Testament

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Testament

Post autor: obserwator »

proszę bardzo, jak będe miał jeszcze jakieś ciekawe występy testamentu zawsze wrzuce
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Właśnie słucham tego bootlegu. Spoko jest, jakość też dobra jedynie dla mnie trochę bas za głośny. Trochę słabo słychać solówki Skolnicka, ale i tak boota fajnie się słucha. Oczywiście Legacy zabija. :)
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

M@ti pisze:Oczywiście Legacy zabija
a jak, ale świetnie zagrali też "so many lies"-o wiele bardziej podoba mi się niż z rituala
M@ti pisze:Trochę słabo słychać solówki Skolnicka
no właśnie
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

obserwator pisze:ale świetnie zagrali też "so many lies"-o wiele bardziej podoba mi się niż z rituala
Wersja koncertowa napewno lepsza pod względem show i improwizacji szczególnie solówek. Dla mnie jak narazie najlepsze jest The Legacy i Trial by fire. :rocx Ale całe na spokojnie muszę przesłuchać. :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Z najnowszego Mystica:
Michał Wardzała w relacji z Earthshaker Festival pisze:(...)W rozmowach zakulisowych dowiedziałem się, że zespół ma tak naprawdę wystarczająco dużo materiału aby nagrać dwie płyty, na przeszkodzie stoi kontrakt, a w zasadzie dwa(i dwie wytwórnie) - jeden, który chcieliby zerwać, a drugi, który chcieliby podpisać(...)
To tyle. Nie wiem za bardzo czy mieć nadzieje na album czy nie. Pożyjemy zobaczymy.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:To tyle. Nie wiem za bardzo czy mieć nadzieje na album czy nie. Pożyjemy zobaczymy.
Z tym nowym materiałem to mnie ucieszyli bardzo, a kontrakt może uda im się zerwać i podpisać nowy, oby. :wink:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Artur pisze:Z najnowszego Mystica:
Michał Wardzała w relacji z Earthshaker Festival pisze:(...)W rozmowach zakulisowych dowiedziałem się, że zespół ma tak naprawdę wystarczająco dużo materiału aby nagrać dwie płyty, na przeszkodzie stoi kontrakt, a w zasadzie dwa(i dwie wytwórnie) - jeden, który chcieliby zerwać, a drugi, który chcieliby podpisać(...)
To tyle. Nie wiem za bardzo czy mieć nadzieje na album czy nie. Pożyjemy zobaczymy.
:shock:
Osz, ale wiadomość. Oby wszystko wypaliło i mogli zagrac płytkę.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

no wypadaloby cos wydac w koncu od ostatniej plyty minelo bezmala 6 latek, juz myslalem ze sie boja wypuscic cos na rynek, bo jak wiadomo gathering byl swietny i trudno bedzie to przebic :)
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

