Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Helloween

Post autor: Lucy »

EvE pisze:A co znaczy ten skrót?
Znaczy: "co u licha?" :lol:

Proszę Imię Andiego pisać "Andi" i wymawiać podobnież 8)
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Ze niby Time.. ma byc lepsze od Dark Ride(...)
Nie zgadzam absolutnie ze Rabbit jest lepszy od tych dwóch płyt (...)
No to chyba powinieneś mieć zastrzeżenia do oceny innych albumów i ich zaniżonej oceny, niż porównywać wg sklai przyjętej przez TR...
z Deris'em na wokalu, którego , szczerze mówiąc, wolę bardziej od Michała Kiske'go
Zgodnie z obietnicą EvE - Obrazek ;). Ale poważnie - to że mówisz, że ci się bardziej podoba to twoje zdanie i nie mam nic do tego. Gorzej, jakbyś autorytatywnie powiedział, że Andi jest lepszym wokalistą - to juz kłamstwo, a nie subiektywna opinia.
Artur o DR pisze:Wiesz, jest coś takiego jak spójność materiału i wcale się nie dziwię, bo jednak "The Dark Ride" trochę tej spójności brakuje, zupełnie jakby nie wiedzieli, czy grać bardziej wesoło czy dodać więcej ciężaru i mroku, więc ocena jest sprawiedliwa, no może 4,5 powinno być...
OK. Ale koleś podał argumenty zupełnie z sufitu (staroświeckie i stereotypowe utwory), jakby powiedział, że mroku więcej ma Rise and fall od All over the nations i tym uargumentował swoją opinię, to byłoby to chyba jak najbardziej w porządku.
Arutr o EPce pisze:No wiesz, to że się nie przyczepiał to nie znaczy, że ma dać 5 od razu...W końcu płytka trwa raptem 25 minut(nie pamiętam ile dokładnie), w dodatku nie jest to tak oryginalne granie jak na "Keeperach"...
To nie jest płytka, to EPka. W dodatku reolucyjna, bez niej prawdopodobnie Hello nie grałby tak samo.
Mareq pisze:bardziej chodzilo mi tutaj o podreslenie mojego negatywnego nastawienia do panujacego stereotypu ze Keepery sa prze mega super ekstra zadne z wydawnict Helloween nie zbliza sie nawet na kilometr do nich i ze nie moga dostac nigdy nizszej oceny niz maksymalna . Naszczescie spotalem sie z pojedynczymi opiniami ktorzy odbiegaja od tej powszechnie przyjetej zasady .
Pojedyncze opinie? :shock: Ja się spotykałem z opiniami bardzo różnymi - Wallsy, Dark ride, czasem nawet Better i Master (tutaj zwykle loluję, ale to odrębna dyskusja). Stereotypu nie ma, bo te płyty jak najbardziej wg 99% słuchaczy Hello są mega hiper extra. Co do tych kilometrów to nieco przesada - po prostu najlepsze albumy zespołu, do których poziomu nigdy grupa nie wróciła. Nie wiem ska u ciebie takie nastwienie, że wsyzscy w Hello tylko Keepery widzą :roll: .
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Nie wiem ska u ciebie takie nastwienie, że wsyzscy w Hello tylko Keepery widzą .
Z zycia wziete. Moze jestem przeczulony , ale prawie wszedzie dostrzegam takie opinie heh . Czesto twierdza tak wlasnie ludzie ktorzy w zespole nie sa za bardzo zasluchani i dla nich Helloween to wlasnie tylko legendarne Keepery.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Mareq555 pisze:
Nie wiem ska u ciebie takie nastwienie, że wsyzscy w Hello tylko Keepery widzą .
Z zycia wziete. Moze jestem przeczulony , ale prawie wszedzie dostrzegam takie opinie heh . Czesto twierdza tak wlasnie ludzie ktorzy w zespole nie sa za bardzo zasluchani i dla nich Helloween to wlasnie tylko legendarne Keepery.
Ja na takie osoby to bym w ogóle uwagi nie zwracał (coś jak Judas Priest i poznanie wyłącznie Painkillera). Ja się w każdym razie spotkałem z naprawdę wieloma opiniami, główną konkurencją dla Keeperów są zwykle Wallsy (znaczna reprezentacja wyznawców Wallsów znajduje się na polskim forum o Hello), nieco rzadziej Dark Ride.
Awatar użytkownika
Midian
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Midian »

