Testament

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Testament

Post autor: obserwator »

M@ti pisze:To chyba będziesz musiał szukać na jakichś bootlegach
no właśnie trudno mi cokolwiek dopaść z bootlegów, najlepiej gdyby się trafił jakiś z trasy promującej "souls of black", no może mi się coś uda dorwać, ale ciężko jak narazie
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

obserwator pisze:najlepiej gdyby się trafił jakiś z trasy promującej "souls of black", no może mi się coś uda dorwać, ale ciężko jak narazie
Ale chyba na każdej trasie TestamenT gra "The Legacy", na wszystkich koncertach. Tak mi się zdaje. :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

M@ti pisze:Dla mnie wersja z Live in London bardzo się podobała.
Dokładnie :)
obserwator pisze:czy istnieje jakaś wypasiona wersja live kawałka "the legacy" z tym wokalistą co wykonuje ten numer na "souls of black"??
No raz, że z innym nie usłyszysz, bo w TestAmenT śpiewa od zawsze Chuck Billy, nie liczę tutaj epizodu Steve'a "Zetro" Souzy, który do niedawna był w Exodus. A dwa, to radziłbym Ci w tym układzie szukać wykonań tak do 1993 roku, czyli trasy promującej "The Ritual", bo od "Low" poczynając, Chuck śpiewa znacznie mocniej, nierzadko growluje(choć akurat nie w "The Legacy" :wink: ), ale genera;nie ma po prostu mocno zachrypnięty głos, być może to właśnie Ci nie odpowiada, więc właśnie dlatego radziłbym posłuchać wykonań przed nagraniem "Low" w 1994 roku.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

M@ti pisze:Ale chyba na każdej trasie TestamenT gra "The Legacy", na wszystkich koncertach. Tak mi się zdaje.
tak, ale nie ma to jak posłuchać tego kawałka z roku, w którym został nagrany
na przykład lubie o wiele bardziej wersję "the number of the beast" z "beast over hammersmith" niż np. z "death on the road" bo brzmi świeżej i jest bardzo zbliżona do oryginału
mtszły
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:ma po prostu mocno zachrypnięty głos, być może to właśnie Ci nie odpowiada
dokładnie tak
Artur pisze: raz, że z innym nie usłyszysz, bo w TestAmenT śpiewa od zawsze Chuck Billy
zmylił mnie pewnie ten zachrypnięty głos i wogóle zaczynam się dopiero zapoznawać z testamentem
Artur pisze:więc właśnie dlatego radziłbym posłuchać wykonań przed nagraniem "Low" w 1994 roku.
właśnie, dlatego chciałbym jakąś wersję z tych wczesnych lat 90
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:bo od "Low" poczynając, Chuck śpiewa znacznie mocniej, nierzadko growluje
I to IMO świetnie pasuje, wolę jak Chuck śpiewa w taki sposób niż łagodni tak jak kiedyś. :wink: A Legacy od zawsze wychodzilo chlopakom super. :wink:
obserwator pisze:tak, ale nie ma to jak posłuchać tego kawałka z roku, w którym został nagrany
na przykład lubie o wiele bardziej wersję "the number of the beast" z "beast over hammersmith" niż np. z "death on the road" bo brzmi świeżej i jest bardzo zbliżona do oryginału
A to juz kwestia wlasnych upodoban. :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

obserwator pisze:zmylił mnie pewnie ten zachrypnięty głos i wogóle zaczynam się dopiero zapoznawać z testamentem
Spoko spoko, grutn, że się zapoznajesz :beer Może będzie kolejny testamentowy maniak, po M@tim, Slayerze i mnie :wink: Sorry jeśli kogoś pominąłem, ale tak kojarzę :wink:
M@ti pisze:I to IMO świetnie pasuje, wolę jak Chuck śpiewa w taki sposób niż łagodni tak jak kiedyś.
Jak dla mnie też pasuje i mi jest obojętne jak śpiewa, bo uwielbiam zaórno starsze płyty, jak i te nowsze :wink:
M@ti pisze:A Legacy od zawsze wychodzilo chlopakom super.
Też mam takie zdanie, ale w sumie jak dla mnie to takiej zacnej piosnki zwalić nie można :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Może będzie kolejny testamentowy maniak, po M@tim, Slayerze i mnie
Rodzinka się powiększa. :lol: :wink:
Artur pisze:bo uwielbiam zaórno starsze płyty, jak i te nowsze
Souls of Black też? 8) :wink:
Artur pisze:ale w sumie jak dla mnie to takiej zacnej piosnki zwalić nie można
Otóż to, jedna z najlepszych ballad jakie słyszałem, kurde chciałbym to usłyszeć na żywo. :P <marzy>
Artur
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Souls of Black też?
Nie no, nie wszystkie :lol:
Z Testamentu to uwielbiam :
:arrow: "The Legacy"
:arrow: "The New Order"
:arrow: "Practice What You Preach"
:arrow: "The Ritual"
:arrow: "Low"
:arrow: "The Gathering"

