DIO

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony numer Dio, wg ciebie to:

Rainbow In The Dark
19
21%
Rainbow In The Dark
19
21%
Hide In The Rainbow
8
9%
Shame on the night
0
Brak głosów
Fallen Angels
1
1%
inny z repertuaru Rainbow
12
13%
inny z repertuaru Black Sabbath
10
11%
inny z repertuaru Dio
22
24%

Liczba głosów: 91

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: DIO

Post autor: Artur »

Kroczniok pisze:Artur jak chcesz to ja mam wszystkie jego studyjne na płycie i na sobote mogę ci przynieść
Ale ja już wszystkie mam w zasadzie, tylko już "MAgica" została, ale to już pewien dobry człowiek mi dał linka, droga Pani Administrator, która brzydko podszywa się pod Krocznioka :P Ale dzięki bardzo za propozycję :mrgreen: A koncertówki też już wszystkie będę miał, hehe :lol: :D
Kroczniok pisze:Killing Machine
Znaczy "Killiing The Dragon" ? :wink:
Clayman
-#Invader
-#Invader

Post autor: Clayman »

Najlepszy kawałki Dio są na Heaven&Hell :P, w sumie szkoda że nie został w Sabbatah dłużej, przydało by się wiecej płyt z takimi wokalami jak na H&H, Mob Rules czy Dehumanizer
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

z utworow Dio z Sabbathami najbardziej podoba mi sie TV Crime ! a jaki to ma teledysk faaajny :lol:
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
szpara
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: szpara »

Heaven And Hell :rocx :rocx :rocx
...Fallen souls die behind my steps By following the freezing moon...
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Artur pisze:Znaczy "Killiing The Dragon" ? Wink
Obrazek Zgaduj do 3 czego ostatnio słuchałam i skąd ten bład ;)
Ale ja już wszystkie mam w zasadzie, tylko już "MAgica" została, ale to już pewien dobry człowiek mi dał linka, droga Pani Administrator, która brzydko podszywa się pod Krocznioka Razz Ale dzięki bardzo za propozycję Mr. Green A koncertówki też już wszystkie będę miał, hehe Laughing Very Happy
A Rainbow też masz :closed ?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Kroczniok pisze:Zgaduj do 3 czego ostatnio słuchałam i skąd ten bład
A nie wiem, może tych kiczowatych gości z pedałem na wokalu ?? :> :lol:
Kroczniok pisze:A Rainbow też masz ?
Nie, ale do Rainbow mi aż tak nie spieszno :wink: Jeśli idzie o moją edukację muzyczną, to hard rockiem z lat 70-tych zajmę się dopiero za jakiś czas dłuższy, ale taki moment na pewno nastąpi :wink:
Choć z drugiej strony, jeśli dokonania pana Dio z własnym zespołem jakoś szczególnie przypadną mi do gustu, niewątpliwe dla "Rainbom" zrobię wyjątek :mrgreen:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Artur pisze:Choć z drugiej strony, jeśli dokonania pana Dio z własnym zespołem jakoś szczególnie przypadną mi do gustu, niewątpliwe dla "Rainbom" zrobię wyjątek
panie! dokonania solo dio w porównaniu do rainbow nawet nie ma co porównywać. różnica klasy conajmniej. co z tego że muza inna, jakość zawsze można porównać ;) 3 pierwsze płyty Rainbow to najlepsze co w hard rocku powstało :D
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Artur pisze:Nie, ale do Rainbow mi aż tak nie spieszno :wink: Jeśli idzie o moją edukację muzyczną, to hard rockiem z lat 70-tych zajmę się dopiero za jakiś czas dłuższy
Błąd mistrzu ;) Błąd. Rainbow kickin ass. Looooong liiiive ROOOCK 'N ROOOOL :!:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ale w ogóle to się porobiło :lol: wszyscy Dio zaczęli słuchać, a kiedyś to oprócz paru wyjątków nie bylo z kim pogadać :laugh
Deleted User 622

