For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
bo ten utwór jest fenomenalny For The Greater Good...of God tytyryryryr (te gitarki ... miód !)
co tu duzo mowic najlepszy utwor na plycie. przynajmniej narazie tak uwazam 
Najlepszy kawałek na krążku. Tez pierwsze skojazenie z the sign of the coross. Przez ten numer nie moge przesłuchac całej płyty bo jego słucham non stop. I jak tu mówić że Maiden sie wypaliło.
FTGGOG powala jak chyba zaden utwor na tej plycie
Chórki dosc niebardzo zauwazalne i bardzo dobrze. Moglyby jeszcze byc chociaz 2 takie kawalki na krazku

Chórki dosc niebardzo zauwazalne i bardzo dobrze. Moglyby jeszcze byc chociaz 2 takie kawalki na krazku
Ja powoli również utwierdzam się w przekonaniu, że ten kawałek jest najlepszy... 
Kawalek jest zarebisty,jak narazie najbardziej mi sie podoba. Padam 
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Bardzo dobry utwór na płycie. Wg mnie najlepszy moment utworu to 5:59 - ten ciężki riff... :rocx ten riff kojaży mi się z Domination Pantery
Cudo- ten kawałek to esencja geniuszu Harrisa. Zdecydowanie najlepszym momentem jest gdy Bruce śpiewa- For the Greater Good of God (8x
)- śmi się to po nocach
- soulburner
- -#Invader

Fooor the greater good OF GOD!
Piękne, super refren, piękne intro i outro na basie (pierwszy raz od The X Factor kiedy Harris gra jakąś melodię, a nie coś a'la "The Clansman"), super sekcja instrumentalna
Piękne, super refren, piękne intro i outro na basie (pierwszy raz od The X Factor kiedy Harris gra jakąś melodię, a nie coś a'la "The Clansman"), super sekcja instrumentalna
TAK! :rocxTomash pisze:For The Greater Good...of God tytyryryryr (te gitarki ... miód !)
You must gather your party before venturing forth.
Dla mnie utwor nr 1 z albumu, orgazm przy sluchaniu refrenu.... na koncercie chba zemdleje jak laski na the beatles lub take that.... 
To kolejny utwór ,który wręcz nie może sie nie podobać, bo to typowy "epik" Harrisa, baaardzo monumentalny, pełen patosu, na początku mnie wgniatał,teraz może już nie aż tak,ale baardzo mi sie podoba.
To taki jakby Sign of the Cross part.2, ten sam temat tekstu, bardzo podobny utwór, 9/10 bez wątpienia,a może i więcej.
Ten fragment od 5.36 zabija, najlepszy moment całej płyty
To taki jakby Sign of the Cross part.2, ten sam temat tekstu, bardzo podobny utwór, 9/10 bez wątpienia,a może i więcej.
Ten fragment od 5.36 zabija, najlepszy moment całej płyty
-
obserwator
- -#Long distance runner

zapominam, ze to napisałem (choć prawda) bo pomimo tego, utwór mną zawładnął, jest świetny, mieści się w mojej trójce ulubionych kawałków z tego albumuobserwator pisze:kawałek przypomina fasktycznie "sign of the cross" (ten wstęp i późniejsze fragmenty utworu) i jeszcze dorzuciłbym jeden utwór z factora, który mi przypomina, mianowicie "judgement of heaven"(zwrotki)
dobra, rozbudowana kompozycja, tyle że jednak słychać w tym za dużo "the x factora" i jeszcze zajerzdża mi troszkę "virtualem XI" a ja nie chcę słuchać muzyki opartej na tych samych "chwytach"
na pewno bardzo klimatyczny refrenik jest, ale ogólnie gdzieś już to wszystko słyszałem
mtszły
U mnie tak samo. poczatek jest świetny. Taki melodyjny 
dobra stwierdzam po wielokrotnym przesluchaniu plyty ze to moj ulubiony kawalek . Amen
juz to gdzies pisalem: refren przypomina 'hazel eyes' the darkness
ale ogolnie kawalek bardzo konkretny 
ciezko jest mi sie zdecydowac na nr.1 albumu, ale stawiam go wsrod 4 najlepszych moim zdaniem (FTGGOG, The Longest Day, BTATS, The Legacy)
Ja uważam (po prau przsłuchaniach) ,że jest to najlepszy kawałek na płycie. Wreszcie mogłem to napisać 
Ja tak twierdzilem od samego poczatku i dzis juz wiem ze zdania nie zmienie choc Longest jest tuz za nimAbstract pisze:Ja uważam (po prau przsłuchaniach) ,że jest to najlepszy kawałek na płycie. Wreszcie mogłem to napisać
Ja musiałem się dopiero przekonać 
nie pozostaje mi nic innego jak tylko sie pod tym podpisac. Kawalek zaje......... absolutnie :beerAbstract pisze:Ja uważam (po prau przsłuchaniach) ,że jest to najlepszy kawałek na płycie. Wreszcie mogłem to napisać