Znudzenie Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Scorpien
-#Invader
-#Invader

Re: Znudzenie Maiden?

Post autor: Scorpien »

u mnie ostatnio Racer X, Accept i :) heheh meteora linkin park ;) przesłuchałem pare razy tą płyte i nie jest to taki shit jak mogłoby sie wydawać chociaż to łupanie na gitarach non toper powerchordami czasami monotonne, ale solo na perkusji jednoczesnie mixowan przez tego chińskiego MC jest wypasione :D
krwawisz
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: krwawisz »

Ja pierwszą kasetę Maienów dostałem od starszego na dzień dziecka w wieku 10 lat(nigdy tego nie zapomne:)), wiec juz dobre 9 lat temu i musze powiedzieć że rzeczywiscie zaobserwowałem u siebie pewne objawy znudzenia, ale to przeciez rzecz jak najbardziej naturalna, nie da sie wciaz sluchac tego samego, czlowiek z biegiem czasu poznaje nowe style zespoły itd. U mnie poszukiwania te poszły w kierunku muzyki "klimatycznej" i doom metalu vide. Candlemass, Anathema,Grand Magus itd. ..ale musze tez przyznac ze iron maiden wciaz pozostaje jednym z moich najbardziej ulubionych zespołów i ta miłość nigdy nie przeminie:) :rocx
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

ThunderBird pisze:Ja akurat to sie ograniczam i przestaje słuchać wielu zespołów, jakoś tak jest to łatwo,bo nie mam do nich sentymentu,a muzyka wielu z nich przestaje mi sie podobać,to znaczy może sie podoba,ale nic nie czuje podczas gdy jej słucham
Ja na razie wracam z chęcią do muzyki IM, Bruca Dickinsona, SOAD i myślę, że do Opethu też będę wracał, choć nie powiem na 100% bo ten zespół to nadal nowośc dla mnie, być może za rok już o nim zapomnę...
A co do SOAD to jest to dla mnie swego rodzaju fenomen, bo wydali tylko 5 płytek z czego regularnie słucham tylko dwóch (Toxi i Steal) i nie ma cienia znudzenia :D A Brucowy Chemical i Accident to płyty kultowe.
Awatar użytkownika
ironed
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: ironed »

Ludzie forum fanow Iron Maiden, po co taki temat, jakie znudzenie, znalazlem ostatnio temat gdzie jakis koles na tym forum napisal ze 80% starych fanow nie slucha juz iron maiden. Slucham 5 lat ironow, sa wzloty i upadki, ale zawsze to jest ten motor napedowy. U mnie jak wystepuje "znudzenie" to biore sie za inny zespol, gdzies na 1 miesiac i poznaje cala dyskografia (albo sie staram) i zawsze czuje ze cos tu niegra - wtedy "wracam" do ironow.
Tak na marginesie, po co sie zbiera booty, chyba nie po to aby lezay na dysku. Kazdy boot jest inny, kiedy slucham boota staram sie czuc jak bym byl na wlasnie tym koncercie ktorego slucham. Mam brata ktory jest fanem Deep Purple od 10 lat, i slucha ich non stop. Znudzenia i powroty wydaje mi sie ze zaleza od zaangarzowania, fanatyzmu i zaglebienia sie w danym zespole :rocx :rocx :rocx
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... hmmm "ironed" masz w mordę rację ... IRON MAIDEN słucham od 1990 roku i właściwie od tamtej chwili ani razu nie miałem poczucia znużenia muzyka tego zespołu nawet przez chwilę ...
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

Może nie znudzili ale jakiś stopień nasycenia osiągnąłem (ok przyznaje się pierwsza płytka dziś chwile grała) właściwie od czasu jak mi się discman zepsuł to w ogole tego co mam na CD nie słucham :/ trzeba go chyba naprawic :D:D
ropuch

