku Maideni przyszykują tam coś specjalnego - kilka koncertów w Earls Court (choć to ponoć gigantyczny hangar i niezbyt ciekawe miejsce na koncert :P ) lub może nawet gig na Millennium Stadium w Cardiff...
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

..tak jak Maiden dawno nie słucham.. tak to info fajne, wybrałoby się znowu na kilka..huh... wspomnieniaaaaaaaa
ODPOWIEDZ