To oceniaj w 5 stopniowej i mnóż razy 2Matek pisze:już wolę skalę 5 stopniową, szkolną
Komentarze do tematu recenzje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Komentarze do tematu recenzje
ja oceniał nie będęWrathchild_88 pisze:To oceniaj w 5 stopniowej i mnóż razy 2
No to u mnie prawie wszystko by miało "5"Matek pisze:płyty ciężko oceniać w skali 10 stopniowej, tak jak gry na przykład. bo z muzyką to wszystko kwestia gustu. już wolę skalę 5 stopniową, szkolną
Matek ----> to jest MJK na Twym avie??
to jest mjk na tym awie.
- likipiki
- -#Lord of the flies

ale 100 stopniowa skala ma wiele zalet. Bo akurat różnicy wielkiej pomiędzy 87 a 86 nie ma, ale już pomiędzy 87 a 91 jest. Wygodnie czasem ocenić plytę, która jest za dobra na 8, a za słaba na 9Artur pisze:No to u mnie prawie wszystko by miało "5" Wink A tak serio to i tak mi łatwiej w 10-stopniowej niż w 100 Laughing Czujecie ten dylemat - ile tu dać, 87 czy 86?? Qrcze Wink
chociaż ja i tak najbardziej preferuję 10 stopniową skalę z plusami i minusami
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
tak to jest mjk. po ręce mozna poznać nawet.
Są rózne rodzaje oceniania, można np.oceniac płyte tak ,żę rozbijamy ją na częsci np. solówki, klimat, brzmienie,wokal, spontaniczność, dojrzałość kompozycji itd. i bierzemy średnie, można też oceniać każdy kawałek z osobna i robić średnią, albo np. brać utworu z tej płyty i patrzeć które miejsce mają w ogólnej klasyfikacji utworów danej kapeli i brać odpowiednie wnioski,no ale musimy znać dobrze twórczośc kapeli.
Jest bardzo duzo sposobów, ja na ocenianie utworów i płyt róznymi sposobami poświęciłem kilkanaście zeszytów ,więc mam doświadczenia
Jest bardzo duzo sposobów, ja na ocenianie utworów i płyt róznymi sposobami poświęciłem kilkanaście zeszytów ,więc mam doświadczenia
opublikuj kiedyśThunderBird pisze:ja na ocenianie utworów i płyt róznymi sposobami poświęciłem kilkanaście zeszytów ,więc mam doświadczenia
No, że na ręce ma (chyba) znak APC to nie byłem pewien, dlatego pytam... wolę łysego
Zawsze można użyć połówki.... no a różnica tych 4-ech punktów to jednak mi nic nie mówi... po prostu wolę taką skalę bez rozdrabniania.Świnek69 pisze:ale 100 stopniowa skala ma wiele zalet. Bo akurat różnicy wielkiej pomiędzy 87 a 86 nie ma, ale już pomiędzy 87 a 91 jest. Wygodnie czasem ocenić plytę, która jest za dobra na 8, a za słaba na 9
chciało Ci się?Jest bardzo duzo sposobów, ja na ocenianie utworów i płyt róznymi sposobami poświęciłem kilkanaście zeszytów ,więc mam doświadczenia
- likipiki
- -#Lord of the flies

kwestia przyzwyczajenia sięArtur pisze:Zawsze można użyć połówki.... no a różnica tych 4-ech punktów to jednak mi nic nie mówi
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
no ,teraz jestem w trakcie pisania dużej historii Ironów i opublikuje ,ale stanełem nad Seventh Sonem i nie mam konceptu,poza tym troche za mało poświęciłem czasom z Di Anno i musze to poprawić. Co do ocen to niedawno sobie oceniłem w skali 1 do 100 wszystkie utwory Ironów ,ale nie tak np.90,91,92, tylko 90, 92,5, 95, 97,5 .....łatwiej mi było wytypować...ech kto by chciał to czytać.Matek pisze:opublikuj kiedyśThunderBird pisze:ja na ocenianie utworów i płyt róznymi sposobami poświęciłem kilkanaście zeszytów ,więc mam doświadczeniajestes niezmordowany
Szacun
a długo już piszesz?
Historie Ironów? , no aj tych historii to troche napisałem już,ale zawsze sie zacinałem w pewnym momencie,albo wywalałem ,teraz już chce to zrobić porządnie,a co do oceniania, to odkąd zaczełem ich słuchać, od 5 lat, to nie jest wcale takie głupie, bo widze jak mi sie gust zmienia ,poza tym no czasem sie człowiek nudzi,heh, zresztą nie tylko Ironów tak sobie oceniam.
A tak wogóle to podobała sie wam,moja recka Motorheada?
A tak wogóle to podobała sie wam,moja recka Motorheada?
podobala, podobala
bo album świetny, klasyka 
Brawo Sabbath
Dobrze, że się przekonałeś
Ja co prawda zbyt dużo nie słucham, ale miażdży, to pewne.... ale i tak klimat i muzyka na "The Legacy" i "The New Order" zawsze będą na mnie robiły piorunujące wrażenie i sądzę, że "First Strike Still Deadly" tego nie zmieni 
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Ja bym powiedzial- brawo TestamentArtur pisze:Brawo SabbathDobrze, że się przekonałeś
Ja co prawda zbyt dużo nie słucham, ale miażdży, to pewne.... ale i tak klimat i muzyka na "The Legacy" i "The New Order" zawsze będą na mnie robiły piorunujące wrażenie i sądzę, że "First Strike Still Deadly" tego nie zmieni
No coś tam wymęczyłem. 
no trochę posłodziłeś tej średniej płycie 
No właśnie dodałem że dla większości ta płyta jest średnia, ale ma coś w sobie jednak.no trochę posłodziłeś tej średniej płycie