Sprzedaż AMOLAD

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Sprzedaż AMOLAD

Post autor: WICKER MAN »

Qba666 pisze:No dobra pierwsze miejsce na liscie sprzedazty w polsce. Wszystko fajnie tylko sie cieszyc. A co my fani bedziemy mieli??? Koncert? Chyba trzeba zapomniec
Koncert na kolejnej trasie. :P Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Wow to wyjada do nas na wozkach albo wyjda o laskach juz wtedy. Choc na golden years wale wszedzie. O ile takie cos wogole bedzie.
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

No i odbior zlotej plyty jak i udzial Sanktuarian :)
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

WICKER MAN pisze: Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
to mi łaskawie WICKER powiedz gdzie do jasnej cho.... można kupić DVD DotR :?: bo po wykryciu błędu na płycie cały nakład zniknał czyt. zreklamowano i do tej pory nie pojawiła się poprawiona wersja. więc jak mam kupic coś czego nie ma :?: :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Qba666 pisze:Wow to wyjada do nas na wozkach albo wyjda o laskach juz wtedy. Choc na golden years wale wszedzie. O ile takie cos wogole bedzie.
To już zostało wiele razy potwierdzone. Trasa Golden Years ze scenografią World Slavery Tour jest planowana na lato 2008.
adam IM pisze:to mi łaskawie WICKER powiedz gdzie do jasnej cho.... można kupić DVD DotR :?: bo po wykryciu błędu na płycie cały nakład zniknał czyt. zreklamowano i do tej pory nie pojawiła się poprawiona wersja. więc jak mam kupic coś czego nie ma :?: :evil: :evil: :evil:
No wiem, ale tak naprawdę management ma to gdzieś, bo w wielu krajach Europy Zachodniej DVD jest nadal sprzedawane lub zostało wycofane o wiele później... Nic się na to nie poradzi... Próbowali wcisnąć wszystkim wadliwy produkt... Z drugiej strony fakt, że dysk stereo od początku reklamowano jako darmowy bonus, a na zachodzie większość osób i tak odtwarza jedynie wersję 5.1 lub ma na tyle dobre odtwarzacze DVD, że i wersja stereo jakoś im chodzi... :?
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

to dlaczego nie obniżono ceny i nie puszczono tego w takim stanie w jakim to było. mnie to loto. gdbyby przecenili o 50% to bym sobie kupił nawet wersje stereo zamiast w 5.1 a tak dupa zbita bo ani stereo ani 5.1 nie ma i kto kogo tu olał :?: my ich czy oni nas :?: a potem jest głupia gadka że się niesprzedaję dlatego trasy nie ma. a jak się ma sprzedawać ja się pytam :?: szkoda słów :( :( :(
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

teoretycznie death on the road na empik.com można zamówić i jest jakiś szybki odbiór. Jeśli chodzi o tą płyte to mam ją ca cd i na lp a z dvd czekam na poprawione. Bardziej sprzedaży podnieść to raczej nie mogłem :wink: a przynajmniej zeby nie mieć po pare takich samych płyt, choć przez pare dni miałem ten album w dwóch kopiach na cd ale kumplowi opchnąłem(oczywiście oryginał) :twisted:
Awatar użytkownika
tarot 20
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tarot 20 »

Ja oryginale DVD DOTR zakupiłem na allegro, ale wersja tego dvd nie była z Polski tylko z Australii naprawdę Emi się nie postarało i jakbym miał czekać, aż w końcu się ukarzę poprawiona wersja w Polsce to pewnie bym czekał do dziś.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Artur pisze:Ty sądzisz, że oni nie uzależniają miejsc gdzie grają od tego jak tam płyty schodzą
Oczywiście, że jednym z warunków zagrania koncertu jest ilość sprzedanych płyt ale na pewno nie jest to priorytet! Gdyby tak było to tak jak pisałem zespół nigdy nie grał by w Ameryce Płd. bo tam się sprzedaje bardzo mało płyt a wszyscy wiedzą, że Maideni uwielbiają tam grać.
Artur pisze:liczę, że następna trasa na bank o nas zahaczy.
I obyś miał rację.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Kratos pisze:Oczywiście, że jednym z warunków zagrania koncertu jest ilość sprzedanych płyt ale na pewno nie jest to priorytet! Gdyby tak było to tak jak pisałem zespół nigdy nie grał by w Ameryce Płd. bo tam się sprzedaje bardzo mało płyt a wszyscy wiedzą, że Maideni uwielbiają tam grać.
Może tam jeżdzą ,bo jest ciekawy POTENCJALNY rynek?