Ja tam Dio słuchałem jak tylko Black Sabbath poznałem ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

metal pisze:Ja tam Dio słuchałem jak tylko Black Sabbath poznałem
ja pierwszą płytę sabbsów jaką słyszałem to dehumanizer (historia ciekawa- pożyczyłem oryginala od kolesia, potem on do woja pojechał, a potem za granice i tak go widziałem, czy jakoś tak bo już sam nie paiętam :lol: ale płyte mam nadal ;) ) i myślałem że sabbath będzie moim ukochanym zespołem bo ten album zawładnął mną na maksa. no niestety później szok nastąpił ale milość do dio nie minęła :D ale dopiero po usłyszeniu rainbow pokochałem już tak do grobowej deski ;) uwielbiam głos młodego dio, śpiewa tak lekko... później zmienił całkowicie sposób śpiiewania (bo i muzyka się zmieniła), który oczywiście też lubię ale nadal uważam że wokale z rainbow czy nawet elf to jego najlepszy czas. a w rainbow w parze z genialnymi wokalami szła genialna muzyka, jak dla mnie najlepsze kompozycje blackmore'a...
Deleted User 622

Matek pisze:uwielbiam głos młodego dio, śpiewa tak lekko
o taaaak zwlaszcza w takim Rainbow Eyes <rozpływam_się>
Matek
-#Nomad
-#Nomad

metal pisze:o taaaak zwlaszcza w takim Rainbow Eyes <rozpływam_się>
no cudowny kawałek, ale nawet nie o same ballady chodzi, jego głos jest cały czas taki... naturalny, niewymuszony. takie mam wrażenie że nie sprawia mu to w ogóle trudności wydobywać z siebie takie dźwięki.. eh, rozmarzyć się można ;)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Mną Dio rok temu we wrześniu i sierpniu zawładnął :)
Teraz już jest ok:]

Matek Cię nie było na koncercie?
Matek
-#Nomad
-#Nomad

EvE pisze:Matek Cię nie było na koncercie?
nie, nie było mnie. za późno się dowiedziałem o koncercie (nie było mnie w kraju).
iEvE
Administratorka
Administratorka

ajjj. Niesamowita sprawa...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja pierwszy raz usłyszałem DIo na Mob Rules, i wiedziałem że to mistrz, płyta mi sie podobała ale troche się broniłem przed nią bo wszędzie pisali że Sabbath=Ozzy a dalsze płyty to już były nagrane na siłe...z dzisiejszego punktu widzenia dla mnie to ignorancja, ale wtedy też tak myślałem,a Sabbathem z Ozzym byłem zafascynowany.
Ogólnie to uważam mimo wszystko że najlepsze rzeczy nagrywał w Black Sabbath,ale to już kwestia gustu, każdy odcień był zupełnie inny, Rainbow ma za to najwięcej utworów legend w muzyce rockowej, choćby Stargazer ,ponoc Rainbow z innymi wokalistami tez jest świetne, niestety jeszcze nie słyszałem.
Dio miał ogromny wpływ na spiew wielu heavy-metalowych wokalistów np.Bruce'a Dickinsona.
W jego głosie tak samo jak u Bruce'a jest ogromny patos i taki jakiś mistycyzm ,śpiewa takim uduchowionym głosem,potrafi śpiewać liryczne ,wręcz delikatnie by potem tak przywalić że aż sie chce wstać z krzeszła np.Sign of the Southern Cross, Children of the Sea, The Last in Line, Don't Talk to Strangers.
Davenport

Post autor: Davenport »

Clayman pisze:Najlepszy kawałki Dio są na Heaven&Hell
najlepszy album Black Sabbath! (znaczy się - mój ulubiony :) )...

ale Dio solowy to niekwestionowane mistrzostwo Świata :) Holy Diver, Dream Evil, Lock Up the Wolves, Killing the Dragon :) мои люблимые! :)
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Rainbow In The Dark.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Narazie słyszałem dokładnie 2 utwory: The Last In Line i Holy Diver. Lepszy jest ten pierwszy :wink: Muszę się koniecznie zapoznać z resztą.
ODPOWIEDZ