Post autor: ropuch »

ja miewam okresy znudzenia muzyka kazdego zespolu ktorego slucham . w takim czasie przerzucam sie na inna kapele i po jakims czasie wraca glod muzyki podostalych grajkow ;)
Kosi
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Kosi »

a ja nigdy nie odczuwalem znudzenia maidenami... raz tylko mi sie zdazylo ze zmeczyli mnie Children Of Bodom, ale przeszlo po 2 miesiacach...
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

znalazlem ostatnio temat gdzie jakis koles na tym forum napisal ze 80% starych fanow nie slucha juz iron maiden. Slucham 5 lat ironow, sa wzloty i upadki, ale zawsze to jest ten motor napedowy. U mnie jak wystepuje "znudzenie" to biore sie za inny zespol, gdzies na 1 miesiac i poznaje cala dyskografia (albo sie staram) i zawsze czuje ze cos tu niegra - wtedy "wracam" do ironow.
To rzekłem ja i w pewnym sensie, miałem rację. Np. nigdy nie czytałem, aby Kea chwaliła się słuchaniem Maiden :P Od prawie dwóch lat, ani razu :P Sam osobiście lubię powracać do Maiden ale na jeden, dwa dni.Wkońcu znów mi się nudzi i przechodzę do Floydów,Metallicy i ostatnio The Doors.Można słuchać czegoś, ale wg.mnie nie naokrągło. Od tego robi się chyba jakiś udar Thunderobirdowo podobny. Takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
Łukasz Bąk
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Łukasz Bąk »

To normalna sprawa, że po jakimś czasie wszystko sie przeje. Nawet świnianie lubi za dużo:P
Ja miałem swego czasu pożądny przesyt Maiden. Zacząłem sprzedawać nawet płyty, pierwsze wydania Iron Maiden i Killers, czego teraz cholernie żałuję...
Przestało mi się podobać na miesiąc. Teraz słucham Maiden prawie codziennie, co nie oznacza, że nie słucham inych zespołów.

Np. Gogmagog - I Will Be There
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Blood Brother pisze:Np. nigdy nie czytałem, aby Kea chwaliła się słuchaniem Maiden
heheh, a Slayer, Świnek? Takich osób jest tu naprawdę sporo :P
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Blood Brother pisze:Od tego robi się chyba jakiś udar Thunderobirdowo podobny. Takie jest moje zdanie.
E, niekoniecznie. Słucham Maidenów ze 4 lata. I nic,,, chyba :P
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

syzygy pisze:heheh, a Slayer, Świnek? Takich osób jest tu naprawdę sporo
a poza tym na tym forum coraz mniej gada się o IM...wystarczy popatrzeć na to, jak często pojawiają się posty na "Różności", "Zespoły i Albumy" czy "Koncerty, Imprezy, Spotkania" a jak rzadko na "Forum Głównym" :P no, ale cóż, nie samym Maiden człowiek żyje :D
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Wrathchild_88 pisze:a poza tym na tym forum coraz mniej gada się o IM...wystarczy popatrzeć na to, jak często pojawiają się posty na "Różności", "Zespoły i Albumy" czy "Koncerty, Imprezy, Spotkania" a jak rzadko na "Forum Głównym"
No to chyba normalne, od tego to można by było thundersyndromu dostać :mrgeen:
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Wrathchild_88 pisze:
syzygy pisze:heheh, a Slayer, Świnek? Takich osób jest tu naprawdę sporo
a poza tym na tym forum coraz mniej gada się o IM...wystarczy popatrzeć na to, jak często pojawiają się posty na "Różności", "Zespoły i Albumy" czy "Koncerty, Imprezy, Spotkania" a jak rzadko na "Forum Głównym" :P no, ale cóż, nie samym Maiden człowiek żyje :D
Nie dlatego też. Poprostu przez te trzy lata działania forum powiedziano chyba wszystko o Ironach. Teraz można by tylko zakładać tematy:"Iron Maiden i Thunderowcy" "Czy Ironi to sataniści" (nie to już było 8) )"Dance Of Death vs. Iron Maiden" i tym podobne.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Blood Brother pisze:Poprostu przez te trzy lata działania forum powiedziano chyba wszystko o Ironach
ale mnie wtedy nie było :evil: :wink:
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

ale mnie wtedy nie było
Twoja strata :P
ropuch

juz od jakiegos czasu czuje sie przesycony maiden. jedyna plytka jakiej moge jeszcze slucham jest BNW, wczoraj zapodalem jeszcze IM, ale po 3 kawalkach spasowalem :]
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Hejvi Mietal Bambo »

A mi ciągle ich mało :!: :twisted:

Maiden, Maiden, MAIDEN :!: :!: :!:
Aaaaarrrggghhhhhh :!: :!: :!:

Nie rozumiem, jak sie komuś może tak wspaniała muzyka znudzić...
ropuch

Hejvi Mietal Bambo pisze:Nie rozumiem, jak sie komuś może tak wspaniała muzyka znudzić...
nie wszyscy dadza rade sluchac w kolko jednego i tego samego.
ODPOWIEDZ