no właśnie trudno mi cokolwiek dopaść z bootlegów, najlepiej gdyby się trafił jakiś z trasy promującej "souls of black", no może mi się coś uda dorwać, ale ciężko jak narazieM@ti pisze:To chyba będziesz musiał szukać na jakichś bootlegach
Testament
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
obserwator
- -#Long distance runner

Re: Testament
mtszły
Ale chyba na każdej trasie TestamenT gra "The Legacy", na wszystkich koncertach. Tak mi się zdaje.obserwator pisze:najlepiej gdyby się trafił jakiś z trasy promującej "souls of black", no może mi się coś uda dorwać, ale ciężko jak narazie
DokładnieM@ti pisze:Dla mnie wersja z Live in London bardzo się podobała.
No raz, że z innym nie usłyszysz, bo w TestAmenT śpiewa od zawsze Chuck Billy, nie liczę tutaj epizodu Steve'a "Zetro" Souzy, który do niedawna był w Exodus. A dwa, to radziłbym Ci w tym układzie szukać wykonań tak do 1993 roku, czyli trasy promującej "The Ritual", bo od "Low" poczynając, Chuck śpiewa znacznie mocniej, nierzadko growluje(choć akurat nie w "The Legacy"obserwator pisze:czy istnieje jakaś wypasiona wersja live kawałka "the legacy" z tym wokalistą co wykonuje ten numer na "souls of black"??
-
obserwator
- -#Long distance runner

tak, ale nie ma to jak posłuchać tego kawałka z roku, w którym został nagranyM@ti pisze:Ale chyba na każdej trasie TestamenT gra "The Legacy", na wszystkich koncertach. Tak mi się zdaje.
na przykład lubie o wiele bardziej wersję "the number of the beast" z "beast over hammersmith" niż np. z "death on the road" bo brzmi świeżej i jest bardzo zbliżona do oryginału
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

dokładnie takArtur pisze:ma po prostu mocno zachrypnięty głos, być może to właśnie Ci nie odpowiada
zmylił mnie pewnie ten zachrypnięty głos i wogóle zaczynam się dopiero zapoznawać z testamentemArtur pisze: raz, że z innym nie usłyszysz, bo w TestAmenT śpiewa od zawsze Chuck Billy
właśnie, dlatego chciałbym jakąś wersję z tych wczesnych lat 90Artur pisze:więc właśnie dlatego radziłbym posłuchać wykonań przed nagraniem "Low" w 1994 roku.
mtszły
I to IMO świetnie pasuje, wolę jak Chuck śpiewa w taki sposób niż łagodni tak jak kiedyś.Artur pisze:bo od "Low" poczynając, Chuck śpiewa znacznie mocniej, nierzadko growluje
A to juz kwestia wlasnych upodoban.obserwator pisze:tak, ale nie ma to jak posłuchać tego kawałka z roku, w którym został nagrany
na przykład lubie o wiele bardziej wersję "the number of the beast" z "beast over hammersmith" niż np. z "death on the road" bo brzmi świeżej i jest bardzo zbliżona do oryginału
Spoko spoko, grutn, że się zapoznajesz :beer Może będzie kolejny testamentowy maniak, po M@tim, Slayerze i mnieobserwator pisze:zmylił mnie pewnie ten zachrypnięty głos i wogóle zaczynam się dopiero zapoznawać z testamentem
Jak dla mnie też pasuje i mi jest obojętne jak śpiewa, bo uwielbiam zaórno starsze płyty, jak i te nowszeM@ti pisze:I to IMO świetnie pasuje, wolę jak Chuck śpiewa w taki sposób niż łagodni tak jak kiedyś.
Też mam takie zdanie, ale w sumie jak dla mnie to takiej zacnej piosnki zwalić nie możnaM@ti pisze:A Legacy od zawsze wychodzilo chlopakom super.
Rodzinka się powiększa.Artur pisze:Może będzie kolejny testamentowy maniak, po M@tim, Slayerze i mnie
Souls of Black też?Artur pisze:bo uwielbiam zaórno starsze płyty, jak i te nowsze
Otóż to, jedna z najlepszych ballad jakie słyszałem, kurde chciałbym to usłyszeć na żywo.Artur pisze:ale w sumie jak dla mnie to takiej zacnej piosnki zwalić nie można
Nie no, nie wszystkieM@ti pisze:Souls of Black też?
Z Testamentu to uwielbiam :
I tak zapewne już zostanie. No, zakładam, że jak (o ile w ogóle
Haha i tu Cię mam!!Artur pisze:Nie no, nie wszystkie
Wyjdzie wyjdzie, jeszcze trochę poczekajmy, tylko kurde oni w tym momencie pobili Slayera w częstotliwości wydawania płyt.Artur pisze:No, zakładam, że jak (o ile w ogóle Rolling Eyes ) nowa płyta wyjdzie
No, to już chyba dawno nie??
Wszak "The Gathering" to 1999 rok, a "God Hates Us All" 2001, a jakby tego było mało to nowy Slayer wychodzi lada dzień niemalże, a o nowym Teście ani widu ani słychu
Qrcze, no przecież musi nagrać płytę kolejna kapela, która pokaże naszej kochanej Metallice jak się to robi
Sam Slayer nie wystarczy... no jeszcze Megadeth, bo dla mnie między "St. Anger" a "The System Has Failed" nie ma porównania. A przypuszczam, że nowa płyta Megadeth będzie jeszcze lepsza od poprzedniczki, nie wiem czemu, ale jestem niemal przekonany o tym.
Qrcze, no przecież musi nagrać płytę kolejna kapela, która pokaże naszej kochanej Metallice jak się to robi
Łooo, już nawet najstarsi górale tego nie pamiętają.Artur pisze:No, to już chyba dawno nie??
Coś mi mówi że wystarczy, czuję że chłopaki nagrali najlepsze dzieło od czasów Divine albo i lepiej.Artur pisze:Sam Slayer nie wystarczy...
W sumie poprzedniczka mi się podobała mimo dość dużej krytyki, nie obraził bym się by nasytępczyni była jeszcze lepsza.Artur pisze:A przypuszczam, że nowa płyta Megadeth będzie jeszcze lepsza od poprzedniczki,
Jeżeli TESTAMENT to tylko DEMONIC od początku do końca.
-
obserwator
- -#Long distance runner

