Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Torwar - około 6000. Plus jest w stolicy. Mało kto organizuje większe imprezy w miastach innych niż Warszawa, Katowice (i ogólnie Górny Śląsk) oraz ew. Kraków, Poznań i Wrocław...
jak nie jak tak ostatnio rysiu rynkowski gralWICKER MAN pisze:Ale nikt tam nie robi mega koncertów.![]()
torwar 6000 ? nie przesadzacie
tam jak 5000 wejdzie to jest full, lepiej jakby zorganizowali we Wrocku....raz ze duuużo lepsza akustyka...dwa we wrocku zawsze sprzedają browar itp itd
nie ma żadnych ograniczeń...a w torwarze jest zamulasto.....na dodatek tylko jedno wejście i ludzie sie pozabjiać mogą.....wogóle stolica jest zamulasta....
Nie potrzebnie tak wczesnie ten temat zostal zalozony. Ja sie juz podjaralem i siedze na walizkach czekajac na nastepna trase
Polska i Czechy to standard ze sie wybieram, ale cos wiecej musi byc na pewno 
Ktos pamieta na ile wczesniej byly ogloszone koncerty w Ameryce płd. na trasie DOD??
Ktos pamieta na ile wczesniej byly ogloszone koncerty w Ameryce płd. na trasie DOD??
-
Deleted User 1499
Po tym co Bruce mówil w chorzowie to zapowiada sie koncert takze i u nas.Obstawiam Torwar lub Spodek.Byle nie grali u nas na początku trasy tylko tak w srodku to beda juz rozgrzani tak jak bylo z ostatnia trasa, pierwsze koncerty wypadają slabo w porownaniu z Gothenburgiem
Gdzie te koncerty beda to w sumie bez znaczenia, moga byc i w Szczecinie. Wazne kiedy. Musza byc w weekendy bo z wolnym moze byc problem
nawet jeśli zrobią dwa komncerty to pojawię się na tylko jednym. wystarczy mi, wierzę że bedzie dobra płyta i dadzą dobry show. tylko czemu zawsze trzeba tyle na nich czekać... 
-
Deleted User 1499
Lepiej poczekac i obejrzec dobry koncert niz jak maja szybko wydac plyte ale kiblowata i dac kiblowaty koncert
okej,okej, ale chyba mogę pomarudzić,nie? 
Tak jak się spodziewałem, temat zdominowały wypowiedzi typu "Ja chciałbym, żeby zagrali w...". Norma
Wicker, skąd masz te przecieki?
Jeśli koncerty w Paryżu się potwierdzą bankowo się na nich pojawie :rocx
Wicker, skąd masz te przecieki?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Torwar mieści ok. 6000 osób, a ponoć przed remontem, w 1984 upchnięto tam ok. 10000.Scorpien pisze:torwar 6000 ? nie przesadzacietam jak 5000 wejdzie to jest full, lepiej jakby zorganizowali we Wrocku....raz ze duuużo lepsza akustyka...dwa we wrocku zawsze sprzedają browar itp itd
nie ma żadnych ograniczeń...a w torwarze jest zamulasto.....na dodatek tylko jedno wejście i ludzie sie pozabjiać mogą.....wogóle stolica jest zamulasta....
Wrocław teoretycznie też wchodzi w grę choć nie liczyłbym zbytnio na 2 koncerty w naszym kraju... Prawdopodobnie znów będzie Spodek.
Lista dat (przynajmniej część z nich) zostanie ogłoszona już w marcu, a negocjacje z promotorami trwają nie od dziś - w zasadzie rozpoczęły się już podczas trasy Early Days.Szymon pisze:Nie potrzebnie tak wczesnie ten temat zostal zalozony. Ja sie juz podjaralem i siedze na walizkach czekajac na nastepna trasePolska i Czechy to standard ze sie wybieram, ale cos wiecej musi byc na pewno
2 koncerty w Bercy są prawie pewne.Da5id pisze:Wicker, skąd masz te przecieki?
A info pochodzi od osób mających "wtyki" u zagranicznych promotorów.
tak jak koncert Judas Priest w polsce?WICKER MAN pisze: 2 koncerty w Bercy są prawie pewne.
