Ulubiona trasa koncertowa Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiona trasa koncertowa Iron Maiden
Brave bo wtedy wrócił Bruce co jest dla mnie bardzo ważne 
Jakby wziasc te na ktorych bylem to Metal 2000 i Eddie Rips Up. Z tych na ktore sie nie zalapalem to
Slavary - trasa gigant
Somewhere - coz tu duzo mowic - super plyta super trasa
Seventh tez niczego sobie
I jeszcze Ed hunter - za naprawde ogromna dawke hiciorow na decybel przestrzenny
Slavary - trasa gigant
Somewhere - coz tu duzo mowic - super plyta super trasa
Seventh tez niczego sobie
I jeszcze Ed hunter - za naprawde ogromna dawke hiciorow na decybel przestrzenny
Ed Hunter Tour. Za setlistę i bardzo pozytywny klimat 
- APPARITION
- -#Prisoner

Give me Ed...Til I'm dead fajna setlista i wreszcie The Clairvoyant na żywo
jak większość - Give me Ed...
Somether On Tour za charakterystyczne brzmienie i swietna scene 
APPARITION pisze:Give me Ed...Til I'm dead fajna setlista i wreszcie The Clairvoyant na żywo
Najlepsza według mnie trasa: "Somewhere On Tour 1986/1987". Wspaniałe gitarowe brzmienie, wspaniały klimat, setlista, Adrian w genialnej formie, doświadczony już zespół, nawet najgorszy koncert brzmiał lepiej niż te lepsze z "A Real Live Tour". Najlepiej bym się przeniósł na jeden z tamtejszych koncertów...
Powerslave i brave new world, jeszcze spoko była seventh tour
-
ropuch
pewnie cos wydadza na dvd z tego okresu.BartSmith pisze:Najlepiej bym się przeniósł na jeden z tamtejszych koncertów...
Pisałem juz kilka razy, że bardzo liczę na pro shot z Sheffield 15.10.1985 (z pierwszej "nocy"). Nie dość, że koncert był o niebo lepszy niż ten dzień później (zespół w genialnej formie) to jeszcze zagrali rarytas - "Where Eagles Dare", który był grany na tej trasie tylko na angielskiej części trasy, nawet nie do końca (no, ale wiadomo, że to nie jest taki unikat jak "TLOTLDR", który był zagrany prawdopodobnie jeden, jedyny raz - lub też został jedyny raz zarejestrowany).
Można też liczyć na dokument (tour report) z okresu koncertów w Japonii (między innymi pojedynek Bruce'a z japońskim szermierzem, sesja photo, wręczanie gitar itp.). Możliwe, że Philadelphia 87 została także profesjonalnie zarejestrowana (jak ktoś nie wie: bootleg Philly 87 to nagranie telebimu z publiczności, tzw. big screen feed - więc niewiadomo czy Ironi posiadają ten materiał). Narazie musimy delektować się tylko bootlegami.
Jako ciekawostkę dodam, że Dortmund 2003 z TV jest w tej chwili nie lada gratką dla kolekcjonerów bootlegów na dvd; a szczególnie dla tych, których irytują szybkie zmiany ujęć na wersji oficjalnej. Podobno video jest dobrze zmontowane, więc myślę pozytywnie (nie widziałem jeszcze DOTR).
Można też liczyć na dokument (tour report) z okresu koncertów w Japonii (między innymi pojedynek Bruce'a z japońskim szermierzem, sesja photo, wręczanie gitar itp.). Możliwe, że Philadelphia 87 została także profesjonalnie zarejestrowana (jak ktoś nie wie: bootleg Philly 87 to nagranie telebimu z publiczności, tzw. big screen feed - więc niewiadomo czy Ironi posiadają ten materiał). Narazie musimy delektować się tylko bootlegami.
Jako ciekawostkę dodam, że Dortmund 2003 z TV jest w tej chwili nie lada gratką dla kolekcjonerów bootlegów na dvd; a szczególnie dla tych, których irytują szybkie zmiany ujęć na wersji oficjalnej. Podobno video jest dobrze zmontowane, więc myślę pozytywnie (nie widziałem jeszcze DOTR).
Stary, rozszyfruj ten skrót, bo próbuje i nie mogęBartSmith pisze:"TLOTLDR"
The Lonelines Of The Long Distance Runner przypuszczam 
A no kurde... Oni to kiedyś zagrali w ogóle? Hmm fajnie, tylko że jeśli tak ciężko to zdobyć to ja na pewno nie zdobędęMatek pisze:The Lonelines Of The Long Distance Runner przypuszczam
Bootleg nazywa się Empire Of Madness, ale możesz znaleźć także inną wersję. The Loneliness... został nagrany w Pionor Hall, Belgrade, Yugoslavia, 10.09.1986 i jest to jedyne nagranie tej piosenki wykonanej live. Jakość koncertu jest tak 4/5. Oczywiście jest to nagranie audio, bo o video można zapomnieć.
Setlista:
CD1
01. Intro
02. Caught Somewhere In Time
03. 2 Minutes To Midnight
04. The Loneliness Of The Long Distance Runner
05. Children Of The Damned
06. Stranger In A Strange Land
07. Wasted Years
08. Rime Of The Ancient Mariner
09. Guitar Solo
10. Sea Of Madness
CD2
01. Heaven Can Wait
02. Flight Of Icarus
03. Hallowed Be Thy Name
04. Iron Maiden
05. The Number Of The Beast
06. Run To The Hills
07. Running Free
08. Sanctuary
Setlista:
CD1
01. Intro
02. Caught Somewhere In Time
03. 2 Minutes To Midnight
04. The Loneliness Of The Long Distance Runner
05. Children Of The Damned
06. Stranger In A Strange Land
07. Wasted Years
08. Rime Of The Ancient Mariner
09. Guitar Solo
10. Sea Of Madness
CD2
01. Heaven Can Wait
02. Flight Of Icarus
03. Hallowed Be Thy Name
04. Iron Maiden
05. The Number Of The Beast
06. Run To The Hills
07. Running Free
08. Sanctuary
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Brave New World tour!!!!!!!!!!!!
Iron Maiden Tour/Metal For Muthas Tour 1976/1980 & Iron Maiden Tour 1980 Di Anno w najwyzszej formie rewelacyjny set nikt pozniej tego nie przeskoczy
Oryginalny jesteśLoRdI pisze:Iron Maiden Tour/Metal For Muthas Tour 1976/1980 & Iron Maiden Tour 1980 Di Anno w najwyzszej formie rewelacyjny set nikt pozniej tego nie przeskoczy
Metal 2000 - widziałem ich wtedy w Spodku. Dopiero zaczynałem tego słuchać wtedy, ale nietrudno było zauważyć, że są niesamowici :rocx Z tych starszych to wybrałbym Seventh Toru Of A Seventh Tour - promowała niesamowity album i bardzo podobała mi się scenografia.
-
Frouse
Głosowałem na SoT. Genialna traska to była! Moim zdaniem obok Number, to ich najlepszy album. :rocx