Tanie płyty

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Tanie płyty

Post autor: Artur »

W Media Marktach powinnaś je dostać za ok. 30 zł, z tym, że chyba nie zawsze wszystkie, bo ostatnio widziałem, że "Scenes From A Memory" jest droższe... I "Train Of Thought" chyba też. Ale ogólnie to większość studyjnej dyskografii dostaniesz za ok. 30zł
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

A koncertówki po ile są mniej więcej? Bo studyjne to mam, a w internecie Live albumy straszą ceną. Jest jakaś różnica miedzy cenami internetowymi a sklepowymi?
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Szczerze mówiac to można by było być w MM codziennie, jakiś czas temu przypadkiem tam wszedłem i kupiłem Ozzy - Live at Budokan za 16.90
ropuch

Post autor: ropuch »

Piwowarus pisze:Ozzy - Live at Budokan za 16.90
farciarz :P zaraz po premierze placilem za niego prawei 60 zl :x
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Copycat pisze:A koncertówki po ile są mniej więcej? Bo studyjne to mam, a w internecie Live albumy straszą ceną. Jest jakaś różnica miedzy cenami internetowymi a sklepowymi?
Nie wiem, jakie są ceny na necie, ale w sklepach faktycznie straszą...Chciałem kupić ojcu "Live Scenes From New York" na jakąśtam okazję i kosztuje ok.90 zł :evil: :evil: "Live At Budokan" też coś koło tego...no ale w końcu obydwa wydawnictwa to 3CD...
Nie wiem jak stoi "Once In A LiveTime", a "Live At The Marquee" może kosztuje tyle, ile te tańsze studyjniaki....
Ja teraz muszę wysępić te kilka złotych na "Dehumanizer" Sabbathów, w końcu Sabbath z Dio nie jest zły :D Wręcz przeciwnie...
Mam też nadzieję, że , wzorem "Rust In Peace" i "Countdown To Extinction", do ok. 20 zł spadnie cena "Peace Sells....But Who's Buying?" i może "So Far, So Good, So What!!!", w końcu klasyki(no... ten drugi może troszkę mniej)...Pomijam jedynie cenę "The System Has Failed", bo to jest po prostu złodziejstwo...
Kajtek_pl
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kajtek_pl »

a nie wiecie moze, czy mozna gdzie dostac tanio, w miare rozsądnie plyty Pink Floyd.

No ale akurat przy Floydach cena moze byc adekwatna do poziomu muzyki ;) ( jeżeli drogo ;p )

pamietam ,ze we wrzesniu za Wall'a płacilem okolo 70zł
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Piwowarus pisze:Szczerze mówiac to można by było być w MM codziennie, jakiś czas temu przypadkiem tam wszedłem i kupiłem Ozzy - Live at Budokan za 16.90
I dlaczego w mym mieście zapyziałym nie ma takiego raju ? :>
Ozzy Live& Loud w Empiku Świnoujskim-99.99 :shock:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Blood Brother pisze:I dlaczego w mym mieście zapyziałym nie ma takiego raju ? :>
Ozzy Live& Loud w Empiku Świnoujskim-99.99
:shock: :shock: Ja nie mogę, bardzo "fajne" macie tam te ceny......
Qrcze, jak to dobrze żyć w obrębie GOPu :D :D Tyle "pięknych" marketów :D :D :D Praktycznie na każdym kroku :lol:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Blood Brother pisze:Empiku Świnoujskim-99.99
w empiku się nigy nic nie kupuje przecież, u nich zawsze takie kosmiczne ceny.... :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Mam pytanko - mam możliwość kupienia płyty Mnemic "Mechanical Spin Phenomena" za 20 zł w Media Markt. Zespołu zbyt dobrze nie znam, słysząłem raptem jeden kawałek, dosyć fajny, czy wiecie może co Ci goście grają?? Słyszałem taką szufladkę jak nu-thrash metal, jest to w ogóle miarodajne(pomijając że odrobinę schizofrenicnie brzmi ta nazwa)??
Czy warto to kupować??
No, a "Dehumanizer" Black Sabbath sobie kupiłem i nie ma co - płytka rządzi, kapitalne brzmienie i przede wszystkim - kapitalny Wielki-Mały człowieczek nazwiskiem Dio.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Lepiej zaoszczedzic 20 zl i kupic to:

http://prm.pl/dywizjakot/dkwggcb.htm

jak jeszcze nie masz, dostepna w ofercie mystic.com.pl
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Kajtek_pl pisze:a nie wiecie moze, czy mozna gdzie dostac tanio, w miare rozsądnie plyty Pink Floyd.