Na Koncercie R.E.M na torwarze było 8000 tys osób ale to absolutny max. Zresztą z torwarem jest ten problem że ma bardzo słaba konstrukcję dachu, w związku z czym praktycznie wszystkie światła, głośniki, dekoracje itp musża stać na specjalnych stelażach. (M . in dlatego w 2000 podczas koncertu IM Dickinson nie wjechał na krzyżu podczas SOTC)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie. I mówię tu serio.BNT pisze:tak jak koncert Judas Priest w polsce?WICKER MAN pisze: 2 koncerty w Bercy są prawie pewne.
Jest to duży problem choć specjalne rusztowania budowane są także i w innych halach, nie jest to jakiś wyjątek.Pink pisze:Na Koncercie R.E.M na torwarze było 8000 tys osób ale to absolutny max. Zresztą z torwarem jest ten problem że ma bardzo słaba konstrukcję dachu, w związku z czym praktycznie wszystkie światła, głośniki, dekoracje itp musża stać na specjalnych stelażach. (M . in dlatego w 2000 podczas koncertu IM Dickinson nie wjechał na krzyżu podczas SOTC)
A czy prawda jest, ze Torwar ma slaba akustyke? Gdzies kiedys od kogos to uslyszalem i ciekaw jestem czy tak istotnie jest.
faktycznie tez slyszalem duzo psioczenia na ten temat, a bootlegi tez z tamtad raczej kiepskie (np. Maiden z 1995)
No i nic wiecej do szczescia nie potrzeba. Moze byc Spodek najlepiej x 2, a jak to nie zawsze jest T-Mobile ArenaWICKER MAN pisze:Torwar mieści ok. 6000 osób, a ponoć przed remontem, w 1984 upchnięto tam ok. 10000.
Wrocław teoretycznie też wchodzi w grę choć nie liczyłbym zbytnio na 2 koncerty w naszym kraju... Prawdopodobnie znów będzie Spodek.
No to zapewne daty europejskie. W przypadku DOD daty amerykanskie ogloszone byly chyba dopiero jak sie trasa w Europie juz zaczelaWICKER MAN pisze:Lista dat (przynajmniej część z nich) zostanie ogłoszona już w marcu, a negocjacje z promotorami trwają nie od dziś - w zasadzie rozpoczęły się już podczas trasy Early Days.Szymon pisze:Nie potrzebnie tak wczesnie ten temat zostal zalozony. Ja sie juz podjaralem i siedze na walizkach czekajac na nastepna trasePolska i Czechy to standard ze sie wybieram, ale cos wiecej musi byc na pewno
Przeciek o 2 koncertach w Bercy mial miejsce 25 czerwca tuz przed Running FreeWICKER MAN pisze:2 koncerty w Bercy są prawie pewne.Da5id pisze:Wicker, skąd masz te przecieki?
A info pochodzi od osób mających "wtyki" u zagranicznych promotorów.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No na pewno nie najlepszą choć bywałem już w halach z jeszcze gorszą akustyką (np. ex-zajezdnia autobusów - Arena Treptow w Berlinie)...kocian_jr pisze:A czy prawda jest, ze Torwar ma slaba akustyke? Gdzies kiedys od kogos to uslyszalem i ciekaw jestem czy tak istotnie jest.
Ale europejskie daty zawsze ogłaszane są z dużym wyprzedzeniem - ostatnio nawet ponad pół roku wcześniej.Szymon pisze:No to zapewne daty europejskie. W przypadku DOD daty amerykanskie ogloszone byly chyba dopiero jak sie trasa w Europie juz zaczela
Prawdopodobnie oba koncerty odbyłyby się w weekend (choć raczej piątek-sobota) więc luz.Szymon pisze:Przeciek o 2 koncertach w Bercy mial miejsce 25 czerwca tuz przed Running FreeNie powiem ze perspektywa 2 koncertow pod rzad w Paryzu mnie nie kusi. Szczegolnie po pozytywnym wrazeniu jakie zostawil tegoroczny koncert. Pozatym te 2 koncerty zapewne beda ustawione na weekend, wiec tym bardziej mozna zrobic wypad
Jezeli nie Paryz to w gre wchodzi jeszcze UK, Skandynawia, a najlepiej Brazylia (Maiden, Karnawał, Samba, nagie ciala i LATO w zimie)
..tak jak Maiden dawno nie słucham.. tak to info fajne, wybrałoby się znowu na kilka..huh... wspomnieniaaaaaaaa