ja tak samo, myślę że będzie ogieńArtur pisze:A przypuszczam, że nowa płyta Megadeth będzie jeszcze lepsza od poprzedniczki, nie wiem czemu, ale jestem niemal przekonany o tym.
podobno shawn drover nagrał świetne bębny (mustanie tak mówił) na zestawie johna bonhama, rudy jest strasznie zadowolony-wieże mu i czekam z niecierpliwością na albumik
mtszły
No Ty chyba Stary żarciszReach out pisze:Jeżeli TESTAMENT to tylko DEMONIC od początku do końca.
Znam wszystkie płyty i mógłbym dorzucić, moooooże Souls Of Black i moooooże The Gathering, ale DEMONIC to dla mnie ta szczególna, jedyna, najlepsza nadpłyta! :rocx :solo Nie ma dla mnie na niej niepotrzebnego utworu, a nawet fragmentu. To taki album, który zostaje na zawsze w pamięci
No co nie mogę sobie zdania wyrazić? 
Jak najbardziej możesz.No co nie mogę sobie zdania wyrazić?
Toteż tym bardziej dziwię się, że cenisz najwyżej "Demonic"Reach out pisze:Znam wszystkie płyty
-
obserwator
- -#Long distance runner

znalazłem wersję "the legacy" z jakiegoś koncertu z 1992 roku, jakość bym ocenił na 4+
ściągałem go około 3 godzin bo gościu miał jakieś słabe łącze i żółwim tempem to szło
jak dla mnie jest nieźle wykonany, raczej lepiej niż akustyk z fillmore i zachrypnięty z live in london, sami oceńcie
http://rapidshare.de/files/26125507/The_Legacy.mp3.html
ściągałem go około 3 godzin bo gościu miał jakieś słabe łącze i żółwim tempem to szło
jak dla mnie jest nieźle wykonany, raczej lepiej niż akustyk z fillmore i zachrypnięty z live in london, sami oceńcie
http://rapidshare.de/files/26125507/The_Legacy.mp3.html
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

testament "monsters of rock 92"
jakość 5-
http://rapidshare.de/files/27766614/mon ... 2.rar.html
setlist:
01. so many lies
02. practice what you preach