Ja też posiadam pierwsze wydanie (co ja się nabiegałem żeby to zdobyć) i właśnie na końcu są same zachwyty nad Virtual XI, a przyszłość Iron Maiden z Blazem maluje się w różowych barwach

Zabawnie się to wszystko potoczyło, jak kupiłem książkę w 2000 to panowie mieli już na koncie wspaniałe BNW. Jednak nie jestem wyznawcą tej płyty, jak coś to jestem wyznawcą właśnie kiepawego Virtual XI i składanki "Best Of The Beast" bo te dwie płytki katowałem non-stop na wakacjach 98'. Ale nie o tym ten wątek.
Dużo czytałem biografii różnych znanych zespołów ale uważam że Iron Maiden ma najlepszą. Mike Wall stworzył prawdziwe dzieło dla fanów zespołu. Oczywiście największy nacisk położony jest na początki zespołu i pierwsze płyty, ale w sumie to był najciekawszy okres, później było rutynowo "płyta-trasa-płyta-trasa". Dobrze też opisany jest konflikt i odejście Dickinsona oraz szukanie nowego wokalisty i wydanie "X Factora". Gdyby chcieli wydać dokładną historię zespołu rok po roku to chyba książka byłaby grubsza od biblii
Obecnie mam pierwsze wydanie i ten niebieski dodatek z tekstami. Zastanawiałem się na kupnem tej najgrubszej biografii ale to już chyba byłaby przesada. Przypomniał mi się jeszcze jeden plus tej książki, można do niej wracać bez przerwy, czytać sobie po kawałku do poduszki itd, kapitalna sprawa.