Slayer

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Re: Slayer

Post autor: Elevatorman »

a ja widziałem okładke z cenzura w Saturnie i bezcenzury w Empiku bezcenzury69 zł z cenzurą 50 coś... :/
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

esoka pisze:dla fanów Sleja - w najnowszym Teletygodniu jest recenzja nowego Slayera , która została jak gdyby płyta tygodnia(chodzi o zajmowaną ilosć kącika dla słuchaczy)

KEEP THRASHING \m/
W Tele Tygodniu pracuje chyba jakis metal. :twisted: O Maiden i Mystic Festival tez duuuzo pisali. 8)
SLAYER: 'Christ Illusion' Lands At No. 5 On BILLBOARD Chart! - Aug. 16, 2006

SLAYER's "Christ Illusion" sold more than 62,000 copies in its first week of release in the United States to debut at position No. 5 on The Billboard 200 chart. This is the highest position ever on the chart for SLAYER, who previously reached No. 8 with their 1994 release "Divine Intervention" after moving 93,000 copies of that album in its first week.

SLAYER's last album, 2001's "God Hates Us All", registered a first-week tally of 51,000 to land at No. 28, while 1998's "Diabolus In Musica" opened with 46,000 units, debuting at No. 31.

"God Hates Us All" has sold 304,000 copies in the United States so far, according to Nielsen SoundScan — roughly in line with the number achieved by its predecessor, "Diabolus In Musica", which currently stands at about 290,000. Several of the earlier SLAYER albums have been certified gold for sales in excess of 500,000 copies in the United States, including "Divine Intervention", which has moved 493,000 units, according to Nielsen SoundScan.
Ladnie... :twisted: Fajnie, ze sam dolozylem do tego jedna cegielke. :lol:
Awatar użytkownika
esoka
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: esoka »

no Wicker tam już było trochę rocku- Był T.Love, Pink Floyd, Guns N' Roses, Cool Kids of Death, Placebo, - ale sam się zdziwiłem jak zobaczyłem Kerrego :P

oto jeden z cytatów(na sam koniec recenzji):
Niezwykła perfekcja i wyobraźnia Lombardo, pełne wściekłości gitarowe tematy Jeffa Hannemana i Kerry'ego Kinga oraz agresywna wokalistyka Toma Araya to prawdziwa esencja najcięższego rocka. Żywa klasyka. Dlatego nie wolno tej płyty ominąć
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... oto ciekawa recenzja Jarka Szubrychta z ubiegło-tygodniowego PRZEKROJU :

Obrazek
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

nie podoba mi się ta recenzja. ;]
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

Jest nieobiektywna i niczego nie dowodzi. Masa słów, zero treści.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

WICKER MAN pisze:
esoka pisze:dla fanów Sleja - w najnowszym Teletygodniu jest recenzja nowego Slayera , która została jak gdyby płyta tygodnia(chodzi o zajmowaną ilosć kącika dla słuchaczy)

KEEP THRASHING \m/
W Tele Tygodniu pracuje chyba jakis metal. :twisted: O Maiden i Mystic Festival tez duuuzo pisali. 8)
O Tyranny of Souls też było.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Grzędi pisze:
WICKER MAN pisze:

KEEP THRASHING \m/
O Tyranny of Souls też było.
Eeee tam, w jednym numerze Kurier TV widziałem newsa o Obituary, to był szok :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ximinez pisze:Jest nieobiektywna i niczego nie dowodzi. Masa słów, zero treści.
Jak wiekszosc muzycznych recenzji w Przekroju. Ogolnie lubie ten tygodnik, ale dzial muzyczny moglby byc troche powazniej potraktowany i stac na pewnym poziomie...
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

IMHO od rzetelnych, profesjonalnych, obiektywnych i w miare wiarygodnych recenzji jest prasa typowo metalowa, jesli w Metal hammer czy Mystic Art nie znajdziemy obiektywnej oceny to chyba w innych magazynach tym bardziej :) chociaz tak wlasnie powinno byc, bo te dwa wymienione przeze mnie magazyny wspieraja 'swoich' i wcale sie nie dziwie... :wink:

aha ja tez dzisiaj zamowielm nowego Sleja, bedzie wraz z nowym IM :P
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

