Testament
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
obserwator
- -#Long distance runner

Re: Testament
proszę bardzo, jak będe miał jeszcze jakieś ciekawe występy testamentu zawsze wrzuce
mtszły
Właśnie słucham tego bootlegu. Spoko jest, jakość też dobra jedynie dla mnie trochę bas za głośny. Trochę słabo słychać solówki Skolnicka, ale i tak boota fajnie się słucha. Oczywiście Legacy zabija. 
-
obserwator
- -#Long distance runner

a jak, ale świetnie zagrali też "so many lies"-o wiele bardziej podoba mi się niż z ritualaM@ti pisze:Oczywiście Legacy zabija
no właśnieM@ti pisze:Trochę słabo słychać solówki Skolnicka
mtszły
Wersja koncertowa napewno lepsza pod względem show i improwizacji szczególnie solówek. Dla mnie jak narazie najlepsze jest The Legacy i Trial by fire. :rocx Ale całe na spokojnie muszę przesłuchać.obserwator pisze:ale świetnie zagrali też "so many lies"-o wiele bardziej podoba mi się niż z rituala
Z najnowszego Mystica:
To tyle. Nie wiem za bardzo czy mieć nadzieje na album czy nie. Pożyjemy zobaczymy.Michał Wardzała w relacji z Earthshaker Festival pisze:(...)W rozmowach zakulisowych dowiedziałem się, że zespół ma tak naprawdę wystarczająco dużo materiału aby nagrać dwie płyty, na przeszkodzie stoi kontrakt, a w zasadzie dwa(i dwie wytwórnie) - jeden, który chcieliby zerwać, a drugi, który chcieliby podpisać(...)
Z tym nowym materiałem to mnie ucieszyli bardzo, a kontrakt może uda im się zerwać i podpisać nowy, oby.Artur pisze:To tyle. Nie wiem za bardzo czy mieć nadzieje na album czy nie. Pożyjemy zobaczymy.
Artur pisze:Z najnowszego Mystica:To tyle. Nie wiem za bardzo czy mieć nadzieje na album czy nie. Pożyjemy zobaczymy.Michał Wardzała w relacji z Earthshaker Festival pisze:(...)W rozmowach zakulisowych dowiedziałem się, że zespół ma tak naprawdę wystarczająco dużo materiału aby nagrać dwie płyty, na przeszkodzie stoi kontrakt, a w zasadzie dwa(i dwie wytwórnie) - jeden, który chcieliby zerwać, a drugi, który chcieliby podpisać(...)
Osz, ale wiadomość. Oby wszystko wypaliło i mogli zagrac płytkę.
no wypadaloby cos wydac w koncu od ostatniej plyty minelo bezmala 6 latek, juz myslalem ze sie boja wypuscic cos na rynek, bo jak wiadomo gathering byl swietny i trudno bedzie to przebic 
-
obserwator
- -#Long distance runner

w jakim składzie to ma się odbyć jak coś
bo chodziły słuchy, że jakaś reaktywacja starego testamentu ma być...
mtszły
o tym, ze nagrac maja i sa w posiadaniu znacznej czesci materialu wiadomo od jakiegos czasu. Mysle, ze predzej czy pozniej to wydadza. Ale szczerze...nie wiem czy to taka swietna wiadomosc, ze maja AŻ tyle materialu. Z jednej strony maja w czym wybierac, z drugiej ... 'co za duzo to nie zdrowo'...Fear pisze:Osz, ale wiadomość
Jazz is not dead, it just smells funny.
Nawet 7 minęło
"The Gathering" to rok 1999. I weź tu człowieku powiedz, że Tool czy Slayer rzadko płyty wydają, jak na nowego Testa fani czekają już 7 lat(nie mówię, że ja
taki "długodystansowiec" ze mnie jeszcze nie jest
)
A to, że się boją to swoją drogą - Chuck mówił, że mają sporo nowych wałków i że są utrzymane w klimacie "The Gathering" włąśnie, ale, że jak dla niego - są tylko dobre. Widać szczery facet i nie mydli ludziom oczu. Stwierdził, że po prostu nie chce wydawać płyty gorszej od ostatniego albumu.
Tylko, że mówił to chyba przed reunion.... albo zaraz na początku. I na pytanie czy nowy album nagrają ze Skolnickiem i resztą muzyków oryginalngo składu odpowiedział, że jest taka możliwośc, ale jeśli tak, to napiszą utwory od nowa.
Choć pewnie faktycznie mają już sporo materiału. Takie talenty gitarowe(i kompozycyjne) jak Skolnick i Peterson na pewno mają głowy pełne pomysłów.
Teraz skład już oicjalnie jest taki:
Chuck Billy - wokal
Alex Skolnick - gitara
Eric Peterson - gitara
Greg Christian - bas
John Tempesta/Louie Clemente - perkusja
Poza tym - pewnie odbędzie się jakaś selekcja materiału i te, które wybiorą dopracują bardziej.
A to, że się boją to swoją drogą - Chuck mówił, że mają sporo nowych wałków i że są utrzymane w klimacie "The Gathering" włąśnie, ale, że jak dla niego - są tylko dobre. Widać szczery facet i nie mydli ludziom oczu. Stwierdził, że po prostu nie chce wydawać płyty gorszej od ostatniego albumu.
Tylko, że mówił to chyba przed reunion.... albo zaraz na początku. I na pytanie czy nowy album nagrają ze Skolnickiem i resztą muzyków oryginalngo składu odpowiedział, że jest taka możliwośc, ale jeśli tak, to napiszą utwory od nowa.
Choć pewnie faktycznie mają już sporo materiału. Takie talenty gitarowe(i kompozycyjne) jak Skolnick i Peterson na pewno mają głowy pełne pomysłów.
Ta reaktywacja się już byłaobserwator pisze:bo chodziły słuchy, że jakaś reaktywacja starego testamentu ma być...
Chuck Billy - wokal
Alex Skolnick - gitara
Eric Peterson - gitara
Greg Christian - bas
Mieli dość czasu by to napisać IMO. Będzie mocna rzecz. Na płytę żadnego zespołu teraz tak ni czekam jak właśnie na Testament. Wszak IM już wyszłoslayer pisze:Ale szczerze...nie wiem czy to taka swietna wiadomosc, ze maja AŻ tyle materialu. Z jednej strony maja w czym wybierac, z drugiej ... 'co za duzo to nie zdrowo'...
Poza tym - pewnie odbędzie się jakaś selekcja materiału i te, które wybiorą dopracują bardziej.
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 11:53 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko jak on to zrobi cholera :laughArtur pisze:Stwierdził, że po prostu nie chce wydawać płyty gorszej od ostatniego albumu.
Powie Skolnickowi, żeby nagrał dużo solówekslayer pisze:tylko jak on to zrobi cholera
Po drugie - bas. Ja wiem, że na "the Gathering" grał DiGiorgio, ale dla mnie nie był tam jakoś szczególnie słyszalny. Za to Greg Christian - poezja. Polecam całe "Practice What You Preach" pod tym względem - jest fantastyczny i jego gra bardzo charakterystyczna.
Kiedyś ktoś na jakimś innym forum bardzo brutalnie stwierdził, że wraz z odejściem Alexa Testament stracił 50% swojej wartości, a kolejne 25 wraz z odejściem Christiana. Ja tak daleko się nie posunę, bo uwielbiam 2 z 3-ech płyt nagranych bez nich, ale faktycznie TestAmenT coś jakby stracił. Na pewno w solówkach Murphy'ego nie ma takiej ekwilibrystyki gitarowej, melodii jak w solówkch Skolnicka.
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 11:57 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
-
obserwator
- -#Long distance runner

