Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Iced Earth

Post autor: Artur »

metal pisze:Tylko ten slyszalem w calosci, pewnie z tego zrodla co i Ty
Zapewne :wink: I miło, że kolejny raz się zgadzamy :beer Zatem - syf prawda?? :wink: No a źródło to zapewne songofdemons :lol: Czyż nie?? :wink:
metal pisze:Poza tym slyszalem kilka kawalkow juz z Conklinem na wokalu i to zupełnie inna jakość
No baaa :wink: Jeszcze powiedz, że ściągnąłeś z ich strony, to znowuż te same źródło :twisted:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Artur pisze:
metal pisze:Tylko ten slyszalem w calosci, pewnie z tego zrodla co i Ty
Zapewne :wink: I miło, że kolejny raz się zgadzamy :beer Zatem - syf prawda?? :wink: No a źródło to zapewne songofdemons :lol: Czyż nie?? :wink:
yup :]
metal pisze:Poza tym slyszalem kilka kawalkow juz z Conklinem na wokalu i to zupełnie inna jakość
No baaa :wink: Jeszcze powiedz, że ściągnąłeś z ich strony, to znowuż te same źródło :twisted:
nope, z jakiegoś p2p
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Bóg Ci zapłać dobry człowieku.;]
Ależ proszę Cię bardzo :rocx
M@ti pisze:Jeszcze gościa nie słyszałem, chyba najwyższa pora.
Właśnie :wink:
M@ti pisze:Pewnie że lubię, i dlatego raczej się Jagiem nie rozczaruję.
Nie ma takiej możliwości :mrgreen:
Ja powiem, że przeglądając neta zauważam, że najwyżej oceniane są "Mechanized Warfare", "Thane To The Throne", "The Age Of Mastery" --> to jest ponoć ten "nowy" Jag, reaktywowany po chyba ok. 10 latach przerwy, a w starym składzie to ponoć nagrali z normalnych LP tylko "Ample Destruction", który ponoć miażdży i jest najlepszy... problem, że trudno dostępny... ale żeby temu zaradzić to wydali w zeszłym roku chyba 2-płytowy "Decade Of The Spiled Naked Bat", z nagranymi na nowo kawałkami z tej płyty i jakimiś innymi....
Do ostatniej płyty ponoć lepiej z dystansem podchodzić, "Casting The Stones" się nazywa i recenzje są baaardzo różne... O dziw ich płytki w Saturnie widziałem i to właśnie "CTS", "MW", "TTTT" i "DOTSNB", za ok.50 zł, może się szarpnę w wakacje...
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Właśnie słucham Jagów z tej stronki i... podoba mi się to, fajne melodyjne granie. :P Oblukam sobie kilka płytek. :rocx
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Właśnie słucham Jagów z tej stronki i... podoba mi się to, fajne melodyjne granie.
Pewnie, bliskie klasycznemu heavy, ale bez żadnej wiochy, co ważne :rocx
M@ti pisze:Oblukam sobie kilka płytek.
No ja też, jakbyś miał to daj mi znać okej??
Podejrzewam, że Jag Panzer bardzo mi przypasuje, naprawdę :wink: I znowuż będę chciał sobie dyskografię na oryginałach zgromadzić, jak to było z NM i IE :wink: Kurde, znowu wydatki.... :roll: :lol:
A jeszcze co do "Casting The Stones" - te kawałki z ich strony z tego albumu zdają się przeczyć temu co o nim napisałem, bo są kapitalne, szkoda, że "Battered & Bruised" jest obcięty :evil: Za to "Legion Immortal" miazga :twisted: extra chórki, takie jakie być powinny...
No ale i tak opinie o "CTS" są podzielone.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze: podcza gdy NM jak sam wiesz wali po ryju prawie jak deathowy band, nie mówiąc o thrashowym... Bliższe to IE
Właśnie tak w kółko wmawiacie wszystkim, że NM to zbliżone do IE jest bardzo... ja tam wielkiego podobieństwa nie widzę, jakieś jest oczywiście ale nevermore jest bardziej...hmmm...zakręcone,liczne zmiany tempa, dziwaczny wokal... :twisted: Może trochę podobne do BO no bo jak niby nevermore może być podobne do np. SWTWC gdzie wszystko jest raczej schematyczne (ale i tak cudowne :mrgreen: )?
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

