Koncert na kolejnej trasie.Qba666 pisze:No dobra pierwsze miejsce na liscie sprzedazty w polsce. Wszystko fajnie tylko sie cieszyc. A co my fani bedziemy mieli??? Koncert? Chyba trzeba zapomniec
Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Sprzedaż AMOLAD
Wow to wyjada do nas na wozkach albo wyjda o laskach juz wtedy. Choc na golden years wale wszedzie. O ile takie cos wogole bedzie.
No i odbior zlotej plyty jak i udzial Sanktuarian 
to mi łaskawie WICKER powiedz gdzie do jasnej cho.... można kupić DVD DotRWICKER MAN pisze: Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To już zostało wiele razy potwierdzone. Trasa Golden Years ze scenografią World Slavery Tour jest planowana na lato 2008.Qba666 pisze:Wow to wyjada do nas na wozkach albo wyjda o laskach juz wtedy. Choc na golden years wale wszedzie. O ile takie cos wogole bedzie.
No wiem, ale tak naprawdę management ma to gdzieś, bo w wielu krajach Europy Zachodniej DVD jest nadal sprzedawane lub zostało wycofane o wiele później... Nic się na to nie poradzi... Próbowali wcisnąć wszystkim wadliwy produkt... Z drugiej strony fakt, że dysk stereo od początku reklamowano jako darmowy bonus, a na zachodzie większość osób i tak odtwarza jedynie wersję 5.1 lub ma na tyle dobre odtwarzacze DVD, że i wersja stereo jakoś im chodzi...adam IM pisze:to mi łaskawie WICKER powiedz gdzie do jasnej cho.... można kupić DVD DotRbo po wykryciu błędu na płycie cały nakład zniknał czyt. zreklamowano i do tej pory nie pojawiła się poprawiona wersja. więc jak mam kupic coś czego nie ma
![]()
![]()
![]()
to dlaczego nie obniżono ceny i nie puszczono tego w takim stanie w jakim to było. mnie to loto. gdbyby przecenili o 50% to bym sobie kupił nawet wersje stereo zamiast w 5.1 a tak dupa zbita bo ani stereo ani 5.1 nie ma i kto kogo tu olał
my ich czy oni nas
a potem jest głupia gadka że się niesprzedaję dlatego trasy nie ma. a jak się ma sprzedawać ja się pytam
szkoda słów

-
Deleted User 804
teoretycznie death on the road na empik.com można zamówić i jest jakiś szybki odbiór. Jeśli chodzi o tą płyte to mam ją ca cd i na lp a z dvd czekam na poprawione. Bardziej sprzedaży podnieść to raczej nie mogłem
a przynajmniej zeby nie mieć po pare takich samych płyt, choć przez pare dni miałem ten album w dwóch kopiach na cd ale kumplowi opchnąłem(oczywiście oryginał) 
Ja oryginale DVD DOTR zakupiłem na allegro, ale wersja tego dvd nie była z Polski tylko z Australii naprawdę Emi się nie postarało i jakbym miał czekać, aż w końcu się ukarzę poprawiona wersja w Polsce to pewnie bym czekał do dziś.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oczywiście, że jednym z warunków zagrania koncertu jest ilość sprzedanych płyt ale na pewno nie jest to priorytet! Gdyby tak było to tak jak pisałem zespół nigdy nie grał by w Ameryce Płd. bo tam się sprzedaje bardzo mało płyt a wszyscy wiedzą, że Maideni uwielbiają tam grać.Artur pisze:Ty sądzisz, że oni nie uzależniają miejsc gdzie grają od tego jak tam płyty schodzą
I obyś miał rację.Artur pisze:liczę, że następna trasa na bank o nas zahaczy.
Może tam jeżdzą ,bo jest ciekawy POTENCJALNY rynek?Kratos pisze:Oczywiście, że jednym z warunków zagrania koncertu jest ilość sprzedanych płyt ale na pewno nie jest to priorytet! Gdyby tak było to tak jak pisałem zespół nigdy nie grał by w Ameryce Płd. bo tam się sprzedaje bardzo mało płyt a wszyscy wiedzą, że Maideni uwielbiają tam grać.
Na nastepnej trasie napewno przyjadą ,bo trasa z albumu Powerslave (który to album bedzie wchodził w skład GY) jest bardzo związana z Polską
Życzę sobie (I Nam Wszystkim) tylko jednego, aby sprzedaż w Polsce przełożyła się na nowe koncerty... 
YEAH!!! I miejsce (choć pewnie nie utrzyma się zbyt długo
) ale co tam, cieszmy się bo jest z czego!!! Wszystkim biorącym udział w akcji promocyjnej chcę podziękować za to, że przyczynili się do tego , że Maiden ma dziś 1 miejsce!! Teraz czekamy na World Slavery Tour 2 :solo
i wtedy już muszą przyjechać
Może znowu zagrają 5 razy w Polsce?? (niepoprawny optymista ze mnie, wiem
) Może w Poznaniu (blisko bym miał :p ). Ogólnie jestem happy, chciałbym, żeby podali to na oficjalnej i w Teleexpresie :rocx
już nie mam tu najwięcej postów

No co ty! ta zdzira nawet nie jest tego warta!Szajba pisze:doda doda zrob IM loda
I to jest to o co mi właśnie chodzi...WICKER MAN pisze:Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
Wiesz, po tym czego sami tam doświadczyli dzięki Rock In Rio I i III się im nie dziwięKratos pisze:Oczywiście, że jednym z warunków zagrania koncertu jest ilość sprzedanych płyt ale na pewno nie jest to priorytet! Gdyby tak było to tak jak pisałem zespół nigdy nie grał by w Ameryce Płd. bo tam się sprzedaje bardzo mało płyt a wszyscy wiedzą, że Maideni uwielbiają tam grać.
AmenKratos pisze:I obyś miał rację.
A jeszcze co docradości z I miejsca - mimo wszystko jest się z czego cieszyć, bo wynik "Dance Of Death"(#3) pobity. Dodatkowo jeszcze mało który zagraniczny wykonawca w 2-óch notowaniach ma tak świetne pozycje, czyli #6 a potem #1
... ale to jest bez sensu - bo co ma sprzedaż płyty koncertowej z trasy po wydaniu "Dance Of Death" do bookowania koncertów promujących najnowszy album "A Matter of Life And Death"WICKER MAN pisze: Koncert na kolejnej trasie.Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale niestety tak jest... W Europie zachodniej DOTR, a zwłaszcza DVD okazało się dużym sukcesem. U nas wprost przeciwnie. Teraz nowy album sprzedaje się bardzo dobrze więc IMHO możemy być pewni koncertu na kolejnej trasie. A jak będzie z następną? Zobaczymy...
- Metalophil
- -#Moonchild

tzn.że nie uświadczymy już w naszym kraju trasy albumowej...nigdy...

nie trac nadziejiMetalophil pisze:tzn.że nie uświadczymy już w naszym kraju trasy albumowej...nigdy...