Heh..to powiem wam ze fajnie se facio w tej wkładce o Helloweenach oceny powypisywał i umotywował.. Ja z reguły ocen czytac nie lubie bo mnie denerwują, ale te wkurzałyby mnie troche bardziej. Dobrze że to mi stresciliście bo teraz bede mógł zamiast kupowania tych wypocin kase potrzymać i w poniedziałek kupić kwiatka jakiejś miłej laseczce:)
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

APELUJE drodzy rodacy nie kupujcie Teraz Rocka ;/ recenzje plyt i ich oceny to kompletna porażka... jeśli dla kogoś Chameleon jest na równym poziomie co Master Of The Rings to ja dziekuję :| miałem niezły ubaw czytając te bzdury. High Live dostał 2 gwiazdki a jakieś "fajansiarskie" DVD pop rockowego zespołu 5 no litości ;) lepiej niech ta gazeta zostanie w tej swojej Rockowej konwencji i niech sobie tam recenzuje płyty perfectu tudzież Korna.
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Jeśli chodzi o oceny "znawców" metalu, to obiektywizm jest jeszcze rzadziej spotykany niż profesjonalizm.

A ja, jak już zapewne pisałam po wielokroć, najbardziej lubię najstarsze płyty do Kiperków (czyli potwierdzam waszą teorię), a potem Mastersa i Rabbita (czym zaprzeczam teorii, bo Rabbita mało kto lubi).

A ten jakiś niby-obiektywizm, że Andi to takie niewiadomoco, co to ledwo śpiewać umie i łaskę mu robią, że go w ogóle w zespole trzymają zamiast wziąć Kiske z powrotem zaczyna być męczący...
(Podobnie James LaBrie, który rzekomo "niedorasta poziomem do instrumentalistów Dream Theater"...)

Lepszy bezczelny subiektywizm ("to jest dobre, bo mnie się podoba") niż udawanie obiektywizmu.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Za kazżdym razem, jak słucham H. to mi Derisówki przychodza na myśl... :roll:
Takiego wpływu nie miał na moje skojarzenia nawet Rycerz ze swym fanatyzmem do Powerslave :lol:
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

vBrand pisze:Za kazżdym razem, jak słucham H. to mi Derisówki przychodza na myśl... :roll:
Fanów i zespołu nie rozdzielisz :'-) Chlip!
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

Ed_Hunter pisze:Tak - Helloween to swietny zespół. Najlepszymi matreriałami są:
-oba keppery - wspaniałe albumy; klasyka heavy-metalu; wstyd ich nie znać ;)
-Batter Than Raw - bardzo fajny album; świetnie się go słuch i w ogóle wpada w ucho;
-Metal Juke Box - kolejny bardzo fajny album; piosenki na nim to same covery świetnych klasyków;
-The Dark Ride - album który wymiata; krótko mówiąc jest extra.
Oto najlepsze materiały Helloween :) .
Better Than Raw raczej no ale nic, bo i tak się zgadzam z powyższą listą, aczkolwiek nie wiem czy zauważyliście, że Helloween albo nagrywa fajne albumy albo słaby power metal i country na stronie B(czytaj Chameleon).
Moim zdaniem wstyd nie znać utworu If I could Fly z The Dark Ride(całego albumu też oczywiście) :solo
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Little Moonchild pisze: nie wiem czy zauważyliście, że Helloween albo nagrywa fajne albumy albo słaby power metal i country na stronie B(czytaj Chameleon).
Subiektywne. Są ludzie (w tym ja), którzy uważają, że Helloween nie nagrał wybitnie słabej płyty.
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