No to ja wam teraz pokaze Jihad zajrzyjcie a nie pozałujecie

http://www.myspace.com/moedogg666 :rocx :solo
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

bylo :P ale rzeczywiscie niezla robota, przydalaby sie lepsiejsza jakosc :)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

tutaj jest tzw. fanowski clip do Jihad - jakośc całkiem niezła 8)

http://www.youtube.com/watch?v=Fv3TudB5 ... ed&search=

... przy okazji poloecam jeszcze ten klip Tomek A. w niezbyt dobrej formie wokalnej ale i tak jest CZAD :rocx

http://www.youtube.com/watch?v=Kzz8-6LJ ... ed&search=
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Oj oj oj, słucham sobie "Christ Illusion" i pojawia się pytanie - skąd tyle zachwytów nad tą płytą? Brzmienie jakieś takie nijakie, ni to ostre ni to ciężkie, kompozycje walcowate, ale bez naprawdę dobrych riffów. Gdzie ten festiwal riffów o którym mówił Kerry? Gdzie ten najszybszy album w historii Slayera, który obiecywał Tom? Jeszcze całej płyty nie przesłuchałem, ale to chyba więcej jak średniaczek nie jest. Największe zarzuty mam do gitar - riffy ograne, slayerowe i... i tyle. Solówki no jak to w Slayerze. Może będzie coś na miarę solówek z "Angel Of Death" [na razie jestem przy "Skeleton Christ"]. Jedyne co mogę pochwalić to wokal - Tomuś naprawdę w niezłej formie jest. Perkusję też powinienem chyba pochwalić, bo Lombardo się zawsze chwali, ale teraz nie ma za co - standartowy wysoki poziom łojenia. Już się do tego przyzwyczaiłem. Podoba mi się tylko uwypuklenie brzmienia stopy w porównaniu do poprzednich wydawnictw z Davem. Hehe, jak przesłucham cały parę razy to wydam ostateczny osąd.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

herki pisze:Oj oj oj, słucham sobie "Christ Illusion" i pojawia się pytanie - skąd tyle zachwytów nad tą płytą?
... no jak to skąd :?: - mamy stary dobry SLAYER :rocx
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Widział ktoś już w sklepie stare płyty Slayera ?? Bo już chyba po premierze jest...
Tak BTW to nie wiem czy to są reedycje. Ostatnio gdzieś wyczytałem, że jedynie wznowienia na polski rynek, czyli chyba o DG pomarzyć można. No ale kuszą ceną, więc bankowo wkrótce kupię ze 4.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:Widział ktoś już w sklepie stare płyty Slayera ?? Bo już chyba po premierze jest...
Tak BTW to nie wiem czy to są reedycje. Ostatnio gdzieś wyczytałem, że jedynie wznowienia na polski rynek, czyli chyba o DG pomarzyć można. No ale kuszą ceną, więc bankowo wkrótce kupię ze 4.
pewnieeee 10 se kup :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Bonzo pisze:pewnieeee 10 se kup
No co ?? Mówię tylko, że z chęcią kupię 4 płyty Slayera, bo u mnie w okolicy tych starych nie ma w zasadzie nigdzie a bardzo mi na nich zależy. Nie myśl Bonzo, że to ma na celu jakieś szpanerstwo, bo to nie o to chodzi.
A lepiej byś napisał czy ich czasem nie widziałeś :P Ja bardzo liczyłem, że wreszcie się pojawią, premiera tych wznowień miała mieć miejsce włąśnie w I połowie sierpnia.
Tyle.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Artur pisze:A lepiej byś napisał czy ich czasem nie widziałeś
wznowienia z American Rec. :)

tez sie ciesze , bo wreszcie zamienie kasety na cd :D
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:wznowienia z American Rec.
Czyli te wznowienia idą na cały glob ?? Bo w sumie jak już pisałem - gdzieś wyczytałem, jakoby to po prostu Warner Music Poland zafundował fanom Slayera w Polsce wznowienia starych płyt, z identyczną szatą graficzną itp.
A Ty Slayer wiesz o nich coś więcej ?? ;> Wszak Twój nick mógłby świadczyć o tym, że wiesz coś więcej 8) :wink:
slayer pisze:tez sie ciesze , bo wreszcie zamienie kasety na cd
Ja się cieszę tym bardziej, bo zamienię zakichane mp3 na płyty CD :)
ODPOWIEDZ