M@ti pisze:więc powinni choć trochę podobnie do NM grać, czyż nie? Wink
NM nie ma obecnie prawie nic wspolnego z US power :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Żelazny pisze:NM nie ma obecnie prawie nic wspolnego z US power
Jak się tak zastanowić to nigdy nie miał :wink: No bo kiedy :lol: Po prostu ich tam przypisali, bo jednak thrash to nie jest, choć blisko... ale nie z tym wokalem...
syzygy pisze:Właśnie tak w kółko wmawiacie wszystkim, że NM to zbliżone do IE jest bardzo... ja tam wielkiego podobieństwa nie widzę, jakieś jest oczywiście ale nevermore jest bardziej...hmmm...zakręcone,liczne zmiany tempa, dziwaczny wokal... Może trochę podobne do BO no bo jak niby nevermore może być podobne do np. SWTWC gdzie wszystko jest raczej schematyczne (ale i tak cudowne )?
Wiesz, to podobieństwo jest jak najbardziej raczej słabo słyszalne, bo i nie ma tego podobieństwa zbyt wiele... A ja pisałem, że to coś jak Iced Earth trochę, bo raz, że niby ten sam nutr, choć wiem, że to żaden argument, ale bardziej mi chodziło o to, że w obydwu kapelach jest duża obecność wpływów thrash metalu, zwłaszcza w riffach, ale też obydwa zespoły mają wokalistów kompletnie nie-thrashowych, że tak powiem... :wink: Słusznie zauważyłeś, że "Burnt Offerings" właśnie jest najbliższy temu co gra Nevermore, bo też jest bardzo zakręcony, progresywny wręcz, nie tak schematyczny jak następczynie... Ale ja również uwielbiam te icedearthowe schematy :rocx Zajebista kapela, nie ma co :wink: Nevermore zresztą też nie każdy album ma jakiś cholernie zakręcony, czego przykładem "DHIADW" czy choćby "EOR"...
No a tak w ogóle to bardzo dobrze, że między tymi kapelami nie ma zbytniego podobieństwa, bo tak to mielibyśmy mistrza i ucznia, który zrzyna z mistrza, a tak to mamy 2-óch mistrzów :rocx Jest niewykluczone, że nowe albumy tychże zespołów ukażą się w podobnym okresie, a to już byłaby prawdziwa bomba :twisted:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

zachwycacie sie tym zespołem,a Virgin Steele jest jeszcze lepszy, ściągniejcie go sobie i posłuchajcie i zobaczycie

Co do IE to jakoś nie przepadam, nie wiem dlaczego.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

ThunderBird pisze:zachwycacie sie tym zespołem,a Virgin Steele jest jeszcze lepszy, ściągniejcie go sobie i posłuchajcie i zobaczycie
Co do IE to jakoś nie przepadam, nie wiem dlaczego.
No bo jest się czym zachwycać :rocx A sam piszesz, że nie przepadasz za IE, więc trudno oczekiwać, żebyś nie powiedział, że VS lepszy, ale ja raczej i tak będę preferował IE, tego jestem prawie pewien, choć oczywiście z VS postaram się zapoznać....
Ale Tobie też radzę się wsłuchać w IE, bo jest w co...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Właśnie słucham sobie po długiej przerwy boota z Chicago 04-jak skończę to wrzucę tu wiązankę na Rippera :mrgreen:
Deleted User 622

Tej, zapodaj tego boota bom ciekaw ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Żelazny pisze:skończę to wrzucę tu wiązankę na Rippera
Ani mi się waż :twisted: :lol:
NP. Tad Morose "Anubis" - totalnie zajebiste to :twisted: nie no obowiązkowo trzeba coś załatwić...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Żelazny pisze:Tej, zapodaj tego boota bom ciekaw
Właśnie, wrzuć jakiś numer Barlowa, chce zobaczyć jak sobie radzi :P
Deleted User 622

wrzuc cały boot :]
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Artur pisze:No ja też, jakbyś miał to daj mi znać okej??
Jasne. :wink: Już niedługo powinienem mieć "Ample Destruction". :P

Żelazny pisze:NM nie ma obecnie prawie nic wspolnego z US power
Bo oni grają wogóle muzykę której nie zabardzo jest gdzie przypisać. :wink: Ale nie ma co szufladkować, jest zajebista i to się liczy. :D Choć IMO to NM gra taki speed/thrash bardziej. :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Już niedługo powinienem mieć "Ample Destruction".
Ooo, to zajefajnie :rocx Wrzucisz go na rapida albo coś takiego ??
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Wrzuci wrzuci :P
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ja słyszałem bootleg z ripperem. nie był zły, ale jednak nie było tak fajnie jak np. na 'alive in athens'. i tak bym chciał ich zobaczyć na żywo.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:i tak bym chciał ich zobaczyć na żywo.
Jak wyżej :rocx Nie wiem, czy przejrzałeś Miki stronę wcześniej(albo i 2 :mrgreen ), ale była aktualizacja na www.icedearth.com i John album już zapowiada :D Tobie pewnie przypasuje, skoro lubisz tak bardzo "TGB", jak to chyba napisałeś kilka(naście) stron wcześniej w tym temacie :wink: Mnie na pewno.
Wrathchild_88 pisze:Wrzuci wrzuci
Czyżbyś drogi Pawle :mrgreen: też chciał się zapoznać z muzyczną propozycją Jag Panzer :wink:
ODPOWIEDZ