Komentarze do tematu recenzje

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Komentarze do tematu recenzje

Post autor: Artur »

herki pisze:czemu ludzie się aż tak jarają tym Nevermore?
Może dlatego, że to obecnie jeden z najwybitniejszych zespołów metalowych??
herki pisze:Mi to w ogóle nie może podejść. Słuchałem chyba z 20 razy TGE i owszem, technicznie jest bardzo dobra, ale nie ma czegoś w sobie specjalnego
Inni mogą jednak w tym coś dostrzegać... :P
herki pisze:Jeszcze ten wokal...
:shock: :shock:
herki pisze:Ja bym dał 6-7/10 nie więcej.
Dziwne :wink:
herki pisze:Ale są różne gusta, jednak dalej nie mogę zrozumieć czemu aż tylu osobom się podoba ten album
Ja też nie, ale skoro w tyle europejskich magazynach był on albumem miesiąca, skoro tylu fanów sobie NM pozyskało tym włąśnie albumem, to może coś w tym jest?? Ja np. uważam, że patrząc racjonalnie Slayer wydał lepsze albumy(minimalnie, ale jednak) niż "Reign In Blood", a nie każdy musi to rozumieć :wink:
Ale to takie moja spostrzeżenia :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

wiesz Artur z jednej strony to bardzo dobrze że piszesz tak dużo. naprawde. tylko mnie na przykład nie zacheci taka recenzja do nevermore bo zwyczajnie nie będę miał chęci jej czytać całej ;) wiem - lenistwo i olewatorstwo.ale mówię Ci szczerze jak jest. ale też nie odbierz tego źle. szacunek i tak. ja już nie umiem tak pisać. ale Ciebie rozumiem bo sam kiedyś o moich ukochanych płytach mogłem pisać całymi stronami.
:beer
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

No nie wiem, Nevermore to nie dla mnie widocznie. Może kiedyś mi się spodoba...

A które albumy Slayera Twoim zdaniem są lepsze niż RiB? Moim zdaniem żadne, bo jest on za króki żeby było na nim coś słabego ;) Po prostu album idealny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dlatego mówię - już nie napiszę tak długiej :D :D Raz, że jest tak jak mówisz, wiem o tym, a dwa, że mi się nie będzie chciało :lol: I już takich długich nie będzie, więc spox Matek, ja się nie obrażam, bo mi się samemu nie chce takich czytać... :wink: Po prostu ta płyta ma u mnie specjalne miejsce :mrgreen: I chciałem tak jakoś jej to wynagrodzić :lol:
Matek pisze:Ciebie rozumiem bo sam kiedyś o moich ukochanych płytach mogłem pisać całymi stronami.
Właśnie :lol: tylko qrcze, ja mam takich ukochanych sporo.... ale spox, loos, będę się hamował :wink:
Matek pisze: :beer
:beer :beer :rocx
herki pisze:A które albumy Slayera Twoim zdaniem są lepsze niż RiB? Moim zdaniem żadne, bo jest on za króki żeby było na nim coś słabego Po prostu album idealny.
Może trochę Herki przesadziłem :wink: Ja na równi z "RIB" stawiam "SITA" i "SOH". Są dłuższe, ale słabych rzeczy wg mnie też się tam nie uświadczy :wink: Dlatego te 3 albumy są dla mnie idealne :mrgreen:
herki pisze:No nie wiem, Nevermore to nie dla mnie widocznie. Może kiedyś mi się spodoba...
No pewnie, przecież kurde każdemu się co innego podoba, i nie mogę absolutnie mieć do Ciebie żadnych pretensji że Cię tak nie wzięło :rocx
Ostatnio zmieniony śr maja 17, 2006 3:21 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Matek pisze:wiesz Artur z jednej strony to bardzo dobrze że piszesz tak dużo. naprawde. tylko mnie na przykład nie zacheci taka recenzja do nevermore bo zwyczajnie nie będę miał chęci jej czytać całej
Ale niektórym ludziom przydają się takie recki. Jakby chcieli dowiedzieć się jak najwięcej na temat danej płyty to jest to wskazane. I po przeczytaniu takiej recenzji mają jakieś tam ogólne rozeznanie. :wink:

