Coma

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Coma

Post autor: Matek »

ja wole nawet nie słuchac woodstoku :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Matek ściągnij sobie :P Sam ocenisz. A video to musowo. Bardzo ładnie oświetlona scena...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ja wolę dalej żyć w nieświadomości myśląc że on nadal potrafi śpiewać :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

To weź sobie ściszaj momenty, w których wchodzi wokal :laugh
Ale dla samych świateł warto video ściągnąc, to Ci gwarantuje :wink:
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Sprawa jest prosta - jak jesteś na koncercie słyszysz mniej wyraźnie wokal i wtedy wszystko brzmi genialnie. Nie zwracasz uwagi na te niedociągnięcia Roguca. Natomiast na nagraniach wideo czy bootlegach z soundboardu wokal jest bardziej wyeksponowany, mozna go bardziej przeanalizować i wychwycić błędy. Widziałem relacje z woodstocka i według mnie Roguc zawsze na koncertach tak śpiewa.
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

tak, a za to judas priest są mniej pedalscy dureń....
słuchaj... ja Ciebie nie wyzywam, a durniem możesz być co najwyżej Ty. w odróżnieniu od COMY Judasi to legenda i szacunek im się należy. podobnie jak nam - użytkownikom forum.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

hellrider pisze:w odróżnieniu od COMY Judasi to legenda i szacunek im się należy.
i co z tego niby? :lol: to znaczy ze coma gejowata jest a judas absolutnie? śmieszy mnie to ze gdzie indziej gejów szukasz których na własnym podwórku nie widzisz
hellrider pisze: szacunek im się należy. podobnie jak nam - użytkownikom forum.
na szacunek to trzeba sobie zasłużyć chłopcze, a takim czymś jak np.
hellrider pisze:manowar miażdży te wszystkie wypierdki polskiego rocka i syfiastych zespołów pseudometalowych.
raczej ku temu nie zmierzasz :P porównywać manowara do rockowych kapel- śmiechu warte. nie ma szacunku dla fanboyów- klapkom na oczach mówimy nie :lol:
Awatar użytkownika
esoka
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: esoka »

Coma i nowa płyta - kicz, nuda i beznadzieja. Oczywiscie jak dla mnie. Nie wiem co w tym dobrego. Zapraszam do poczytania świetnej recenzji na temat tej płyty na http://www.absyntserwis.prv.pl
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

dotąd trzymałem się tylko tematów w których miałem coś do powiedzenia ale coraz częsciej zaczynają mnie denerwować wywody znawców takie jak np.
speedrw pisze:manowar jest eeee pedalski a hamerfall jest taki yyy też pedalski
jak ktoś pisze np. w temacie o manowar że jest pedalski to nikt na to nie zwraca uwagi ale jak napiszę w temacie coma że banda gejów to jest wielkie oburzenie i od razu fala krytyki miłośników comy. nie będę ukrywał że czegoś nie lubie. jesli powstaną kolejne tematy to w każdym będę wyrażał swoją opinię. co miałem tu napisać napisałem.

a co do tego cytatu to trzeba było zacytować cały post, albo go po prostu przeczytać, wtedy byś wiedział o co chodzi.

jeśli chodzi o judasów to mogą nawet pieprzyć się wszyscy razem, nie obchodzi mnie to. kocham ich muzyke i tyle.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Coma i nowa płyta - kicz, nuda i beznadzieja. Oczywiscie jak dla mnie. Nie wiem co w tym dobrego. Zapraszam do poczytania świetnej recenzji na temat tej płyty na www.absyntserwis.prv.pl
Ta recka to jest dopiero kandydat LOL'a Roku a nie płyta Comy :lol: Oczywiście, płyta wcale nie musi Ci się podobać. Ale ten pisarzyna to nie wiem co wymyślał :lol:
Awatar użytkownika
esoka
-#Wrathchild
-#Wrathchild

no cóż, jak dla mnei serwis ma świetne recenzje, a Coma jest zespołem biednym - pierwszy CD dawał ejszcze rade, ale nowy jest śmieszny i tyle :P
Fear
-#Assassin
-#Assassin

No cóż, jak dla mnie muzyke się odkrywa samemu, nie patrzy na "wypociny" pisajków, ktorzy w większej częscie starają się być bardziej kontrowersynji niż w rzeczywistości są.
A co do Comy - jak pisałem, podobać się wcale Tobie nie musi. Ale nie pisz, że jest biednym zespołem, bo w/w szacunek chociażby dla umiejętności/klimatu/tekstów się należy. Tą muzykę się przeżywa...
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

cóż, w polsce mamy problem z pisaniem krytycznych recek. ostatniej propozycji comy oczywiście niska ocena się należy (ale nie aż tak...), ale również i pożądna krytyka.
niestety recka za bardzo mi przypomina bełkot w stylu www.porcys.com . słaby tekst.
Ostatnio zmieniony wt sie 08, 2006 10:44 am przez likipiki, łącznie zmieniany 1 raz.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
esoka
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Fear pisze: umiejętności/klimatu/tekstów się należy. Tą muzykę się przeżywa...
Nie chce się na sam początek mojej kariery an forum kłocić wiec zaprzestanmy Fear :P

jeśli o klimat i teksty to z polskich kapel to KOMBAJN DO ZBIERANIA KUR PO WIOSKACH :) Kocham ich !
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Kółcić sie nie kłócimy, tylko rozmawiamy ;]
A widzisz, Kombajn mi się wcale nie podoba :wink: Takie już gusta.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

esoka pisze:jeśli o klimat i teksty to z polskich kapel to KOMBAJN DO ZBIERANIA KUR PO WIOSKACH Smile Kocham ich !
no kombajn to klasa sama w sobie, wiadomka.
ale jestem ciekawy co nam zaserwują na kolejnych płytach. wtedy się rpzekonamy ile tak naprawdę jest wart.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Ta recka to jest dopiero kandydat LOL'a Roku a nie płyta Comy
:lol: :lol: :lol:
...ale recka Octavarium i tak lepsza :rocx
Matek
-#Nomad
-#Nomad

comy można nie lubić, to wiem na pewno bo to spectficzna muzyka ale nazwać to kiczem to jest poprostu rotfl. nie chodzi mi teraz o stawanie w obronie kapeli ale śmieszy mnie operowanie słowami których znaczenia do końca się nie rozumie
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Ściągnąłem sobie ten występ z Woodstocku. Jakoś specjalnie mnie nie zachwyciło, ale nie nazwałbym tego jakimś kiczem/gównem jak niektórzy.
Znalazłem parę fajnych elementów u nich, a także słyszę po tym zapisie, że to bardzo koncertowy band. Tylko ten wokal, wokalista chyba nie jest tam w najlepszej formie ? Nie wiem, jeśli normalnie śpiewa lepiej, to skuszę się na przesłuchanie albumu, wtedy może mi się całkiem spodoba.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Hallowed pisze: Nie wiem, jeśli normalnie śpiewa lepiej, to skuszę się na przesłuchanie albumu, wtedy może mi się całkiem spodoba.
Na albumie śpiewa o niebo lepiej, stronę czy dwie wcześniej marudziliśmy na jego wokal na Woodstocku.

... posłuchaj :wink:
ODPOWIEDZ