w jakim składzie to ma się odbyć jak coś :?: bo chodziły słuchy, że jakaś reaktywacja starego testamentu ma być...
mtszły
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Fear pisze:Osz, ale wiadomość
o tym, ze nagrac maja i sa w posiadaniu znacznej czesci materialu wiadomo od jakiegos czasu. Mysle, ze predzej czy pozniej to wydadza. Ale szczerze...nie wiem czy to taka swietna wiadomosc, ze maja AŻ tyle materialu. Z jednej strony maja w czym wybierac, z drugiej ... 'co za duzo to nie zdrowo'... :roll:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nawet 7 minęło :shock: "The Gathering" to rok 1999. I weź tu człowieku powiedz, że Tool czy Slayer rzadko płyty wydają, jak na nowego Testa fani czekają już 7 lat(nie mówię, że ja :wink: taki "długodystansowiec" ze mnie jeszcze nie jest :wink: )
A to, że się boją to swoją drogą - Chuck mówił, że mają sporo nowych wałków i że są utrzymane w klimacie "The Gathering" włąśnie, ale, że jak dla niego - są tylko dobre. Widać szczery facet i nie mydli ludziom oczu. Stwierdził, że po prostu nie chce wydawać płyty gorszej od ostatniego albumu.
Tylko, że mówił to chyba przed reunion.... albo zaraz na początku. I na pytanie czy nowy album nagrają ze Skolnickiem i resztą muzyków oryginalngo składu odpowiedział, że jest taka możliwośc, ale jeśli tak, to napiszą utwory od nowa.
Choć pewnie faktycznie mają już sporo materiału. Takie talenty gitarowe(i kompozycyjne) jak Skolnick i Peterson na pewno mają głowy pełne pomysłów.
obserwator pisze:bo chodziły słuchy, że jakaś reaktywacja starego testamentu ma być...
Ta reaktywacja się już była :wink:
Teraz skład już oicjalnie jest taki:
Chuck Billy - wokal
Alex Skolnick - gitara
Eric Peterson - gitara
Greg Christian - bas
John Tempesta/Louie Clemente - perkusja
slayer pisze:Ale szczerze...nie wiem czy to taka swietna wiadomosc, ze maja AŻ tyle materialu. Z jednej strony maja w czym wybierac, z drugiej ... 'co za duzo to nie zdrowo'...
Mieli dość czasu by to napisać IMO. Będzie mocna rzecz. Na płytę żadnego zespołu teraz tak ni czekam jak właśnie na Testament. Wszak IM już wyszło :)
Poza tym - pewnie odbędzie się jakaś selekcja materiału i te, które wybiorą dopracują bardziej.
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 11:53 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Stwierdził, że po prostu nie chce wydawać płyty gorszej od ostatniego albumu.
tylko jak on to zrobi cholera :laugh
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:tylko jak on to zrobi cholera
Powie Skolnickowi, żeby nagrał dużo solówek :lol: :wink:
Po drugie - bas. Ja wiem, że na "the Gathering" grał DiGiorgio, ale dla mnie nie był tam jakoś szczególnie słyszalny. Za to Greg Christian - poezja. Polecam całe "Practice What You Preach" pod tym względem - jest fantastyczny i jego gra bardzo charakterystyczna.
Kiedyś ktoś na jakimś innym forum bardzo brutalnie stwierdził, że wraz z odejściem Alexa Testament stracił 50% swojej wartości, a kolejne 25 wraz z odejściem Christiana. Ja tak daleko się nie posunę, bo uwielbiam 2 z 3-ech płyt nagranych bez nich, ale faktycznie TestAmenT coś jakby stracił. Na pewno w solówkach Murphy'ego nie ma takiej ekwilibrystyki gitarowej, melodii jak w solówkch Skolnicka.
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 11:57 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:jeśli tak, to napiszą utwory od nowa.
było by fajnie bo ja osobiście nie chciałbym płyty w klimatach "the gathering", jak już coś wolałbym usłyszeć coś w klimatach "low" a najchętniej "souls of black"
Artur pisze:Ta reaktywacja się już była
Teraz skład już oicjalnie jest taki:
Chuck Billy - wokal
Alex Skolnick - gitara
Eric Peterson - gitara
Greg Christian - bas
John Tempesta/Louie Clemente - perkusja
a to grubo :D
mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

obserwator pisze:było by fajnie bo ja osobiście nie chciałbym płyty w klimatach "the gathering", jak już coś wolałbym usłyszeć coś w klimatach "low" a najchęyniej "souls of black"
Ja się spodziewam raczej kontynuacji "The Gathering", przynajmniej w kwestii brzmienia i wokali Chucka. Może będzie więcej melodii, bo Alex mówił, że tego mu w nowszych płytach brakuje.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Na pewno w solówkach Murphy'ego nie ma takiej ekwilibrystyki gitarowej, melodii jak w solówkch Skolnicka.
jazzu nie ma ;)

Artur pisze:Poza tym - pewnie odbędzie się jakaś selekcja materiału i te, które wybiorą dopracują bardziej
No na pewno, ale czesto takie wybory okazuja sie duzo trudniejsze niz zarejestrowanie 10 nowych nowych
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

slayer pisze:
Fear pisze:Osz, ale wiadomość
o tym, ze nagrac maja i sa w posiadaniu znacznej czesci materialu wiadomo od jakiegos czasu. Mysle, ze predzej czy pozniej to wydadza. Ale szczerze...nie wiem czy to taka swietna wiadomosc, ze maja AŻ tyle materialu. Z jednej strony maja w czym wybierac, z drugiej ... 'co za duzo to nie zdrowo'... :roll:
Nie wiem nawet jak można się do tego ustosunkowac, skoro się nie słyszało nic z tego nowego materiału. Uważam, że stac ich na zrobienie kawałka bardzo dobrej muzyki. Ale jak wiadomo, chęci nie zawsze znajdują odzwierciedlenie w tym co robisz.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:Może będzie więcej melodii
no mam nadzieję :wink:
Artur pisze:bo Alex mówił, że tego mu w nowszych płytach brakuje.
dokładnie tak, jak dla mnie to taki "the gathering" jest strasznie surowy i nieczytelny, wszystko mi się zlewa, dlatego przydałoby się troszku pomysłów i gry alexa
Artur pisze:przynajmniej w kwestii brzmienia i wokali Chucka
oby jak najmniej growlu :wink: (tak, wiem, że marudze)
mtszły
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:jazzu nie ma :wink:
Tjaaa :wink:
Fear pisze:Uważam, że stac ich na zrobienie kawałka bardzo dobrej muzyki.
Ja jestem tego pewien 8) Przecież do jasnej ciasnej to jest TestAment 8) Zespół, który nagrał "The Legacy", "The New Order", "Low" czy też "the Gathering". Słabej płyty nie mają, co tu dużo gadać.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Fear pisze:Ale jak wiadomo, chęci nie zawsze znajdują odzwierciedlenie w tym co robisz.
no wlasnie, a Test mial lepsze i gorsze momenty..
ODPOWIEDZ