I tak zapewne już zostanie. No, zakładam, że jak (o ile w ogóle :roll: ) nowa płyta wyjdzie to dołączy do tego szacownego grona :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Nie no, nie wszystkie
Haha i tu Cię mam!! :lol:
Artur pisze:No, zakładam, że jak (o ile w ogóle Rolling Eyes ) nowa płyta wyjdzie
Wyjdzie wyjdzie, jeszcze trochę poczekajmy, tylko kurde oni w tym momencie pobili Slayera w częstotliwości wydawania płyt. :lol: :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No, to już chyba dawno nie?? :wink: Wszak "The Gathering" to 1999 rok, a "God Hates Us All" 2001, a jakby tego było mało to nowy Slayer wychodzi lada dzień niemalże, a o nowym Teście ani widu ani słychu :evil:
Qrcze, no przecież musi nagrać płytę kolejna kapela, która pokaże naszej kochanej Metallice jak się to robi 8) Sam Slayer nie wystarczy... no jeszcze Megadeth, bo dla mnie między "St. Anger" a "The System Has Failed" nie ma porównania. A przypuszczam, że nowa płyta Megadeth będzie jeszcze lepsza od poprzedniczki, nie wiem czemu, ale jestem niemal przekonany o tym.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:No, to już chyba dawno nie??
Łooo, już nawet najstarsi górale tego nie pamiętają. :lol:
Artur pisze:Sam Slayer nie wystarczy...
Coś mi mówi że wystarczy, czuję że chłopaki nagrali najlepsze dzieło od czasów Divine albo i lepiej. :P
Artur pisze:A przypuszczam, że nowa płyta Megadeth będzie jeszcze lepsza od poprzedniczki,
W sumie poprzedniczka mi się podobała mimo dość dużej krytyki, nie obraził bym się by nasytępczyni była jeszcze lepsza. :wink: A do Testamentu wracając, to myślę że skoro każą nam tak długo czekać to szykuje się coś naprawdę świetnego. :)
Reach out
-#Invader
-#Invader

Post autor: Reach out »

Jeżeli TESTAMENT to tylko DEMONIC od początku do końca.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:A przypuszczam, że nowa płyta Megadeth będzie jeszcze lepsza od poprzedniczki, nie wiem czemu, ale jestem niemal przekonany o tym.
ja tak samo, myślę że będzie ogień
podobno shawn drover nagrał świetne bębny (mustanie tak mówił) na zestawie johna bonhama, rudy jest strasznie zadowolony-wieże mu i czekam z niecierpliwością na albumik
mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Reach out pisze:Jeżeli TESTAMENT to tylko DEMONIC od początku do końca.
No Ty chyba Stary żarcisz :wink:
Reach out
-#Invader
-#Invader

Post autor: Reach out »

Znam wszystkie płyty i mógłbym dorzucić, moooooże Souls Of Black i moooooże The Gathering, ale DEMONIC to dla mnie ta szczególna, jedyna, najlepsza nadpłyta! :rocx :solo Nie ma dla mnie na niej niepotrzebnego utworu, a nawet fragmentu. To taki album, który zostaje na zawsze w pamięci :) No co nie mogę sobie zdania wyrazić? :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No co nie mogę sobie zdania wyrazić?
Jak najbardziej możesz.
Reach out pisze:Znam wszystkie płyty
Toteż tym bardziej dziwię się, że cenisz najwyżej "Demonic" :wink: Ale ok.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

znalazłem wersję "the legacy" z jakiegoś koncertu z 1992 roku, jakość bym ocenił na 4+
ściągałem go około 3 godzin bo gościu miał jakieś słabe łącze i żółwim tempem to szło
jak dla mnie jest nieźle wykonany, raczej lepiej niż akustyk z fillmore i zachrypnięty z live in london, sami oceńcie
http://rapidshare.de/files/26125507/The_Legacy.mp3.html
mtszły
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

testament "monsters of rock 92"
jakość 5-
http://rapidshare.de/files/27766614/mon ... 2.rar.html

setlist:
01. so many lies