Matek pisze:ja już nie umiem tak pisać.
Ja chyba też bym nie umiał. :wink: Ale recka bardzo dobra Artur. :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Ale recka bardzo dobra Artur.
Dziękuję :wink: Wiem, że na bank nie jest idealna, ale ja nawet nie aspiruję do miana jakiegoś wielkiego recenzenta :wink: Pewnie nawet jest słaba tak obiektywnie rzecz biorąc ale co mi tam - praktyka czyni mistrza :mrgreen:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Wiem, że na bank nie jest idealna, ale ja nawet nie aspiruję do miana jakiegoś wielkiego recenzenta
Ale ten temat nie jest po to aby pisać jakieś tam profesjonalne recenzje. :wink: Jak kto umie tak pisze, totalna rekreacja i to jest w nim fajne. :P
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

M@ti pisze:totalna rekreacja i to jest w nim fajne.
Własnie :] Jak kto czuje tak napisze, proste :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Fear pisze:Własnie :] Jak kto czuje tak napisze, proste
Otóż to, jak masz wenę to piszesz. :P I to dobre na zmułę jest. :wink:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Nie koniecznie wenę, ale nie patrzysz się takii kategoriami pisząc reckę, że ; "oj za długa, nikomu się nie będzie chciało czytac". Zamieszczasz co chcesz i ile chcesz :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Fear pisze:ale nie patrzysz się takii kategoriami pisząc reckę, że ; "oj za długa, nikomu się nie będzie chciało czytac". Zamieszczasz co chcesz i ile chcesz
No i o to chodzi. :wink: I pożyteczne to jest. :)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

M@ti pisze:I pożyteczne to jest. Smile
No tak :) A jak ktoś będzie chciał to i tak przeczyta :] Bo kogo zachęci do płyty takie coś : " płyta jest dobra.Lepszej nie ma" ? Raczej nikt :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Fear nikt nie twierdzi że dwa słowa zachęca lepiej :lol: Artur wykonał kawał dobrej roboty, to nie podlega dyskusji ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Matek pisze:Fear nikt nie twierdzi że dwa słowa zachęca lepiej Laughing Artur wykonał kawał dobrej roboty, to nie podlega dyskusji Wink
Oj wiem, że nie te dwa słowa :lol: To była taka hiperbolizacja, ale ne ważne już ;]
A Artur dał czadu :) Nawet przeczytałem :lol: Ale jak można zauwazyć, to mnie ta plyta aż tak ni porwała jak jego ;] A to moge przenieśc moje recki do topicu ? :)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

taka sugestia: warto stosować akapity ;) takie wcięcia powodują, że to jest naprawdę czytelniejsze ;) oczywiście nie chcę nikogo ograniczać, więc jeśli to zbyt wielki wysiłek, to sorówa ;P
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Świnek69 pisze:taka sugestia: warto stosować akapity Wink
Dosyć istotna uwaga :) Popieram Ś69 :]
herki
-#Clansman
-#Clansman

No, naskrobane. I z akapitami. Trochę ją skróciłem, ale i tak jest kiepawa, jednak naturalna. Po prostu pisałem to co umiem na temat tego albumu. Gdybym jednak się wziął w garść napisałbym o nim więcej niż wszystkie recenzje do tej pory napisane razem wzięte. No, polecam nie tyle co reckę, tyle co album - bo ten naprawdę godny uwagi...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

uf... zmęczyłęm recenzję. miałem ochotę ją napisać ale po paru linijkach zwyczajnie przestało sprawiać mi to frajede.. ale jak już zacząłem to skończyć trzeba było. w sumie do dupy ona, sam to przyznam ale jest ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Fear - trochę nie rozumiem Twojego systemu oceniania. Najpierw piszesz o TGE i wystawiasz 8, potem piszesz o kolejnej płycie że jest słabsza ale dajesz jej 9, a w kolejnej recenzji piszesz że poprzednie płyty Cię nie powaliły na kolana [a dałeś 9] :)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Fuck :P Zaraz poprawię :P Może przy kopiuj-->wklej jakiś bląd zrobiłem :) Dzięki za zwrócenie uwagi :)

EDIT : Już poprawione ;]
ODPOWIEDZ