No ale akurat przy Floydach cena moze byc adekwatna do poziomu muzyki ;) ( jeżeli drogo ;p )

pamietam ,ze we wrzesniu za Wall'a płacilem okolo 70zł
Ja kupiłem podwójny winyl Niemieckiego EMI w stanie idealnym za 32
reaktywacja
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:Lepiej zaoszczedzic 20 zl i kupic to:

http://prm.pl/dywizjakot/dkwggcb.htm

jak jeszcze nie masz, dostepna w ofercie mystic.com.pl
Qrcze Slayer, Ty nas tą Geishą Goner chyba zakatujesz :D :D
Zobaczy się.... Rootwater też jest za 20zł , a to chcę mieć na bank.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

zakatuje, bo warto. potem zobaczycie i sami sie katowac bedziecie :]
Rootwatera tez warto!
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Ja ostatnio natknalem sie w Wa-wie na anktywariat muzyczny B-11 czy jakos tak. w kazdym razie to taki maly czarny kiosk znajdujacy sie na 1. peronie dworca kolejowego Warszawa Srodmiescie (nie mylic z centralnym). Kupilem tam koncertowke Dream Theater - Live At Marquee za 25 zl podczas gdy np w lubelskim MM kosztuje bodajze 54zl. Bylo tam tez pare innych plytek DT w tym LSFNY, ale nie spojrzalem juz na ceny. Ogolnie plytek tam troche jest. Ceny sa naprawde ciekawe. Jak kogos to interesuje to mozna tam tez dostac duzo kaset MC po 1zl. Wydaje mi sie ze widzialem tez tam jakies dvd ale nie mam zielonego pojecia w jakich cenach byly.

Copycat - ja w sumie bym odradzal kupowanie koncertowek DT w sklepach. Sa drogie jak diabli i duuuuuzo bardziej oplaca sie kupic na allegro, czy nawet na ebay.de (albo i w komisach czy antykwariatach). Ostatnio na allegro widzialem LSFNY z oryginalna okladka z WTC za jedyne 50 zl. I nie wiem co mnie podkusilo ale postanowilem troche odczekac i sie zastanowic. No i nastepnego dnia patrze - plytki ni ma. Niezla okazje przerabalem i tyle. W kazdym razie w tradycyjnych sklepach to raczej nie ma co marzyc zeby kupic koncertowke DT (z wyjatkiem Marquee) za mniej niz 80-85 zl. Niestety...

BTW ciekawi mnie dlaczego na allegro tak duzo sie pojawia dvd Metropolis 2000: LSFNY, podczas gdy taki Budokan trafia sie raz na miesiac... ciekawe.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dobra, to może dyskusję o tych płytkach przeniesiemy tutaj :D
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na http://www.vivid.pl i http://www.gigant.pl - mają kilkadziesiąt świetnych(jak dla mnie :D ) tytułów w świetnych cenach....
Mnie najbardziej interesują Iced Earth, Nevermore i A Perfect Circle, ale jest też sporo płyt Deep Purple, Megadeth, Queensryche, Arch Enemy - powinniście coś dla siebie znaleźć....
A jakby ktoś znalazł jeszcze inny sklep internetowy, który ma takie promocje to wklejcie tu linka ok??
Ja we wtorek sprawdzę MM i Saturn czy tam czasem nie ma czegoś takiego, jak to już pisałem w topicu "NP"...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Nevermore
Godless... za 32 zl , no nie?! :shock: :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:Godless... za 32 zl , no nie?!
Właśnie Stary miałem Ci pisać żebyś się szarpnął.... jeśli to jest w tym zajebistym DG to już kupuj - takiego zajebistego wydania to ja dawno nie widziałem....
I polecam Ci jeszcze "The Politics Of Ecstasy" :D Na bank Ci się spodoba, thrashowcu :twisted:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Łomatko Boska i jeszcze dwa Sajkosy po 23 zl , naprawde niezly shop. Kupujcie ;D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:Kupujcie ;D
Postaramy się :wink: A Ty się na coś chcesz wykosztować??
ODPOWIEDZ