Na nastepnej trasie napewno przyjadą ,bo trasa z albumu Powerslave (który to album bedzie wchodził w skład GY) jest bardzo związana z Polską
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Życzę sobie (I Nam Wszystkim) tylko jednego, aby sprzedaż w Polsce przełożyła się na nowe koncerty... :lol:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

YEAH!!! I miejsce (choć pewnie nie utrzyma się zbyt długo :cry: ) ale co tam, cieszmy się bo jest z czego!!! Wszystkim biorącym udział w akcji promocyjnej chcę podziękować za to, że przyczynili się do tego , że Maiden ma dziś 1 miejsce!! Teraz czekamy na World Slavery Tour 2 :solo :lol: i wtedy już muszą przyjechać :twisted: Może znowu zagrają 5 razy w Polsce?? (niepoprawny optymista ze mnie, wiem :D ) Może w Poznaniu (blisko bym miał :p ). Ogólnie jestem happy, chciałbym, żeby podali to na oficjalnej i w Teleexpresie :rocx
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Szajba pisze:doda doda zrob IM loda
No co ty! ta zdzira nawet nie jest tego warta!
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

WICKER MAN pisze:Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
I to jest to o co mi właśnie chodzi...
Kratos pisze:Oczywiście, że jednym z warunków zagrania koncertu jest ilość sprzedanych płyt ale na pewno nie jest to priorytet! Gdyby tak było to tak jak pisałem zespół nigdy nie grał by w Ameryce Płd. bo tam się sprzedaje bardzo mało płyt a wszyscy wiedzą, że Maideni uwielbiają tam grać.
Wiesz, po tym czego sami tam doświadczyli dzięki Rock In Rio I i III się im nie dziwię :wink:
Kratos pisze:I obyś miał rację.
Amen :wink:

A jeszcze co docradości z I miejsca - mimo wszystko jest się z czego cieszyć, bo wynik "Dance Of Death"(#3) pobity. Dodatkowo jeszcze mało który zagraniczny wykonawca w 2-óch notowaniach ma tak świetne pozycje, czyli #6 a potem #1 :wink: No i chyba jest to jakiś sygnał dla Maiden, że Golden Years Tour śmiało może o nas zahaczyć.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

WICKER MAN pisze: Koncert na kolejnej trasie. :P Przy okazji bookowania tegorocznej trasy brano pod uwagę sprzedaż poprzednich wydawnictw (Death On The Road - CD i DVD, które praktycznie w ogóle się u nas nie sprzedało).
... ale to jest bez sensu - bo co ma sprzedaż płyty koncertowej z trasy po wydaniu "Dance Of Death" do bookowania koncertów promujących najnowszy album "A Matter of Life And Death" :?: i nikt mi tutaj nie powie że płyty koncertowe sprzedają się lepiej od regularnych albumów studyjnych. Wychodząc z takiego założenia i wybiegając nieco w przyszłośc możemy się spodziewać że przykładowo IRON MAIDEN zachęceni dobrymi wynikami sprzedaży "AMOLAD" zagraja u nas na kolejnej trasie "Golden Years" ale już nastepnym albumem bedzie pewnie także koncertówka z trasy "AMOLAD" i znowu jej słaba sprzedaż wpłynie negatywnie na dezycje o koncertach podczas kolejnej trasy promującej nastepcę "AMOLAD" 8)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ale niestety tak jest... W Europie zachodniej DOTR, a zwłaszcza DVD okazało się dużym sukcesem. U nas wprost przeciwnie. Teraz nowy album sprzedaje się bardzo dobrze więc IMHO możemy być pewni koncertu na kolejnej trasie. A jak będzie z następną? Zobaczymy...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

tzn.że nie uświadczymy już w naszym kraju trasy albumowej...nigdy... :cry: :evil:
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Metalophil pisze:tzn.że nie uświadczymy już w naszym kraju trasy albumowej...nigdy...
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Myślę, że nie będzie tak źle! A jak nie przyjadą to się ich porwie i siłą do Polszy przywiezie! :guns
ODPOWIEDZ