Chameleon to świetna płyta
Why so serious?
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

zygfryd pisze:
Little Moonchild pisze: nie wiem czy zauważyliście, że Helloween albo nagrywa fajne albumy albo słaby power metal i country na stronie B(czytaj Chameleon).
Subiektywne. Są ludzie (w tym ja), którzy uważają, że Helloween nie nagrał wybitnie słabej płyty.

jasne, że subiektywne,ale naprawdę poeciłbyś Chameleona komuś kto jescze nie zna Helloween??Według mnie by się mógl zrazić. Ale oczywiście szanuję Twoje zdanie :wink:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Little Moonchild pisze:jasne, że subiektywne,ale naprawdę poeciłbyś Chameleona komuś kto jescze nie zna Helloween??Według mnie by się mógl zrazić. Ale oczywiście szanuję Twoje zdanie
Ja bym polecaiła CHameleona komuś ktto zamierza sie zapoznac z Instant Clarity i Readiness To Sacrifice jako coś strasznie metalowego w porównaniu z tymi płytami :roll:

(zlinczuje mnie :twisted: )
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

EvE pisze: Ja bym polecaiła CHameleona komuś ktto zamierza sie zapoznac z Instant Clarity i Readiness To Sacrifice jako coś strasznie metalowego w porównaniu z tymi płytami :roll:

(zlinczuje mnie :twisted: )
No cóż...Obrazek

Jasne, że nie polecałbym Chameleona nie znającym twórczości zespołu, bo jednak jest to płyta mająca najmniej wspólnego z Helloween jako takim. [ot odkrycie]

I szkoda że do tej listy jeszcze Supared nie dałaś. ;)
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Mandrake pisze:Chameleon to świetna płyta

no no :lol:
Korzeń
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Korzeń »

A wiecie co? Mój kumpel puścił mi dzisiaj utwór "Eagle Fly Free" na żywo z Derisem i kurde... coraz bardziej mnie przekonuje ten zespół! Do tej pory mialem takie podejście "Ot fajna kapela powermetalowa". Znałem "Power" i mi wystarczało. A posłuchałem więcej i chyba się zakręcę za jakimiś płytami. Trzeba posłuchać trochę więcej.
A to "Eagle Fly Free" rządzi.

:wink:
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Korzeń pisze:A wiecie co? Mój kumpel puścił mi dzisiaj utwór "Eagle Fly Free" na żywo z Derisem i kurde... coraz bardziej mnie przekonuje ten zespół! Do tej pory mialem takie podejście "Ot fajna kapela powermetalowa". Znałem "Power" i mi wystarczało. A posłuchałem więcej i chyba się zakręcę za jakimiś płytami. Trzeba posłuchać trochę więcej.
A to "Eagle Fly Free" rządzi.

:wink:
jakby się tak głębiej zastanowić to Helloween nie grają typowego poweru ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

hellrider pisze:jakby się tak głębiej zastanowić to Helloween nie grają typowego poweru
Jakby się jeszcze głębiej zastanowić, to Helloween w ogóle nie gra poweru, podobnie jak Blind Guardian, Rhpsody, HammerFall czy inne zespoły grające po prostu melodyjny heavy metal, który jakoś zadziwiająco jest od dawna nazywany power metalem...
Nie żebym chciał się mądrzyć czy coś, bo daleko mi do takich postaw, ale skoro power metal to coś pomiędzy heavy a thrashem to chyba Helloweenów nie ulokujecie w tym przedziale co??
Dla mnie normalny power metal to Iced Earth, Nevermore, Morgana Lefay, Metal Church czy zespoły tego pokroju, ale każdy może mieć inną definicję power metalu. :rocx
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Ale... powstała odmiana power metalu zwana gej metalem do którego możemy zliczyc w/w Rhaposdy :lol:
ODPOWIEDZ