Wpadki Ironów

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Wpadki Ironów

Post autor: Mad Max »

Z tego co piszecie to się ciekawie zapowiada. Muszę to obejrzeć ;)
Awatar użytkownika
Zdzichu
-#Invader
-#Invader

Post autor: Zdzichu »

Chorzow 05 - Bruce krzyczy "scream for me Katowice", byc moze dlatego ze Chorzow za trudno wypowiedziec :P.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

miki pisze:w paryzu 2005 na 'phantom of the opera' płachta się jakoś zawinęła i cyrki przez pół otworu z nią były.

Świnek69 pisze:chorzów 05 - jedna wielka wpadka :P
Z tą płachtą były problemy od "Phantoma" praktycznie do końca koncertu. A i Bruce zamiast "Running Free" zapowiedział "Driftera".
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Do wpadek mozna tez zaliczyc solowke Paschendale ktora jest nie rowna , a mowa o koncercie w saporro na trasie Dance of Death Tour.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

sekcjazwlok pisze:Do wpadek mozna tez zaliczyc solowke Paschendale ktora jest nie rowna
Kto zepsuł ? Mógłbyś podesłać to Paschendale z Sapporo w mp3?
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Da5id pisze:Z tą płachtą były problemy od "Phantoma" praktycznie do końca koncertu. A i Bruce zamiast "Running Free" zapowiedział "Driftera".
A nie, bo incydent z "Drifterem" był w Bolognii 05 :P Też jest na Bloopers vol. 2.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

BartSmith pisze:
Da5id pisze:Z tą płachtą były problemy od "Phantoma" praktycznie do końca koncertu. A i Bruce zamiast "Running Free" zapowiedział "Driftera".
A nie, bo incydent z "Drifterem" był w Bolognii 05 :P Też jest na Bloopers vol. 2.
Mylisz się. Byłem na koncercie w Paryżu, i wyraźnie słyszałem jak Bruce błędnie zapowiada "Driftera".
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Zdzichu pisze:Chorzow 05 - Bruce krzyczy "scream for me Katowice", byc moze dlatego ze Chorzow za trudno wypowiedziec :P.

Nie tylko on ale rowniez M.Petroza tak krzyknal w koncu Bogdan i M przeszli na scream for me Poland jesli chodzi o wpadke IM to cos sobie przypominam ze w Argenynie solowki nie tak byly pogubili sie na moment niestety nie pamietam tytulu -musze przesluchac boot.Ale najwieksza wpadka to A Real Drunk One z 1993
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

hmm.... największa wpadka Ironów? mr. Blaze Bayley ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Da5id pisze:Mylisz się. Byłem na koncercie w Paryżu, i wyraźnie słyszałem jak Bruce błędnie zapowiada "Driftera".
było tak. krzyknął 'drifter' a potem 'oh shit it is >running free< hahahahahahahaha'. tak no..
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Świnek69 pisze:chorzów 05 - jedna wielka wpadka Razz

Nie zgadzam sie, koncert byl wysmienty, zespol w bardzo dobrej formie ! poza tymi trzema miejscami ktore wymienilem to nie mam zastrzezen, jesli chcesz uargumentowac swoje zdanie to wypisz co uwazasz za wpadke
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Mi się zdaje, że ten koncert wzbudza w ludziach tak różne emocje(o Chorzowie mowa), bowielu oczekiwało po prostu typowego "best of...", mimo że było wiadomo, że na coś takiego nie ma co liczyć... Do tego doszły problemy z brzmieniem, bo samemu zespołowi nie można zbyt wiele zarzucić(no, Bruce się tylko "wykazał" :lol: )... Takie jest moje zdanie, nie każdy musi się z nim zgadzać...
Nie był to może najlepszy koncert w moim życiu, ale wracałem do domu bardzo usatysfakcjonowany i radosny :mrgreen: Tak jak teraz :rocx
No jeszcze jedna sprawa - koncert był dość krótki(1h45min), mogli się wysilić na te 20 utworów, i może wtedy byłyby tak oczekiwane "The Prisoner", "Children Of The Damned" i "22 Acacia Avenue", które do set listy wejść powinny... Tak w ogóle, to mogli grać całego "Numbera...", ja bym absolutnie nie narzekał :wink: :twisted:
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Da5id pisze:
BartSmith pisze:
Mylisz się. Byłem na koncercie w Paryżu, i wyraźnie słyszałem jak Bruce błędnie zapowiada "Driftera".
No to widocznie też się pomylił, ale się poprawił. A w Bolognii zapowiedział "Driftera", a zaczęli grać "Running Free". Śmiesznie to wyglądało. Bruce potem wszedł na chwilę za kulisy :wink:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Iron Maiden - Somewhere in Pittsburgh 09-01-87 w kawałku Hallowed By Thy Name Dickinson zapomina tekstu:

"When the priest comes to read me the last rites
I take a look through the bars at the last sights
Of a world that has gone very wrong for me
"

:lol:
www.MetalSide.pl
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Wpadki?!
przypomne jedna...Chorzów 2005...koncert byl super,ale pare niedociagniec bylo!

ale i tak sa najlepsi...bo konkurencje maja o wiele gorsza!
Metallica to jedna wielka wpadka!Judas...Halford falszuje jak najety!a Ozzy?!kwiczy jak knur w czasie kopulacji i przez to rozwala SABBATHów!
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mad Max »

Wpadni zadarzają się nawet najlepszym. Pozostaje mieć na dzieję że będzie ich jak najmniej, albo i wcale ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

SebastianArcheo pisze:ale i tak sa najlepsi...bo konkurencje maja o wiele gorsza!
Metallica to jedna wielka wpadka!Judas...Halford falszuje jak najety!a Ozzy?!kwiczy jak knur w czasie kopulacji i przez to rozwala SABBATHów!
a o czym Ty gadaaasz?

Mad Max pisze:Wpadni zadarzają się nawet najlepszym. Pozostaje mieć na dzieję że będzie ich jak najmniej, albo i wcale
czemuuuuuuu. wpadki własnie fajne, to sprawia, że masz koncerty wyjątkowe a nie tylko odbębnione utwory. wpadki się wspomina, fajneee.
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Taa i jest pewność, że nie leci z taśmy :D... Zabawne by było gdyby bruce machał ustami do intra acces high :D. Chociaż jeśli chodzi o te wstawki, to na dvd VotB, Blaze mówi własnym głosem wstawkę ( w utworze AtSS), która na płycie gdzie śpiewa Bruce jest gadana przej jakiś inny głos. Takie wstawki powinny być jednak z taśmy "I know" :D...
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

wpadka było jak w trakcie konceru na Run To The Hills grał Lars Urchlich ktory niezle zrombał wejście...

do wpadek tez mozna zaliczyc Glasgow 2003 i "wybuchniecie" mixera badz brak pradu <dokladnie nie pamietam> podczas Paschendale.

chyba na stochkolm 2003 Dickinson spiewa dwa razy zwrotke Troopera.

jest w sumie tego naprawde wieeeeeeeeeelka masa :)
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Michcio pisze:wpadka było jak w trakcie konceru na Run To The Hills grał Lars Urchlich ktory niezle zrombał wejście...

Kiedy to bylo? masz to gdzies na mp3 ?
ODPOWIEDZ