Growl
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Growl
bo wlasnie dostalem od kuzyna wlepke ruchu chorzow i tam jest napiasne: "jestesmy tam kaj gro nosz ruch chorzow"
co oznacza poczatek drugiego czlonu zdania ?
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Masz całe zdanie na polski:Fender pisze:bo wlasnie dostalem od kuzyna wlepke ruchu chorzow i tam jest napiasne: "jestesmy tam kaj gro nosz ruch chorzow"
"Jesteśmy tam, gdzie gra nasz Ruch Chorzów"
A co do growlu, to zależy jaka muzyka, jak się dobrze komponuje, to może być
Schuldiner, Benton, Peter aus Vader, Nergal i może jeszcze paru innych. Ci panowie mi przyszli do głowy od razu.Kea pisze: dobry growl nie jest zły
Ja uwielbiam w dobrym wykonaniu...
reaktywacja
- Elevatorman
- -#Clansman

eee tam tak mi to brzmiM@ti pisze:O nich sie mówi że grają raczej melodic death metal, a nie power. Chociaż sam niewiem jak to nazwać. Dość specyficzna muza, ale za to zajebista jak dla mnie.Elevatorman pisze:Children Of bodom jest .... co najmniej dziwne... Power Metal z growlem
- Wakterstein
- -#Trooper

ODkryłem nowe znaczenie "Growlu". Jeśli ktoś słucha np. Black Metalu, a nie podobają mu się teksty (kur** mać, ile można pitolić o krzyżach i jeździć po religiach), zwyczajnie ich nie słyszy. Wolę słyszeć "mhpurr, mhrrr mhrr", niż "Killing for Satanic Aliance by death and die for all catholic lousers, Your's fightfully Hereticus Antichristus, demonicus itd." (nie ma takiego tekstu, ale na jedno wychodzi). Dobrze, że Stormblast jest po norwesku (nawet zabawne). W takich sytuacjach growl jest świetnym wyjściem. Ogólnie, jeśli nie jest komputerowo przerabiany, może być. Nie widzę go w muzyce, gdzie teksty są rzeczywiście ambitne. Szkoda tylko, że niektórzy słuchający growlu nie doceniają zwykłego (czasem pokręconego) śpiewu. To zależy po co dana osoba słucha muzyki, czego w niej szuka.
Ostatnio zmieniony sob maja 06, 2006 11:23 pm przez Wakterstein, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wakterstein
- -#Trooper

Wczesny Behemoth
. Lasy Pomorza, Grom. Tam wypada niekiedy jak gargamel. Ryczeć po Polsku się da, ale zwykle jest śmiesznie, bo nie mamy takich demonicznych wyrazów. Po angielsku wszystko brzmi poważnie, przynajmniej dla polaków.
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

A Damnation słyszałeś?syzygy pisze:W Opeth są bardzo ambitne, a nie wyobrażam sobie tego zespołu bez growlu
Vincent to juz nie potrafi growlowac ?Swarożyc pisze:Schuldiner, Benton, Peter aus Vader, Nergal i może jeszcze paru innych. Ci panowie mi przyszli do głowy od razu.Kea pisze: dobry growl nie jest zły
Ja uwielbiam w dobrym wykonaniu...
Słyszałem, no wiem tam nie ma w ogóle growlu, no ale to jakby inna kategoria, może się źle wyraziłem, nie wyobrażam sobie cięższych płytek Opeth bez growluLifthrasil pisze:A Damnation słyszałeś?
Damnation w sumie nie słucham za często, zdecydowanie wolę "klasyczny" Opeth.
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Ja bym się nie obraził jakby chłopaki z Opeth nagrali ciężką płytkę bez growlu...
mimo, że growling w tym zespole jest moim ulubionym wśród wszystkich.
mimo, że growling w tym zespole jest moim ulubionym wśród wszystkich.
ja bym sie obrazil. zupelnie nie wiem o co Ci chodzi.Lifthrasil pisze:Ja bym się nie obraził jakby chłopaki z Opeth nagrali ciężką płytkę bez growlu...
przeciez to growl budzi niesamowite emocje w tym bandzie. Bo growl jest tu bardzo "muzyczny" i "spiewajacy", a przejscia do normalnego wokalu powoduja, ze sie poce. Dzieki temu oprocz wspanialej sekcji rytmicznej mamy olbrzymie EMOCJE!
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Napisałem, ze bardzo lubię growl w Opeth... Ale zwykły wokal też bardzo lubię 
- dostoevsky
- -#Assassin

Niektóre growle lubię, np. Opeth lub Slipknot.
Ale naprawdę nie znoszę growlu w Arch Enemy. Nie chodzi mi o to, że do tej muzyki nie pasuje growl, ale Broń Boże... Growlująca kobieta to dla mnie coś naprawdę chorego. Może muzykę mają fajną, ale zraziłem się trochę do tego zespołu, z powodu wokalistki. Na miejscu pozostałych członków zespołu nie zgodziłbym się na coś takiego. To jest dla mnie naprawdę nienormalne. Nie popieram tego.
Ale naprawdę nie znoszę growlu w Arch Enemy. Nie chodzi mi o to, że do tej muzyki nie pasuje growl, ale Broń Boże... Growlująca kobieta to dla mnie coś naprawdę chorego. Może muzykę mają fajną, ale zraziłem się trochę do tego zespołu, z powodu wokalistki. Na miejscu pozostałych członków zespołu nie zgodziłbym się na coś takiego. To jest dla mnie naprawdę nienormalne. Nie popieram tego.
czemu?Grzedi pisze: To jest dla mnie naprawdę nienormalne.
jak ma predyspozycje... jak ladnie wpasuje sie w zespol. to co w tym nienormalnego?
Ja tam wole ogladac Angele, Marty i Rachele nizli jakis bydlakow
To wszystko zalezy od talentu o.
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

W Arch Enemy wokal jest zajebisty przecież