było by fajnie bo ja osobiście nie chciałbym płyty w klimatach "the gathering", jak już coś wolałbym usłyszeć coś w klimatach "low" a najchętniej "souls of black"Artur pisze:jeśli tak, to napiszą utwory od nowa.
a to gruboArtur pisze:Ta reaktywacja się już była
Chuck Billy - wokal
Alex Skolnick - gitara
Eric Peterson - gitara
Greg Christian - bas
mtszły
Ja się spodziewam raczej kontynuacji "The Gathering", przynajmniej w kwestii brzmienia i wokali Chucka. Może będzie więcej melodii, bo Alex mówił, że tego mu w nowszych płytach brakuje.obserwator pisze:było by fajnie bo ja osobiście nie chciałbym płyty w klimatach "the gathering", jak już coś wolałbym usłyszeć coś w klimatach "low" a najchęyniej "souls of black"
jazzu nie maArtur pisze:Na pewno w solówkach Murphy'ego nie ma takiej ekwilibrystyki gitarowej, melodii jak w solówkch Skolnicka.
No na pewno, ale czesto takie wybory okazuja sie duzo trudniejsze niz zarejestrowanie 10 nowych nowychArtur pisze:Poza tym - pewnie odbędzie się jakaś selekcja materiału i te, które wybiorą dopracują bardziej
Nie wiem nawet jak można się do tego ustosunkowac, skoro się nie słyszało nic z tego nowego materiału. Uważam, że stac ich na zrobienie kawałka bardzo dobrej muzyki. Ale jak wiadomo, chęci nie zawsze znajdują odzwierciedlenie w tym co robisz.slayer pisze:o tym, ze nagrac maja i sa w posiadaniu znacznej czesci materialu wiadomo od jakiegos czasu. Mysle, ze predzej czy pozniej to wydadza. Ale szczerze...nie wiem czy to taka swietna wiadomosc, ze maja AŻ tyle materialu. Z jednej strony maja w czym wybierac, z drugiej ... 'co za duzo to nie zdrowo'...Fear pisze:Osz, ale wiadomość
-
obserwator
- -#Long distance runner

no mam nadziejęArtur pisze:Może będzie więcej melodii
dokładnie tak, jak dla mnie to taki "the gathering" jest strasznie surowy i nieczytelny, wszystko mi się zlewa, dlatego przydałoby się troszku pomysłów i gry alexaArtur pisze:bo Alex mówił, że tego mu w nowszych płytach brakuje.
oby jak najmniej growluArtur pisze:przynajmniej w kwestii brzmienia i wokali Chucka
mtszły
Tjaaaslayer pisze:jazzu nie ma![]()
Ja jestem tego pewienFear pisze:Uważam, że stac ich na zrobienie kawałka bardzo dobrej muzyki.
no wlasnie, a Test mial lepsze i gorsze momenty..Fear pisze:Ale jak wiadomo, chęci nie zawsze znajdują odzwierciedlenie w tym co robisz.