For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
zacznijmy od poczatku czyli wolny wstep i przepiekny spiew Dickinsona. pozniej jest szybko i ostro i ten refren i jeszcze pozniej te solowki i znowu przepiekne zakonczenie. no i jeszcze ten tekst. rozplywam sie 
Utwór jako całość jest niezły. Jednak brakuje mu czegoś w porównaniu z tymi najlepszymi epikami Harrisa. Jest może zbyt schematyczny. Nie mniej jednak, sądzę, iż FTGGoG to kawałek pasujący do nowej płyty i świetnie się z nią komponujący. Trochę przyczepiłbym się do refrenu.
Ile razy można powtarzać słowa "For the Greater Good of God"?? Jak dla mnie 8 razy to lekka przesada. 5-6 razy by w zupełności wystarczyło. Ale ostatnie wersy utworu, zaśpiewane przez Bruce'a, po prostu wgniatają w ziemię :rocx
Ile razy można powtarzać słowa "For the Greater Good of God"?? Jak dla mnie 8 razy to lekka przesada. 5-6 razy by w zupełności wystarczyło. Ale ostatnie wersy utworu, zaśpiewane przez Bruce'a, po prostu wgniatają w ziemię :rocx
- soulburner
- -#Invader

E, akurat to powtarzanie 8x "For the greater..." w tym utworze pasuje i nie męczy, nie zwróciłem nawet uwagi, że jest tego aż osiem 
You must gather your party before venturing forth.
Zgadza się człowiek nie przywiązuje do tego uwagi a dlaczego bo ten kawałek ma w sobie jakąś można by rzec magie a wokal Bruca w tym utworze jest po prostu cudny.
Właśnie w mojej głowie zrodziła się wizja zmontowania do tego utworu teledysku. Wiem, że takich teledysków już była masa, w których były by ukazane okrucieństwa wojny. Ale jeśli dobry reżyser podjąłby się nakręcenia takowego teledysku to sądzę, że można by uzyskać wspaniały efekt no, ale to tylko moje wyobrażenia, ale takie coś zapewne by pasowało do tej kompozycje może wam też się nasunęły jakieś podobne wizje??.
Chyba jestem głuichy albno dostałem fake'a od fan pl
- gdzie są te żeńske chórki?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Temu dziennikarzowi chodziło chyba o "God" w refrenie. Ale to tylko efekt.syzygy pisze:Chyba jestem głuichy albno dostałem fake'a od fan pl- gdzie są te żeńske chórki?
:laugh Przeca to Bruce jestWICKER MAN pisze:emu dziennikarzowi chodziło chyba o "God" w refrenie.
mam nadzieje, że na koncertach nie bedzie dawał publiczności do śpiewania tego God bo wyjdzie kicha jak z Seventh Sonem.
Kurde, żeńskie chórki.... To jest dobre 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

prawie że genialny utwór
ogólnie 9,35/10
Czegoś mu brakuje (tego co jest w utworze nr2)
ogólnie 9,35/10
Czegoś mu brakuje (tego co jest w utworze nr2)
Świetny utwór, jeden z moich ulubionych. Podoba mi się to, że jest taki "przestrzenny"... Bardzo ciekawa partia instrumentalna, a refren, prosty jak budowa cepa, nie drażni 
To jest cholerne miodzio, tyle Wam powiem! Dla mnie, to numer, który można w ramki wstawić i powiesić już obok 7th Sona, Alexandra, czy Dream of Mirrors... Mnogość tych motywów powala, po prostu powala. Nie jestem jeszcze w stanie wniknąć w warstwę brzmieniową, bo rozpływam się nadal nad całością.
I słucham, i słucham, i słucham...
I słucham, i słucham, i słucham...
Aces High cpt. Dickinson!
W dodatku powtarzany 8 razy...a w ogóle tego nie czućArtur pisze:a refren, prosty jak budowa cepa, nie drażni
Świetny kawałek, na dzień dzisiejszy mój ulubiony, chociaż Lord Of Light depcze mu już po piętach
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Świetny, jak wszystko na AMOLAD. Refren jak z ,,Skunkworks" (Swoją drogą, po mimo wszelkich krytyk-doskonała płyta).
Nemesis...as one we stand!!
-
Deleted User 1309
Zaczyna sie bardzo obiecujacym wstepem . Natomiast potem gdzies w tłumie ginie mi zupelnie nie zuwazalny refren , ktory powinien stanowic podkreslenie tej piosenki . Jakos w głosie Bruce'a nie da sie wykryc tego , ze rzeczywiscie pragnie by powiedziec mu czym jest zycie
. Harris piosenki pisac umie , wiec i tutaj zastosował kilka ciekawych patentów , ale jak dla mnie piosenka gorsza od poprzedniego dzieła harrisa czyli No More Lies .
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Uważam, że na pewno tak zrobisyzygy pisze:mam nadzieje, że na koncertach nie bedzie dawał publiczności do śpiewania tego God
Jak tak sobie słuchałem płyty na dvd, to faktycznie wychwycić można w tle refrenu jakiś chórek, chyba żeński. FTGGoG nabiera dla mnie kolorów
Ahh ten wokal Bruce'a w zwrotkach. To będzie zajeb... numer na koncerty mówie to wam 
niby fajna super itp ale dla mnie za malo szkocka 
Ta publicznośc nucąca wstęp.... cudo
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A kto powiedział, że to ma byś szkockie?remi pisze:dla mnie za malo szkocka